Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.
Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin:
Tulumjuustopinaattisalaatti
Pinaatinlehtiä
Tulumjuustoa
Saksanpähkinöitä
Päärynää
Halutessasi oliiviöljyä tai balsamicoa
Asettele pinaatinlehdet tarjoilulautasille. Leikkaa päärynä haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi viipaleiksi, ripottele saksanpähkinät ja juustolastut pinnalle. Ripottele halutessasi öljy tai balsamico pinnalle tai tarjoa erikseen.
Bon appetit! |
Mukavaa tiistai-iltaa!
Kommentit
Lähetä kommentti