Moikka!
Lupailin teille paahdetun myskikurpitsakeiton ohjetta ja täältä pesee. :) Ohje on poimittu Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa -blogista.
Lupailin teille paahdetun myskikurpitsakeiton ohjetta ja täältä pesee. :) Ohje on poimittu Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa -blogista.
Aurinko lautasella |
Paahdettu myskikurpitsakeitto 4.lle
Tarvitset:
- noin 1kg myskikurpitsa
- 2 sipulia
- 8 dl kasvislientä
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 punainen chili tai maun mukaan chilikastiketta
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- loraus öljyä
- (1 tl kookossokeria)
- (1 tl juustokuminaa)
- (1 tl kurkumaa)
Valmistus:
Halkaise kurpitsa ja pilko se pitkänmallisiksi paloiksi. Säästä
siemenet. Huuhtele ne lävikössä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.
(paahdetaan ne keiton päälle)
Voit kuoria kurpitsan tässä vaiheessa tai laittaa palat kuorineen uuniin
paahtumaan. Kurpitsaliha lähtee helpommin irti kuoresta paahtamisen
jälkeen. Itse pienistelin kurpitsan raakana ja kuorin terävällä veitsellä palaset leikkuulautaa vasten.
Lorauta vähän öljyä ja ripottele suolaa kurpitsojen päälle. Paahda palat uunissa noin 200*c puolisen tuntia.
Pilko sipulit ja chili. Laita teräskattilaan ja kuulota niitä hetki
öljyssä. Lisää liemi, paahtuneet kuoritut kurpitsat ja mausteet. Anna
kiehua hiljalleen 20 -30 min kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.
Ota keittokattila liedeltä ja lisää tuorejuusto. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Kiehauta keitto kuumaksi, mutta älä enää keitä.
Koristele keittoannokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja halutessasi lisää päälle ranskankermaa tai siivu vuohenjuustoa.
Paahdetut kurpitsan siemenet:
Paahda siemeniä pannulla tilkassa öljyä noin 10min. Kääntele etteivät
kärähdä. Mausta paahtuneet siemenet ripauksella suolaa ja esim.
savustetulla paprikajauheella.
Toimii. Maistakaa.
Kommentit
Lähetä kommentti