Hei,
tässä viime perjantaina rustaamani muunnellut toast skagenit. Oikeastaan alkuperäistä tässä oli vain päällys, jos nyt sekään, sillä ohjeita on siihenkin toki monenlaisia. Täytteen ohje osui silmiini Kalevan ruokaliitteestä ja siitä se ajatus sitten lähti. :) Kalevan ohjeessa leipä oli korvattu polentalla. Minulla "leipänä" toimivat kikherneletut.
Kikherneletut:
3 dl kikhernejauhoja
3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä (mahdollisesti hieman enemmän)
Sekoita aineet keskenään ja lisää vettä sen verran, että koostumuksesta tulee sopiva. Anna taikinan turvota tunnin ajan huoneenlämmössä.
Taikinan voi kypsentää monella tavalla: kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon rapeaksi paistettua pekonia (suolainen pannukakku). Paista 15 minuuttia 200 - 225 asteessa.
Toinen tapa on paistaa pannukakkuja paistinpannulla. (Kuten minä tein)
Voit myös paistaa vohveleita vohveliraudalla.
Tämä ohje on peräisin Lars-Erik Litsfeldtin ja Patrik Olssonin kirjasta Papujen voimalla. Kirja on mielenkiintoinen. Suosittelen etenkin diabeetikoille. Itse olen kokeillut kirjasta mm suolaisen piirakkapohjan reseptiä. Siinäkin käytetään kikhernejauhoja. Olen todennut ettei sellainen nosta niin paljon verensokeria kuin normijauhoista leivottu.
Katkaraputäyte eli skagenmassa:
170 g katkarapuja liemessään
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2 punasipulia
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl lehtipersiljaa
1 tomaatti
1 tl suolaa
Hienonna katkaravunpyrstöt reiluiksi paloiksi. Poista tomaateista kanta ja kostea sisus. Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatti ja katkaravut keskenään ja laita ne kulhon päälle lävikköön valumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi, silppua lehtipersilja. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja lejhtipersilja. Lisää kaikki ainekset, mausta suolalla. Laita maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
Minä käytin täytteeseen tavallisia pakastekatkarapuja, koska niitä sattui kotoa löytymään. Mittaillut en niin tarkasti määriä. Katkarapuja olisi saanut olla enemmänkin.. Lehtipersiljan korvasin niinikään pakastetulla tillillä. Suolaa laitoin vähemmän kuin ohjeessa sanottiin.
Koska lättysiä jäi yli täytteen loppuessa kesken, täytin loput lätyt tortillatäytteellä. Tortilloista löytyy postaus jo tälle päivää. Ihan hyvin toimi niinkin. :)
tässä viime perjantaina rustaamani muunnellut toast skagenit. Oikeastaan alkuperäistä tässä oli vain päällys, jos nyt sekään, sillä ohjeita on siihenkin toki monenlaisia. Täytteen ohje osui silmiini Kalevan ruokaliitteestä ja siitä se ajatus sitten lähti. :) Kalevan ohjeessa leipä oli korvattu polentalla. Minulla "leipänä" toimivat kikherneletut.
Kikherneletut:
3 dl kikhernejauhoja
3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä (mahdollisesti hieman enemmän)
Sekoita aineet keskenään ja lisää vettä sen verran, että koostumuksesta tulee sopiva. Anna taikinan turvota tunnin ajan huoneenlämmössä.
Taikinan voi kypsentää monella tavalla: kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon rapeaksi paistettua pekonia (suolainen pannukakku). Paista 15 minuuttia 200 - 225 asteessa.
Toinen tapa on paistaa pannukakkuja paistinpannulla. (Kuten minä tein)
Voit myös paistaa vohveleita vohveliraudalla.
Tämä ohje on peräisin Lars-Erik Litsfeldtin ja Patrik Olssonin kirjasta Papujen voimalla. Kirja on mielenkiintoinen. Suosittelen etenkin diabeetikoille. Itse olen kokeillut kirjasta mm suolaisen piirakkapohjan reseptiä. Siinäkin käytetään kikhernejauhoja. Olen todennut ettei sellainen nosta niin paljon verensokeria kuin normijauhoista leivottu.
Katkaraputäyte eli skagenmassa:
170 g katkarapuja liemessään
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2 punasipulia
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl lehtipersiljaa
1 tomaatti
1 tl suolaa
Hienonna katkaravunpyrstöt reiluiksi paloiksi. Poista tomaateista kanta ja kostea sisus. Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatti ja katkaravut keskenään ja laita ne kulhon päälle lävikköön valumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi, silppua lehtipersilja. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja lejhtipersilja. Lisää kaikki ainekset, mausta suolalla. Laita maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
Minä käytin täytteeseen tavallisia pakastekatkarapuja, koska niitä sattui kotoa löytymään. Mittaillut en niin tarkasti määriä. Katkarapuja olisi saanut olla enemmänkin.. Lehtipersiljan korvasin niinikään pakastetulla tillillä. Suolaa laitoin vähemmän kuin ohjeessa sanottiin.
Koska lättysiä jäi yli täytteen loppuessa kesken, täytin loput lätyt tortillatäytteellä. Tortilloista löytyy postaus jo tälle päivää. Ihan hyvin toimi niinkin. :)
Kommentit
Lähetä kommentti