Siirry pääsisältöön

Melkein toast skagen

Hei,

tässä viime perjantaina rustaamani muunnellut toast skagenit. Oikeastaan alkuperäistä tässä oli vain päällys, jos nyt sekään, sillä ohjeita on siihenkin toki monenlaisia. Täytteen ohje osui silmiini Kalevan ruokaliitteestä ja siitä se ajatus sitten lähti. :) Kalevan ohjeessa leipä oli korvattu polentalla. Minulla "leipänä" toimivat kikherneletut.



Kikherneletut:

3 dl kikhernejauhoja
3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä (mahdollisesti hieman enemmän)

Sekoita aineet keskenään ja lisää vettä sen verran, että koostumuksesta tulee sopiva. Anna taikinan turvota tunnin ajan huoneenlämmössä.
Taikinan voi kypsentää monella tavalla: kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon rapeaksi paistettua pekonia (suolainen pannukakku). Paista 15 minuuttia 200 - 225 asteessa. 
Toinen tapa on paistaa pannukakkuja paistinpannulla. (Kuten minä tein)
Voit myös paistaa vohveleita vohveliraudalla.

Tämä ohje on peräisin Lars-Erik Litsfeldtin ja Patrik Olssonin kirjasta Papujen voimalla. Kirja on mielenkiintoinen. Suosittelen etenkin diabeetikoille. Itse olen kokeillut kirjasta mm suolaisen piirakkapohjan reseptiä. Siinäkin käytetään kikhernejauhoja. Olen todennut ettei sellainen nosta niin paljon verensokeria kuin normijauhoista leivottu.

Katkaraputäyte eli skagenmassa:

170 g katkarapuja liemessään
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2 punasipulia
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl lehtipersiljaa
1 tomaatti
1 tl suolaa

Hienonna katkaravunpyrstöt reiluiksi paloiksi. Poista tomaateista kanta ja kostea sisus. Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatti ja katkaravut keskenään ja laita  ne kulhon päälle lävikköön valumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 
Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi, silppua lehtipersilja. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja lejhtipersilja. Lisää kaikki ainekset, mausta suolalla. Laita maustumaan jääkaappiin noin tunniksi. 

Minä käytin täytteeseen tavallisia pakastekatkarapuja, koska niitä sattui kotoa löytymään. Mittaillut en niin tarkasti määriä. Katkarapuja olisi saanut olla enemmänkin.. Lehtipersiljan korvasin niinikään pakastetulla tillillä. Suolaa laitoin vähemmän kuin ohjeessa sanottiin.

Koska lättysiä jäi yli täytteen loppuessa kesken, täytin loput lätyt tortillatäytteellä. Tortilloista löytyy postaus jo tälle päivää. Ihan hyvin toimi niinkin. :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.