Siirry pääsisältöön

Nyt on kova..sanois burgerimies :D

Moikka!

Kurpitsapiirakka. Tuo amerikkalaistyylinen kahvipöydän herkku. Oletteko maistaneet? Minä en ollut. Mutta nyt olen. Tuli ostetttua myskikurpitsoita oikein kaksin kappalein. Toisesta tein ihanan paahdetun myskikurpitsakeiton (josta tulossa postaus myöhemmin)  ja toinen pääsi piirakkaa maustamaan. Ohjeen piirakkaan nappasin Kalevasta. Minulle purkki kondensoitua maitoa täytteeseen kuulosti (tai maistui) isolle määrälle. Kannattaa maistella täytettä tehdessä mikä on itselle sopiva makeus. Panin vain puoli purkkia ja omaan makuuni tuli ihan sopivan makeaa niinkin. Söimme piirakan jäätelön kera, mikä antoi sopivasti lisää makeutta. Hyvin sopisi myös kermavaahto kylkeen.




Pumpkin pie eli kurpitsapiirakka

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria 
1/2 tl suolaa 
125 g kylmää voita
1/2 - 1 dl kylmää vettä

Täyte: 
2 isoa munaa
4 dl kurpitsasosetta
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä 
ripaus muskottipähkinää 
1/2 tl suolaa
1 tlk (397g) kondensoitua maitoa (laitoin puolisen purkkia)
lisäksi laitoin ripauksen neilikkaa

Tarjoiluun:
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Tee taikina. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi, ja nypi seos murumaiseksi massaksi.
Lisää kylmää vettä vähitellen, kunnes taikina pysyy juuri ja juuri kasassa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kurpitsasose ja mausteet. Lisää kondensoitu maito vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kurpitsasose
1,2 kg hokkaido- tai myskikurpitsaa

Leikkaa kurpitsasta kuoret ja paloittele sisus reilun kokoisiksi lohkoiksi. Paista 175 asteessa 30 - 40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Jos sose tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä. Anna jäähtyä. Reilusta kilosta kurpitsaa saat noin 4-6 dl sosetta.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.