Siirry pääsisältöön

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :)



Toskakakku vhh-tyyliin

 6 munaa
100 g voita
1 dl kermaa
1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri)
2 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Mantelitäyte:
100g voita
100g mantelilastuja
1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutusta

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vatkaa munat ja makeutusaine kulhossa, lisää joukkoon kerma ja sulatettu voi.  Sekoita leivinjauhe kookosjauhoihin ja lisää varovasti sekoitellen munaseokseen. Lusikoi taikina irtopohjaiseen voideltuun vuokaan ja laita uuniin 15 minuutiksi kypsymään.
Sulata sillä välin voi täytettä varten pannulla ja lisää joukkoon mantelilastut sekä makeutus. 
Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 15 minuuttia.


Tein puolikkaan annoksen sekä pohjaa että täytettä. Hyvin maistui myös siipalle tämä. Vietän harvinaisen ylellistä kahvihetkeä; poitsu nukkuu. Heitimme pikaisen reissun lähiostoskeskukseen. Kiikarissa oli jo hyväksi havaitut bikinit sekä hiusväriä. Molemmat alennuksessa. Jej. Näin hoitovapaalla jokainen euro on tärkeä. :D Tosin huomasin myös, että aiemmin hankkimamme välikausipuku poitsulle olisi ollut tällä hetkellä vielä paremmassa tarjouksessa mutta näillä mennään ja aina ei voi voittaa. Tyytyväinen olen hankintaan. Raikkaan sininen ja eipähän tartte enää pojan hikoilla toppapuvussa kun tuo ilma varsin keväiselle jo tuntuu. No siinä kotimatkalla sitten ehti nukahtaa. Selvästi on lyhentyneet pojan päiväunet viime aikoina. Tänä aamuna kuten monena muunakin tällä viikolla pääsin juuri vaunulenkiltä kotiutumaan kun poika jo äänteli vaunustaan.
Näin ne kaikki asiat muuttuu koko ajan vauvavuotena.
Kerroinko muuten jo että varasimme reissun KREIKKAAN? Platanias oli valintamme, koska täytti lapsiperhekriteerit (juu se on nyt tätä :D) ja sinne oli suorat lennot Oulusta. Saattaa olla turistirysä mutta menemme nauttimaan toivon mukaan rennosta lomasta ja hyvästä ruuasta. Kellään kokemuksia tai suosituksia esim ruokapaikoista Plataniaksessa?
Vappukin lähestyy ja aikomuksena oli pitäytyä mahdollisimman paljon vhh-linjalla ja tekaista munkit vähähiilihydraattisina. Viikonloppuna ajattelin tekaista parsasalaattia. Ainakin munkeista voisin kirjoitella reseptiä teillekin mikäli kiinnostaa. Olen ne kerron tehnytkin ja muistini mukaan ihan syötäviä olivat. :)
Mukavaa viikonloppua ja nautitaan keväisistä ilmoista. Muistakaa ulkoilla.

Kommentit

  1. voiko kookosjauhot korvata mantelijauhoilla? 🤔

    VastaaPoista
  2. Voi varmasti. Valitettavasti en osaa sanoa mantelijauhojen tarkkaa määrää. Kookosjauhot sitovat tietääkseni enemmän nestettä joten mantelijauhoja pitäisi laittaa varmasti jonkin verran enemmän🤔 ihan suoraan ne eivät ole vaihdettavissa resepteissä toisiinsa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte