Siirry pääsisältöön

Kun aikaa ei ole paljon

Ja ruokaa on saatava lautaselle ja kitusiin, on tämä nuudeli oiva pikaruoka. Ja herkullinen. Meillä on tapana käyttää tähän Palmuston kikhernenuudeleita. Tällä kertaa valitsimme chilillä maustetut. Nämä ovat parempia mielestäni verensokerilleni kuin tavallinen vehnäpasta. Ja makukin on hyvä. Aa että.







Paistetut katkarapunuudelit

1 pss katkarapuja
200 g nuudeleita
1 rkl öljyä
3-4 rkl vihreää pestoa
1 rs kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa

Kaada katkaravut lävikköön ja anna sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia tai sulata ne esim mikrossa. Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuumat nuudelit lävikköön rapujen päälle. Kuumenna öljy pannulla tai wokissa. Lisää pannulle nuudelit , ravut ja pesto. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää  joukkoon halkaistut tomaatit ja murustettu feta.

Onpas mukavaa kun ilma vähän pakastui eikä ole enää niin märkääkään. Ainakin koiranomistajana tämä oli tervetullutta.  Pimeäähän tuolla on, vaikka aurinko näyttäytyikin viikonloppuna pitkästä aikaa. Jollain tavalla tämä aika on minusta ihanaakin. Joulun odotusta, tunnelmavaloja, kynttilöitä.. Tykkään bongailla lenkeillä kauniita jouluvaloja vai kausivalojako nuo ovat. Ihanan tunnelmallista. Ja se, että tietää joulun ajan olevan vielä edessäpäin. Siniset hetket. <3

Tunnelmallisia hetkiä teillekin, Nautitaan hämärän hyssystä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.