Mukavaa torstaipäivää!
Varsin harmaata sellaista. Mutta ei anneta sen lannistaa, eihän? Itse kävin tänään piristymässä kampaajalla ja voi pojat teki hyvää se vajaa parituntinen. Sanoinkin kampaajalle että olen kuin uusi ihminen käsittelyn jälkeen. Sekä ulkoisesti että sisäisesti. Mutta mennäänpä itse asiaan. Tämä salaatti on helppo ja mutkaton sekä muunneltavissa sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Paahdettu feta maistuu ihanalle; sitä ei kannata jättää pois. :) Resepti löytyi jostain naistenlehdestä siihen aikaan kun olin raskaana ja kävin tuhka tiheään Oysissa kontrolleissa. Siellä tuli odotellessa plärättyä hyvin lehdet läpi.
Lämmin kikherneporkkanasalaatti
1 prk (n.300g) säilykekikherneitä
2 isoa porkkanaa
1 iso punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
200 g fetajuustoa
Valuta kikherneet. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Laita isoon kulhoon ja mausta ja pyörittele mausteet kunnolla kasvisten joukkoon. Laita kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Murenna feta sekaan ja paahda vielä noin 10 minuuttia.
Itse olemme käyttäneet välillä myös kuivattuja kikherneitä. Ne pitää muistaa liottaa ja keittää ennen kuin ovat valmiita käytettäviksi. Teenkin niin, että keitän koko paketillisen ja sitten pakastan sopiviksi annoksiksi. Näin on näppärää tehdä tämä ruoka, kunhan muistaa ottaa kikherneet sulamaan ajoissa. Teemme tämän annoksen tuplana, niin siitä riittää sitten usealle syöntikerralle. Nautimme tämän ruuan yleensä Ikean lihapullien tai uunilohen kera. :D Niin ja nuita mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Meillä taitaa mennä chiliä aika reilulla kädellä; mies hoitaa maustamisen yleensä tämän ruuan kohdalla koska hänellä on kehittynyt hyvä näppituntuma siihen. :D.
Tätä ruokaa tuli kokkailtua tosi paljon raskausaikana (koska diabetes, verensokerit ja vähähiilihydraattiset ruokaohjeet). Harvoin teen juuri ohjeen mukaan tätäkään ruokaa. Yleensä kaveriksi pellille pääsee parsakaalta, ruusukaalta, joskus kukkakaaltakin.
Mukavaa loppuviikkoa! :)
Varsin harmaata sellaista. Mutta ei anneta sen lannistaa, eihän? Itse kävin tänään piristymässä kampaajalla ja voi pojat teki hyvää se vajaa parituntinen. Sanoinkin kampaajalle että olen kuin uusi ihminen käsittelyn jälkeen. Sekä ulkoisesti että sisäisesti. Mutta mennäänpä itse asiaan. Tämä salaatti on helppo ja mutkaton sekä muunneltavissa sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Paahdettu feta maistuu ihanalle; sitä ei kannata jättää pois. :) Resepti löytyi jostain naistenlehdestä siihen aikaan kun olin raskaana ja kävin tuhka tiheään Oysissa kontrolleissa. Siellä tuli odotellessa plärättyä hyvin lehdet läpi.
Lämmin kikherneporkkanasalaatti
1 prk (n.300g) säilykekikherneitä
2 isoa porkkanaa
1 iso punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
200 g fetajuustoa
Valuta kikherneet. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Laita isoon kulhoon ja mausta ja pyörittele mausteet kunnolla kasvisten joukkoon. Laita kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Murenna feta sekaan ja paahda vielä noin 10 minuuttia.
Itse olemme käyttäneet välillä myös kuivattuja kikherneitä. Ne pitää muistaa liottaa ja keittää ennen kuin ovat valmiita käytettäviksi. Teenkin niin, että keitän koko paketillisen ja sitten pakastan sopiviksi annoksiksi. Näin on näppärää tehdä tämä ruoka, kunhan muistaa ottaa kikherneet sulamaan ajoissa. Teemme tämän annoksen tuplana, niin siitä riittää sitten usealle syöntikerralle. Nautimme tämän ruuan yleensä Ikean lihapullien tai uunilohen kera. :D Niin ja nuita mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Meillä taitaa mennä chiliä aika reilulla kädellä; mies hoitaa maustamisen yleensä tämän ruuan kohdalla koska hänellä on kehittynyt hyvä näppituntuma siihen. :D.
Tätä ruokaa tuli kokkailtua tosi paljon raskausaikana (koska diabetes, verensokerit ja vähähiilihydraattiset ruokaohjeet). Harvoin teen juuri ohjeen mukaan tätäkään ruokaa. Yleensä kaveriksi pellille pääsee parsakaalta, ruusukaalta, joskus kukkakaaltakin.
Väriä syksyyn |
Mukavaa loppuviikkoa! :)
Kommentit
Lähetä kommentti