Siirry pääsisältöön

Kikkelis Kokkelis - eli lämmin kikhernesalaatti

Mukavaa torstaipäivää!

Varsin harmaata sellaista. Mutta ei anneta sen lannistaa, eihän? Itse kävin tänään piristymässä kampaajalla ja voi pojat teki hyvää se vajaa parituntinen. Sanoinkin kampaajalle että olen kuin uusi ihminen käsittelyn jälkeen. Sekä ulkoisesti että sisäisesti. Mutta mennäänpä itse asiaan. Tämä salaatti on helppo ja mutkaton sekä muunneltavissa sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Paahdettu feta maistuu ihanalle; sitä ei kannata jättää pois. :) Resepti löytyi jostain naistenlehdestä siihen aikaan kun olin raskaana ja kävin tuhka tiheään Oysissa kontrolleissa. Siellä tuli odotellessa plärättyä hyvin lehdet läpi.

Lämmin kikherneporkkanasalaatti

1 prk (n.300g) säilykekikherneitä
2 isoa porkkanaa
1 iso punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
200 g fetajuustoa

Valuta kikherneet. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Laita isoon kulhoon ja mausta ja pyörittele mausteet kunnolla kasvisten joukkoon. Laita kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 225 asteisessa uunissa 10  minuuttia. Murenna feta sekaan ja paahda vielä noin 10 minuuttia.

Itse olemme käyttäneet välillä myös kuivattuja kikherneitä. Ne pitää muistaa liottaa ja keittää ennen kuin ovat valmiita käytettäviksi. Teenkin niin, että keitän koko paketillisen ja sitten pakastan sopiviksi annoksiksi. Näin on näppärää tehdä tämä ruoka, kunhan muistaa ottaa kikherneet sulamaan ajoissa. Teemme tämän annoksen tuplana, niin siitä riittää sitten usealle syöntikerralle. Nautimme tämän ruuan yleensä Ikean lihapullien tai uunilohen kera. :D Niin ja nuita mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Meillä taitaa mennä chiliä aika reilulla kädellä; mies hoitaa maustamisen yleensä tämän ruuan kohdalla koska hänellä on kehittynyt hyvä näppituntuma siihen. :D.

Tätä ruokaa tuli kokkailtua tosi paljon raskausaikana (koska diabetes, verensokerit ja vähähiilihydraattiset ruokaohjeet). Harvoin teen juuri ohjeen mukaan tätäkään ruokaa. Yleensä kaveriksi pellille pääsee parsakaalta, ruusukaalta, joskus kukkakaaltakin.


Väriä syksyyn


Mukavaa loppuviikkoa! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.