Siirry pääsisältöön

Ketoroonilaatikkoa

Että mitä että? :) Luit oikein. :D Facebookin vähähiilaristen ryhmästä bongattu resepti kysymyksessä. Kuten nimestä voi päätellä tässä jäljitellään makaroonilaatikkoa ilman makaroonia. En nyt mikään suuri makaroonilaatikon ystävä ole koskaan ollut. Se on aika kuivakasta, tai sitten en ole saanut vaan hyvää makaroonilaatikkoa. Ei se nyt mitään inhokkiakaan silti ole ollut. Nyt kun mietin niin olenkohan koskaan edes tehnyt perusmakaronilaatikkoa.. Ehkä siksi, että vuosia oli niin, etten syönyt lihaa. Toki jotain kasvislaatikkoakin olisi voinut tehdä, mutta niin.. No nyt sitten kokeilin tätä ja varmasti tullaan tekemään toistekin. Oli nääs hyvää! Kuva ei imartele.. Otin mä kaveriksi tomaattia ja ketsuppiakin väriksi. Koska se nyt vaan kuuluu asiaan. Mies kieltäytyy ketsupin käytöstä. Hah, vissiin se on epähienoa. Tänään vinkkasin, että kantsii kokeilla ketsuppia ja yllättäen mies sano, että kyllä se makaronilaatikkoon kuuluu. ihmeiden aika ei ole ohi.
Uskokaa mua, hyvää oli! Vaikka tää kuva on aneeminen. :D




Ketoroonilaatikko

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 - 1 kasvisliemikuutio
cayennepippuria/chiliä
500 g raejuustoa
1 prk kermaa
3 kananmunaa

Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää kasvisliemikuutio ja cayennepippuri ja haluamasi mausteet. Sekoita munat ja raejuusto kermaan. Voitele uunivuoka. Sekoita munakermaseos jauhelihan joukkoon ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Minä paistoin pitempään.

Näitä ohjeita löytyi erilaisia. En itsekään tehnyt suoraan minkään mukaan. Joku oli laittanut pekonia sekaan, monissa ohjeissa oli käytetty kukkakaalta. Kokeile. Kerro maistuiko. :)

P.s. Kokeile myös ketoroonilaatikkoa tonnikalalla. Nykyään teen itse tonnikalasta tämän. Helppoa ja omaan makuun parempaa. :) Ohje löytyy täältä Klik!

Kommentit

  1. Kuohukermaa sen olla pitää, ja vielä pitää purkista tarkistaa, ettei kermaan ole lisätty karrageenia (E407). Ns. ruokakerma on pelkkää sontaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.