lauantai 12. tammikuuta 2019

Ketoroonilaatikkoa

Että mitä että? :) Luit oikein. :D Facebookin vähähiilaristen ryhmästä bongattu resepti kysymyksessä. Kuten nimestä voi päätellä tässä jäljitellään makaroonilaatikkoa ilman makaroonia. En nyt mikään suuri makaroonilaatikon ystävä ole koskaan ollut. Se on aika kuivakasta, tai sitten en ole saanut vaan hyvää makaroonilaatikkoa. Ei se nyt mitään inhokkiakaan silti ole ollut. Nyt kun mietin niin olenkohan koskaan edes tehnyt perusmakaronilaatikkoa.. Ehkä siksi, että vuosia oli niin, etten syönyt lihaa. Toki jotain kasvislaatikkoakin olisi voinut tehdä, mutta niin.. No nyt sitten kokeilin tätä ja varmasti tullaan tekemään toistekin. Oli nääs hyvää! Kuva ei imartele.. Otin mä kaveriksi tomaattia ja ketsuppiakin väriksi. Koska se nyt vaan kuuluu asiaan. Mies kieltäytyy ketsupin käytöstä. Hah, vissiin se on epähienoa. Tänään vinkkasin, että kantsii kokeilla ketsuppia ja yllättäen mies sano, että kyllä se makaronilaatikkoon kuuluu. ihmeiden aika ei ole ohi.
Uskokaa mua, hyvää oli! Vaikka tää kuva on aneeminen. :D




Ketoroonilaatikko

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 - 1 kasvisliemikuutio
cayennepippuria/chiliä
500 g raejuustoa
1 prk kermaa
3 kananmunaa

Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää kasvisliemikuutio ja cayennepippuri ja haluamasi mausteet. Sekoita munat ja raejuusto kermaan. Voitele uunivuoka. Sekoita munakermaseos jauhelihan joukkoon ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Minä paistoin pitempään.

Näitä ohjeita löytyi erilaisia. En itsekään tehnyt suoraan minkään mukaan. Joku oli laittanut pekonia sekaan, monissa ohjeissa oli käytetty kukkakaalta. Kokeile. Kerro maistuiko. :)

P.s. Kokeile myös ketoroonilaatikkoa tonnikalalla. Nykyään teen itse tonnikalasta tämän. Helppoa ja omaan makuun parempaa. :) Ohje löytyy täältä Klik!

1 kommentti:

  1. Kuohukermaa sen olla pitää, ja vielä pitää purkista tarkistaa, ettei kermaan ole lisätty karrageenia (E407). Ns. ruokakerma on pelkkää sontaa.

    VastaaPoista