Hei,
piti vielä laittaa teille tämän tonnikalapiirakan ohje tänne. Piirakka on ruokaisa ja herkullinen ja sitä tulee syötyä ihan ruokana. Teemme piirakkaan nykyään pohjan kikhernejauhoista; alunperin siihen käytettiin kaupan valmiita piiraspohjia. Olen kokenut kikhernepohjan paremmaksi verensokerilleni.
Se ei kohota verensokeria niin paljon kuin vaikkapa vehnä- tai ruisjauhopohja. Tämä pohjan ohje löytyi Papujen voimalla -kirjasta, josta olen aiemminkin blogissani kertonut. Olen käyttänyt pohjaa myös herkulliseen kasvispiirakkaan jonka ohjeen tulen varmasti myös blogissani jakamaan.
Mutta nyt siis ohjeeseen.
Piirakkapohja
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä
Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi 15 - 25 minuuttia. Täytteenä voi käyttää alkuperäisen ohjeen mukaan munamaitoa (4 munaa, 3-4 dl kermaa ja suolaa) 1. kinkku, juusto ja purjo 2. paistettu pekoni, herkkusienet, sipuli, feta tai vuohenjuusto ja pinaatti.
Tonnikalatäyte
2 purkkia tonnikalapaloja öljyssä (meillä toinen yleensä chilitonnikala)
2 dl vispikermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa (en ole laittanut)
1/4 tl valkopippuria (ei välttämätön)
Jos käytät valmista pohjaa, sulata se ja painele vuokaan tai jos käytit kikhernepohjaa ota se esipaiston jälkeen uunista. Lisää tonnikala. Sekoita loput täytteen aineet ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia alimmalla tasolla.
P.s. Jos olet chilin ystävä, voit toki laittaa kaksi chilitonikalapurkkia, nams :D
piti vielä laittaa teille tämän tonnikalapiirakan ohje tänne. Piirakka on ruokaisa ja herkullinen ja sitä tulee syötyä ihan ruokana. Teemme piirakkaan nykyään pohjan kikhernejauhoista; alunperin siihen käytettiin kaupan valmiita piiraspohjia. Olen kokenut kikhernepohjan paremmaksi verensokerilleni.
Se ei kohota verensokeria niin paljon kuin vaikkapa vehnä- tai ruisjauhopohja. Tämä pohjan ohje löytyi Papujen voimalla -kirjasta, josta olen aiemminkin blogissani kertonut. Olen käyttänyt pohjaa myös herkulliseen kasvispiirakkaan jonka ohjeen tulen varmasti myös blogissani jakamaan.
Mutta nyt siis ohjeeseen.
Piirakkapohja
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä
Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi 15 - 25 minuuttia. Täytteenä voi käyttää alkuperäisen ohjeen mukaan munamaitoa (4 munaa, 3-4 dl kermaa ja suolaa) 1. kinkku, juusto ja purjo 2. paistettu pekoni, herkkusienet, sipuli, feta tai vuohenjuusto ja pinaatti.
Tonnikalatäyte
2 purkkia tonnikalapaloja öljyssä (meillä toinen yleensä chilitonnikala)
2 dl vispikermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa (en ole laittanut)
1/4 tl valkopippuria (ei välttämätön)
Jos käytät valmista pohjaa, sulata se ja painele vuokaan tai jos käytit kikhernepohjaa ota se esipaiston jälkeen uunista. Lisää tonnikala. Sekoita loput täytteen aineet ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia alimmalla tasolla.
P.s. Jos olet chilin ystävä, voit toki laittaa kaksi chilitonikalapurkkia, nams :D
Kommentit
Lähetä kommentti