Siirry pääsisältöön

Tonnikalapiirakkaa

Hei,
piti vielä laittaa teille tämän tonnikalapiirakan ohje tänne. Piirakka on ruokaisa ja herkullinen ja sitä tulee syötyä ihan ruokana. Teemme piirakkaan nykyään pohjan kikhernejauhoista; alunperin siihen käytettiin kaupan valmiita piiraspohjia. Olen kokenut kikhernepohjan paremmaksi verensokerilleni.
Se ei kohota verensokeria niin paljon kuin vaikkapa vehnä- tai ruisjauhopohja. Tämä pohjan ohje löytyi Papujen voimalla -kirjasta, josta olen aiemminkin blogissani kertonut. Olen käyttänyt pohjaa myös herkulliseen kasvispiirakkaan jonka ohjeen tulen varmasti myös blogissani jakamaan.



Mutta nyt siis ohjeeseen.

Piirakkapohja

150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi 15 - 25 minuuttia. Täytteenä voi käyttää alkuperäisen ohjeen mukaan munamaitoa (4 munaa, 3-4 dl kermaa ja suolaa) 1. kinkku, juusto ja purjo 2. paistettu pekoni, herkkusienet, sipuli, feta tai vuohenjuusto ja pinaatti. 

Tonnikalatäyte

2 purkkia tonnikalapaloja öljyssä (meillä toinen yleensä chilitonnikala)
2 dl vispikermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa (en ole laittanut)
1/4 tl valkopippuria (ei välttämätön)

Jos käytät valmista pohjaa, sulata se ja painele vuokaan tai jos käytit kikhernepohjaa ota se esipaiston jälkeen uunista.  Lisää tonnikala. Sekoita loput täytteen aineet ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia alimmalla tasolla.  

P.s. Jos olet chilin ystävä, voit toki laittaa kaksi chilitonikalapurkkia, nams :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.