Siirry pääsisältöön

Kaalisalaattia ja chimichurrikanaa

Heissulivei..

Taas tämmöstä majoneesipohjasta kaalisalaattia pukkaisi. :) Makumaailma kuitenkin aivan erilainen kuin siinä rapeassa coleslawssa. Tämä ohje on peräisin Creme Bonjour -mainoksesta Glorian ruoka & viini -lehden sivuilta. Vinkkasin miehelle, että kokeiltaiskos tuota ja niin mies tämän tekas ja on saanut tehdä sitten kerran jos toisenkin. Maku on jännä; se tulee maustetusta tuorejuustosta. Lisäksi ihastuimme tuohon chimichurri-mausteiseen kanaan, vaikka emme yleensä maustettuja kanoja tai ylipäänsä kanoja juuri syö. Tämä sattui olemaan punalappuisena Prismassa, joten pitihän tuota kokeilla. :)

Ei nyt ihan gurmeeta mutta ihan syötävää settiä silti..


Paistettu kana ja coleslaw-salaatti

1 pkt (a' 200g) Creme Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa
2 rkl Hellmann's -majoneesia
 2 porkkanaa , raastettuna
1/4 keräkaali, suikaleina
1/4 punakaali, suikaleina (ollaan laitettu vaan keräkaalta tuplamäärä)
400 g kanafileetä
suolaa ja pippuria
1 rkl ruokaöljyä

Sekoita tuorejuusto ja majoneesi tasaiseksi dipiksi. Laita puolet dipistä erilliseen kulhoon ja valmista lopusta dipistä coleslaw yhdistämällä dippiseos porkkanaraasteeseen ja kaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mausta kana suolalla ja pippurilla. Paista kana kypsäksi öljyssä.
Tarjoile coleslaw'n, bataattiranskalaisten, salaatin ja dipin kera.

Me on tosiaan käytetty valmiiksi maustettua kanaa, joten ei olla tehty tästä mitään dippiä vaan kaalimäärää on lisätty tuolle dippimäärälle sopivaksi. On mehukasta salaattia. Rasvaista. Mutta tämä onkin veehoohoota. Että sillee. Nams. Tätä illalla. Nyt pitää mennä, koska pikku-ukko hermostuu. Moikka!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.