Siirry pääsisältöön

Rapea coleslaw

Tämä resepti osui silmiini Glorian ruoka ja viini -lehdestä.  Sitähän piti sitten kokeilla kun olin mennyt vahingossa avaamaan kaksi purkkia majoneesia ja kun kotona sattui olemaan kaikkia muita ainesosia lukuunottamatta kaalia ja cheddaria. Ja kaali oli muutenkin ostoslistalla juurikin tuon majoneesin takia. Alunperin mielessä pyöri kuitenkin eräs toinen kaalimajoneesisalaatti, mutta kun tämä sattui sopivasti silmään niin ajattelin että kokeillaas tätäkin.. Ja hyväähän tämäkin oli. Varsin maukasta ja kiva koostumus tuli noista pähkinöistä ja kaalista. Niiden rapeus yhdistettynä cheddarin pehmeyteen oli koukuttava ja kastike antoi vähän vaihtelua makumaailmaan.



Rapea coleslaw

200 g valkokaalia
2 sellerin vartta
2 omenaa (laitoin puolikkaan, koska VHH)
1 1/2 dl raastettua cheddarjuustoa
1 dl saksanpähkinöitä

Kastike:
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa (laitoin ehkä puolikkaan)
1/4 tl rouhittua mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja viipaloi sellerit. Kuori ja raasta omenat. Raasta myös juusto (Jos et ostanut juustoraastetta kuten me). Rouhi pähkinät ja paahda niitä kuivassa kuumassa pannussa muutama minuutti. (Laitoin vain kokonaisena ja paahtamatta, koska en lukenut tuota rouhimista enkä jaksanut paahtaa. :D Hyvääpä tuo oli silti :)
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.

Tämä on hyvää. Kannattaa kokeilla! :)
Ja hei, siellä sataa lunta! :) Jospa tää tahmea maanantaifiilis väistyisi ja tilalle tulis kiva maanantaifiilis. :) Nyt ainakin kuvanlaatu paranee jonkin verran, kun sain kameran kuvat käyttöön. :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.