Siirry pääsisältöön

Rapea coleslaw

Tämä resepti osui silmiini Glorian ruoka ja viini -lehdestä.  Sitähän piti sitten kokeilla kun olin mennyt vahingossa avaamaan kaksi purkkia majoneesia ja kun kotona sattui olemaan kaikkia muita ainesosia lukuunottamatta kaalia ja cheddaria. Ja kaali oli muutenkin ostoslistalla juurikin tuon majoneesin takia. Alunperin mielessä pyöri kuitenkin eräs toinen kaalimajoneesisalaatti, mutta kun tämä sattui sopivasti silmään niin ajattelin että kokeillaas tätäkin.. Ja hyväähän tämäkin oli. Varsin maukasta ja kiva koostumus tuli noista pähkinöistä ja kaalista. Niiden rapeus yhdistettynä cheddarin pehmeyteen oli koukuttava ja kastike antoi vähän vaihtelua makumaailmaan.



Rapea coleslaw

200 g valkokaalia
2 sellerin vartta
2 omenaa (laitoin puolikkaan, koska VHH)
1 1/2 dl raastettua cheddarjuustoa
1 dl saksanpähkinöitä

Kastike:
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa (laitoin ehkä puolikkaan)
1/4 tl rouhittua mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja viipaloi sellerit. Kuori ja raasta omenat. Raasta myös juusto (Jos et ostanut juustoraastetta kuten me). Rouhi pähkinät ja paahda niitä kuivassa kuumassa pannussa muutama minuutti. (Laitoin vain kokonaisena ja paahtamatta, koska en lukenut tuota rouhimista enkä jaksanut paahtaa. :D Hyvääpä tuo oli silti :)
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.

Tämä on hyvää. Kannattaa kokeilla! :)
Ja hei, siellä sataa lunta! :) Jospa tää tahmea maanantaifiilis väistyisi ja tilalle tulis kiva maanantaifiilis. :) Nyt ainakin kuvanlaatu paranee jonkin verran, kun sain kameran kuvat käyttöön. :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.