Siirry pääsisältöön

Maggaraa

Se olis makkarapapupatapäivä. Sanahirviö. :D Tämä on yksi luottoreseptejämme ja helppo tapa ujuttaa (myös) terveellisiä papuja ruokaan olkoonkin, että ruoka sisältää myös vähemmän terveellistä makkaraa. Tämä on sopivan tuhti pakkaspäivän ruoka. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan ja jos tulisesta tykkää niin tähän ruokaan chili mielestäni sopii hyvin.



Makkarapaistos

400g grillimakkaraa (meillä Wilhelm, koska vähemmän jauhoja ja hiilareita.)
n.400g (1 tlk) ruskeita papuja (meillä kidneypapuja)
n. 400g valkoisia, isoja papuja
2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1 rkl öljyä 
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
mausteita, suolaa, chiliä, ripaus sokeria, fajitasmaustetta, cayennepippuria,juustoraastetta, fetaa,pippuria,savupaprikaa, pizzamaustetta tms.. Koskenlaskijakin käy. Valitse itsellesi mieluisat mausteet.

Leikkaa makkarat annospaloiksi. Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut, huuhtele toimaattimurskapurkki desilitralla vettä ja kaada vesi pannulle. Mausta. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada seos vuokaan. Lisää päälle makkarat ja juusto (Meillä oli vielä tulumjuustoa, sekin meni tässä). Paista 225 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ehdotus oli syödä riisin tai maissinacholastujen kera. Me syötiin siltään tällä erää. Myös pasta sopii kylkeen hyvin. 

En valitettavasti muista mistä tämä ohje on alunperin napattu. Tämä sapuska on sellaista että sitä voi hyvin lämmittää uudelleen ja maku on silti hyvä. Ja tästä saa pitkäksi aikaa syötävää.Ei muuta kun kokeilemaan. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.