Siirry pääsisältöön

Maggaraa

Se olis makkarapapupatapäivä. Sanahirviö. :D Tämä on yksi luottoreseptejämme ja helppo tapa ujuttaa (myös) terveellisiä papuja ruokaan olkoonkin, että ruoka sisältää myös vähemmän terveellistä makkaraa. Tämä on sopivan tuhti pakkaspäivän ruoka. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan ja jos tulisesta tykkää niin tähän ruokaan chili mielestäni sopii hyvin.



Makkarapaistos

400g grillimakkaraa (meillä Wilhelm, koska vähemmän jauhoja ja hiilareita.)
n.400g (1 tlk) ruskeita papuja (meillä kidneypapuja)
n. 400g valkoisia, isoja papuja
2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1 rkl öljyä 
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
mausteita, suolaa, chiliä, ripaus sokeria, fajitasmaustetta, cayennepippuria,juustoraastetta, fetaa,pippuria,savupaprikaa, pizzamaustetta tms.. Koskenlaskijakin käy. Valitse itsellesi mieluisat mausteet.

Leikkaa makkarat annospaloiksi. Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut, huuhtele toimaattimurskapurkki desilitralla vettä ja kaada vesi pannulle. Mausta. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada seos vuokaan. Lisää päälle makkarat ja juusto (Meillä oli vielä tulumjuustoa, sekin meni tässä). Paista 225 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ehdotus oli syödä riisin tai maissinacholastujen kera. Me syötiin siltään tällä erää. Myös pasta sopii kylkeen hyvin. 

En valitettavasti muista mistä tämä ohje on alunperin napattu. Tämä sapuska on sellaista että sitä voi hyvin lämmittää uudelleen ja maku on silti hyvä. Ja tästä saa pitkäksi aikaa syötävää.Ei muuta kun kokeilemaan. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.