Se olis makkarapapupatapäivä. Sanahirviö. :D Tämä on yksi luottoreseptejämme ja helppo tapa ujuttaa (myös) terveellisiä papuja ruokaan olkoonkin, että ruoka sisältää myös vähemmän terveellistä makkaraa. Tämä on sopivan tuhti pakkaspäivän ruoka. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan ja jos tulisesta tykkää niin tähän ruokaan chili mielestäni sopii hyvin.
Makkarapaistos
400g grillimakkaraa (meillä Wilhelm, koska vähemmän jauhoja ja hiilareita.)
n.400g (1 tlk) ruskeita papuja (meillä kidneypapuja)
n. 400g valkoisia, isoja papuja
2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
mausteita, suolaa, chiliä, ripaus sokeria, fajitasmaustetta, cayennepippuria,juustoraastetta, fetaa,pippuria,savupaprikaa, pizzamaustetta tms.. Koskenlaskijakin käy. Valitse itsellesi mieluisat mausteet.
Leikkaa makkarat annospaloiksi. Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut, huuhtele toimaattimurskapurkki desilitralla vettä ja kaada vesi pannulle. Mausta. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada seos vuokaan. Lisää päälle makkarat ja juusto (Meillä oli vielä tulumjuustoa, sekin meni tässä). Paista 225 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ehdotus oli syödä riisin tai maissinacholastujen kera. Me syötiin siltään tällä erää. Myös pasta sopii kylkeen hyvin.
En valitettavasti muista mistä tämä ohje on alunperin napattu. Tämä sapuska on sellaista että sitä voi hyvin lämmittää uudelleen ja maku on silti hyvä. Ja tästä saa pitkäksi aikaa syötävää.Ei muuta kun kokeilemaan. :)
Makkarapaistos
400g grillimakkaraa (meillä Wilhelm, koska vähemmän jauhoja ja hiilareita.)
n.400g (1 tlk) ruskeita papuja (meillä kidneypapuja)
n. 400g valkoisia, isoja papuja
2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
mausteita, suolaa, chiliä, ripaus sokeria, fajitasmaustetta, cayennepippuria,juustoraastetta, fetaa,pippuria,savupaprikaa, pizzamaustetta tms.. Koskenlaskijakin käy. Valitse itsellesi mieluisat mausteet.
Leikkaa makkarat annospaloiksi. Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut, huuhtele toimaattimurskapurkki desilitralla vettä ja kaada vesi pannulle. Mausta. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada seos vuokaan. Lisää päälle makkarat ja juusto (Meillä oli vielä tulumjuustoa, sekin meni tässä). Paista 225 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ehdotus oli syödä riisin tai maissinacholastujen kera. Me syötiin siltään tällä erää. Myös pasta sopii kylkeen hyvin.
En valitettavasti muista mistä tämä ohje on alunperin napattu. Tämä sapuska on sellaista että sitä voi hyvin lämmittää uudelleen ja maku on silti hyvä. Ja tästä saa pitkäksi aikaa syötävää.Ei muuta kun kokeilemaan. :)
Kommentit
Lähetä kommentti