Siirry pääsisältöön

Ketoroonilaatikkoa

Että mitä että? :) Luit oikein. :D Facebookin vähähiilaristen ryhmästä bongattu resepti kysymyksessä. Kuten nimestä voi päätellä tässä jäljitellään makaroonilaatikkoa ilman makaroonia. En nyt mikään suuri makaroonilaatikon ystävä ole koskaan ollut. Se on aika kuivakasta, tai sitten en ole saanut vaan hyvää makaroonilaatikkoa. Ei se nyt mitään inhokkiakaan silti ole ollut. Nyt kun mietin niin olenkohan koskaan edes tehnyt perusmakaronilaatikkoa.. Ehkä siksi, että vuosia oli niin, etten syönyt lihaa. Toki jotain kasvislaatikkoakin olisi voinut tehdä, mutta niin.. No nyt sitten kokeilin tätä ja varmasti tullaan tekemään toistekin. Oli nääs hyvää! Kuva ei imartele.. Otin mä kaveriksi tomaattia ja ketsuppiakin väriksi. Koska se nyt vaan kuuluu asiaan. Mies kieltäytyy ketsupin käytöstä. Hah, vissiin se on epähienoa. Tänään vinkkasin, että kantsii kokeilla ketsuppia ja yllättäen mies sano, että kyllä se makaronilaatikkoon kuuluu. ihmeiden aika ei ole ohi.
Uskokaa mua, hyvää oli! Vaikka tää kuva on aneeminen. :D




Ketoroonilaatikko

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 - 1 kasvisliemikuutio
cayennepippuria/chiliä
500 g raejuustoa
1 prk kermaa
3 kananmunaa

Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää kasvisliemikuutio ja cayennepippuri ja haluamasi mausteet. Sekoita munat ja raejuusto kermaan. Voitele uunivuoka. Sekoita munakermaseos jauhelihan joukkoon ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Minä paistoin pitempään.

Näitä ohjeita löytyi erilaisia. En itsekään tehnyt suoraan minkään mukaan. Joku oli laittanut pekonia sekaan, monissa ohjeissa oli käytetty kukkakaalta. Kokeile. Kerro maistuiko. :)

P.s. Kokeile myös ketoroonilaatikkoa tonnikalalla. Nykyään teen itse tonnikalasta tämän. Helppoa ja omaan makuun parempaa. :) Ohje löytyy täältä Klik!

Kommentit

  1. Kuohukermaa sen olla pitää, ja vielä pitää purkista tarkistaa, ettei kermaan ole lisätty karrageenia (E407). Ns. ruokakerma on pelkkää sontaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.