Siirry pääsisältöön

Bataattiranuja ja avokadodippiä

Hei ystäväiset! Halusin tulla jakamaan tännekin herkullisen bataattiranureseptin. Sen pariksi sopii kuin nenä päähän avokadodippi. No jaa, dippi on ehkä tässä tapauksessa harhaanjohtava nimi, koska nuo ranskalaiset ovat sen verran pehmeitä, ettei niitä paljon dippailla ainakaan noin paksuun soossiin. Maku edellä mennään kuitenkin. Ja se on hyvä. Maku siis. Ja huomautettakoon vielä, että bataatti ei ole vähähiilihydraattista. Minä olen kuitenkin mennyt lähinnä hyväkarppilinjalla enkä ole ollut hurjan tarkka hiilareissa. Suklaatakin herkuttelen palan tai kaksi kerrallaan korkeintaan. Sen verran saa elämässä olla nautintojakin. :)


Kuusikin saa vielä ilahduttaa meitä viikonloppuun saakka. <3

Täydellinen makupari




Bataattiranskalaiset 

Bataattia
Suolaa 
Chiliä
Cayennepippuria
Savupaprikaa
Valkopippuria
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Kuori bataatti ja leikkaa suikaleiksi. Kaada kulhoon mausteiden sekä oliiviöljyn kera. Sekoita niin että bataatit ovat kauttaaltaan mausteiden ja öljyn peitossa. Paista 200 asteessa kunnes kypsiä.  

Avokadodippi

Avokado
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Valkosipulia
Fetaa
Suolaa tarvittaessa

Muussaa avokado kulhoon. Lisää mausteet ja oliiviöljy sekä fetaa murusina. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai fetajuustoa. 


Semmoista tällä erää. Nyt mutustelen kahvin kanssa vähähiilihydraattisia suolakeksejä. Nams. Keisarinna-juusto maistuu muuten makoisalle keksin päällä. Innostuin enemmän kuin Kreivi-juustosta. Molemmat Valion herkuttelujuustoja. Keksiohjetta sitten varmaan seuraavaksi. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.