Siirry pääsisältöön

Bataattiranuja ja avokadodippiä

Hei ystäväiset! Halusin tulla jakamaan tännekin herkullisen bataattiranureseptin. Sen pariksi sopii kuin nenä päähän avokadodippi. No jaa, dippi on ehkä tässä tapauksessa harhaanjohtava nimi, koska nuo ranskalaiset ovat sen verran pehmeitä, ettei niitä paljon dippailla ainakaan noin paksuun soossiin. Maku edellä mennään kuitenkin. Ja se on hyvä. Maku siis. Ja huomautettakoon vielä, että bataatti ei ole vähähiilihydraattista. Minä olen kuitenkin mennyt lähinnä hyväkarppilinjalla enkä ole ollut hurjan tarkka hiilareissa. Suklaatakin herkuttelen palan tai kaksi kerrallaan korkeintaan. Sen verran saa elämässä olla nautintojakin. :)


Kuusikin saa vielä ilahduttaa meitä viikonloppuun saakka. <3

Täydellinen makupari




Bataattiranskalaiset 

Bataattia
Suolaa 
Chiliä
Cayennepippuria
Savupaprikaa
Valkopippuria
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Kuori bataatti ja leikkaa suikaleiksi. Kaada kulhoon mausteiden sekä oliiviöljyn kera. Sekoita niin että bataatit ovat kauttaaltaan mausteiden ja öljyn peitossa. Paista 200 asteessa kunnes kypsiä.  

Avokadodippi

Avokado
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Valkosipulia
Fetaa
Suolaa tarvittaessa

Muussaa avokado kulhoon. Lisää mausteet ja oliiviöljy sekä fetaa murusina. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai fetajuustoa. 


Semmoista tällä erää. Nyt mutustelen kahvin kanssa vähähiilihydraattisia suolakeksejä. Nams. Keisarinna-juusto maistuu muuten makoisalle keksin päällä. Innostuin enemmän kuin Kreivi-juustosta. Molemmat Valion herkuttelujuustoja. Keksiohjetta sitten varmaan seuraavaksi. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.