Siirry pääsisältöön

Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä

Hei taas,
talvista sunnuntai-iltapäivää mennään. Tänään pääsin pitkästä aikaa nauttimaan bodybalancesta, joka on lempparituntini. Lähisalillani oli nimittäin avoimet ovet. Tuo tunti on ihana sekoitus lihaskuntoa, venyttelyä ja rauhoittumista.  En ajatellut vielä kuitenkaan ottaa jäsenyyttä lähisalille enkä muuallekaan vaan fiiliksen mukaan ajattelin käydä hiihtelemässä tai tehdä kotijumppaa. Hiihtämään en vielä ole päässytkään juniorin syntymän jälkeen. Mies hiihdon ystävänä on haaveillut hiihtokärryistä, jotka toimisivat myös pyöräkärryinä. Onko teillä kokemuksia näistä muuten? Toimivatko vähän edullisemmatkin mallit vai kannattaako panostaa kalliimpiin? Saa vinkata. :D Pikkumiehen ja koiran kanssa tulee käytyä kuitenkin päivittäin parikin kertaa reippaalla vaunulenkillä ihan kävelemällä. Se saa riittää peruskunnon ylläpitoon tällä hetkellä. Stressiä en aio liikunnasta ottaa, koska univaje väsyttää ja aion olla itselleni armollinen.  Lisäksi ensi viikolla alkaa vauvauinti! Jännää!!
Mutta asiasta kukkaruukkuun.Tämä ihana lämmin bataattisalaatti on mukava talvisen päivän lounas. Valitettavasti en muista mistä olen ohjeen alunperin napannut.
 Seesamivinaigretti antaa mukavan suolaisen makean lisänsä tähän maukkaaseen salaattiin. Itse salaatissakin kohtaa makea bataatti ja paahdon niinikään makeuttama punasipuli suolaisen fetan. Jos tykkäät kokeilla uusia makuja ja jos bataatti ja feta ovat herkkujasi, kokeile! :)



Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä

1 bataatti
1 punasipuli
Oliiviöljyä
Tinjamia
Suolaa 
Pippuria

1 rasia rucolaa
1/2 kurkkua
1 pkt kikherneitä
1/2 pakettia fetaa/vuohenjuustoa 

Seesamivinaigrette

4 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoetikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, näin sokeri ehtii liueta kstikkeeseen.
Kuori ja pilko bataatti ja viipaloi punasipuli. Kaada kulhoon mausteiden kanssa, lisää oliiviöljyä ja sekoita niin, että jokainen bataatin ja sipulinpala saa ylleen hieman öljyä ja mausteita. Paahda uunissa kypsäksi (225 noin 20 minuuttia, tarvittaessa pidempään, kokeile bataattien kypsyyttä) Kokoa salaatti ja lisää bataatti, feta, kikherneet sekä vinaigrette.

Itse paahdoin myös kikherneitä sekä fetaa samalla pellillä bataattien ja punasipulien kanssa uunissa. Tämä on kuitenkin makuasia ja onnistuu kyllä ilman paahtamistakin.

P.s. Bataatit eivät ole vähähiilihydraattisia. Tuli kuitenkin ostettua joku päivä kun olivat tarjouksessa. Poikakin tuntuu tykkäävän kun tein hänelle sosetta niistä ja lisänä tarjoilin avokadotahnaa. Hän tuntuu olevan kaikkiruokainen. :) Tosin kovin laajasti ei vielä reilu puolivuotiaana olla päästy maistelemaan, mutta kirpsakat marjatkin pakkasesta maistuvat puuron kera. Ehkä eniten rajoittaakin monesti vanhempien uskomukset vauvan ruokavaliota. Itsekin myönnän ajatelleeni, että mansikat varmasti maistuvat, mutta herukat ehkä eivät. Nyt menee puolukatkin ja ihan ilman sokeria tietysti. Lainailin kirjastosta pari mielenkiintoista kirjaa vauvanruokavinkkejä saadakseni. 
Hiilareita tuli nautittua myöskin pannarin muodossa tälle viikonlopulle. Saimme eilen yllätysvieraita ja mies tekaisi maailman parhaan pannarin ilman sokeria kuitenkin. Onko ruudun siellä puolen muita armoitettuja pannari/lättyfaneja? Nams. Menevät mulla tuoreena ihan ilman lisiä. Ilman sokeria taikinassa taikka edes lätyn päällä.. Ja suolaisella taikka makealla täytteellä... Naamm.. :D No niin.. Pointti oli että hiilareita tuli ja verensokeri taas kärsi tästä mutta jonkunhan ne loput pannarit oli syötävä.. No jospa iltaruuaksi taas hapankaalta ja uunilohta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.