Siirry pääsisältöön

Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä

Hei taas,
talvista sunnuntai-iltapäivää mennään. Tänään pääsin pitkästä aikaa nauttimaan bodybalancesta, joka on lempparituntini. Lähisalillani oli nimittäin avoimet ovet. Tuo tunti on ihana sekoitus lihaskuntoa, venyttelyä ja rauhoittumista.  En ajatellut vielä kuitenkaan ottaa jäsenyyttä lähisalille enkä muuallekaan vaan fiiliksen mukaan ajattelin käydä hiihtelemässä tai tehdä kotijumppaa. Hiihtämään en vielä ole päässytkään juniorin syntymän jälkeen. Mies hiihdon ystävänä on haaveillut hiihtokärryistä, jotka toimisivat myös pyöräkärryinä. Onko teillä kokemuksia näistä muuten? Toimivatko vähän edullisemmatkin mallit vai kannattaako panostaa kalliimpiin? Saa vinkata. :D Pikkumiehen ja koiran kanssa tulee käytyä kuitenkin päivittäin parikin kertaa reippaalla vaunulenkillä ihan kävelemällä. Se saa riittää peruskunnon ylläpitoon tällä hetkellä. Stressiä en aio liikunnasta ottaa, koska univaje väsyttää ja aion olla itselleni armollinen.  Lisäksi ensi viikolla alkaa vauvauinti! Jännää!!
Mutta asiasta kukkaruukkuun.Tämä ihana lämmin bataattisalaatti on mukava talvisen päivän lounas. Valitettavasti en muista mistä olen ohjeen alunperin napannut.
 Seesamivinaigretti antaa mukavan suolaisen makean lisänsä tähän maukkaaseen salaattiin. Itse salaatissakin kohtaa makea bataatti ja paahdon niinikään makeuttama punasipuli suolaisen fetan. Jos tykkäät kokeilla uusia makuja ja jos bataatti ja feta ovat herkkujasi, kokeile! :)



Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä

1 bataatti
1 punasipuli
Oliiviöljyä
Tinjamia
Suolaa 
Pippuria

1 rasia rucolaa
1/2 kurkkua
1 pkt kikherneitä
1/2 pakettia fetaa/vuohenjuustoa 

Seesamivinaigrette

4 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoetikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, näin sokeri ehtii liueta kstikkeeseen.
Kuori ja pilko bataatti ja viipaloi punasipuli. Kaada kulhoon mausteiden kanssa, lisää oliiviöljyä ja sekoita niin, että jokainen bataatin ja sipulinpala saa ylleen hieman öljyä ja mausteita. Paahda uunissa kypsäksi (225 noin 20 minuuttia, tarvittaessa pidempään, kokeile bataattien kypsyyttä) Kokoa salaatti ja lisää bataatti, feta, kikherneet sekä vinaigrette.

Itse paahdoin myös kikherneitä sekä fetaa samalla pellillä bataattien ja punasipulien kanssa uunissa. Tämä on kuitenkin makuasia ja onnistuu kyllä ilman paahtamistakin.

P.s. Bataatit eivät ole vähähiilihydraattisia. Tuli kuitenkin ostettua joku päivä kun olivat tarjouksessa. Poikakin tuntuu tykkäävän kun tein hänelle sosetta niistä ja lisänä tarjoilin avokadotahnaa. Hän tuntuu olevan kaikkiruokainen. :) Tosin kovin laajasti ei vielä reilu puolivuotiaana olla päästy maistelemaan, mutta kirpsakat marjatkin pakkasesta maistuvat puuron kera. Ehkä eniten rajoittaakin monesti vanhempien uskomukset vauvan ruokavaliota. Itsekin myönnän ajatelleeni, että mansikat varmasti maistuvat, mutta herukat ehkä eivät. Nyt menee puolukatkin ja ihan ilman sokeria tietysti. Lainailin kirjastosta pari mielenkiintoista kirjaa vauvanruokavinkkejä saadakseni. 
Hiilareita tuli nautittua myöskin pannarin muodossa tälle viikonlopulle. Saimme eilen yllätysvieraita ja mies tekaisi maailman parhaan pannarin ilman sokeria kuitenkin. Onko ruudun siellä puolen muita armoitettuja pannari/lättyfaneja? Nams. Menevät mulla tuoreena ihan ilman lisiä. Ilman sokeria taikinassa taikka edes lätyn päällä.. Ja suolaisella taikka makealla täytteellä... Naamm.. :D No niin.. Pointti oli että hiilareita tuli ja verensokeri taas kärsi tästä mutta jonkunhan ne loput pannarit oli syötävä.. No jospa iltaruuaksi taas hapankaalta ja uunilohta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.