Hei taas,
talvista sunnuntai-iltapäivää mennään. Tänään pääsin pitkästä aikaa nauttimaan bodybalancesta, joka on lempparituntini. Lähisalillani oli nimittäin avoimet ovet. Tuo tunti on ihana sekoitus lihaskuntoa, venyttelyä ja rauhoittumista. En ajatellut vielä kuitenkaan ottaa jäsenyyttä lähisalille enkä muuallekaan vaan fiiliksen mukaan ajattelin käydä hiihtelemässä tai tehdä kotijumppaa. Hiihtämään en vielä ole päässytkään juniorin syntymän jälkeen. Mies hiihdon ystävänä on haaveillut hiihtokärryistä, jotka toimisivat myös pyöräkärryinä. Onko teillä kokemuksia näistä muuten? Toimivatko vähän edullisemmatkin mallit vai kannattaako panostaa kalliimpiin? Saa vinkata. :D Pikkumiehen ja koiran kanssa tulee käytyä kuitenkin päivittäin parikin kertaa reippaalla vaunulenkillä ihan kävelemällä. Se saa riittää peruskunnon ylläpitoon tällä hetkellä. Stressiä en aio liikunnasta ottaa, koska univaje väsyttää ja aion olla itselleni armollinen. Lisäksi ensi viikolla alkaa vauvauinti! Jännää!!
Mutta asiasta kukkaruukkuun.Tämä ihana lämmin bataattisalaatti on mukava talvisen päivän lounas. Valitettavasti en muista mistä olen ohjeen alunperin napannut.
Seesamivinaigretti antaa mukavan suolaisen makean lisänsä tähän maukkaaseen salaattiin. Itse salaatissakin kohtaa makea bataatti ja paahdon niinikään makeuttama punasipuli suolaisen fetan. Jos tykkäät kokeilla uusia makuja ja jos bataatti ja feta ovat herkkujasi, kokeile! :)
Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä
1 bataatti
1 punasipuli
Oliiviöljyä
Tinjamia
Suolaa
Pippuria
1 rasia rucolaa
1/2 kurkkua
1 pkt kikherneitä
1/2 pakettia fetaa/vuohenjuustoa
Seesamivinaigrette
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoetikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, näin sokeri ehtii liueta kstikkeeseen.
Kuori ja pilko bataatti ja viipaloi punasipuli. Kaada kulhoon mausteiden kanssa, lisää oliiviöljyä ja sekoita niin, että jokainen bataatin ja sipulinpala saa ylleen hieman öljyä ja mausteita. Paahda uunissa kypsäksi (225 noin 20 minuuttia, tarvittaessa pidempään, kokeile bataattien kypsyyttä) Kokoa salaatti ja lisää bataatti, feta, kikherneet sekä vinaigrette.
Itse paahdoin myös kikherneitä sekä fetaa samalla pellillä bataattien ja punasipulien kanssa uunissa. Tämä on kuitenkin makuasia ja onnistuu kyllä ilman paahtamistakin.
P.s. Bataatit eivät ole vähähiilihydraattisia. Tuli kuitenkin ostettua joku päivä kun olivat tarjouksessa. Poikakin tuntuu tykkäävän kun tein hänelle sosetta niistä ja lisänä tarjoilin avokadotahnaa. Hän tuntuu olevan kaikkiruokainen. :) Tosin kovin laajasti ei vielä reilu puolivuotiaana olla päästy maistelemaan, mutta kirpsakat marjatkin pakkasesta maistuvat puuron kera. Ehkä eniten rajoittaakin monesti vanhempien uskomukset vauvan ruokavaliota. Itsekin myönnän ajatelleeni, että mansikat varmasti maistuvat, mutta herukat ehkä eivät. Nyt menee puolukatkin ja ihan ilman sokeria tietysti. Lainailin kirjastosta pari mielenkiintoista kirjaa vauvanruokavinkkejä saadakseni.
Hiilareita tuli nautittua myöskin pannarin muodossa tälle viikonlopulle. Saimme eilen yllätysvieraita ja mies tekaisi maailman parhaan pannarin ilman sokeria kuitenkin. Onko ruudun siellä puolen muita armoitettuja pannari/lättyfaneja? Nams. Menevät mulla tuoreena ihan ilman lisiä. Ilman sokeria taikinassa taikka edes lätyn päällä.. Ja suolaisella taikka makealla täytteellä... Naamm.. :D No niin.. Pointti oli että hiilareita tuli ja verensokeri taas kärsi tästä mutta jonkunhan ne loput pannarit oli syötävä.. No jospa iltaruuaksi taas hapankaalta ja uunilohta.
talvista sunnuntai-iltapäivää mennään. Tänään pääsin pitkästä aikaa nauttimaan bodybalancesta, joka on lempparituntini. Lähisalillani oli nimittäin avoimet ovet. Tuo tunti on ihana sekoitus lihaskuntoa, venyttelyä ja rauhoittumista. En ajatellut vielä kuitenkaan ottaa jäsenyyttä lähisalille enkä muuallekaan vaan fiiliksen mukaan ajattelin käydä hiihtelemässä tai tehdä kotijumppaa. Hiihtämään en vielä ole päässytkään juniorin syntymän jälkeen. Mies hiihdon ystävänä on haaveillut hiihtokärryistä, jotka toimisivat myös pyöräkärryinä. Onko teillä kokemuksia näistä muuten? Toimivatko vähän edullisemmatkin mallit vai kannattaako panostaa kalliimpiin? Saa vinkata. :D Pikkumiehen ja koiran kanssa tulee käytyä kuitenkin päivittäin parikin kertaa reippaalla vaunulenkillä ihan kävelemällä. Se saa riittää peruskunnon ylläpitoon tällä hetkellä. Stressiä en aio liikunnasta ottaa, koska univaje väsyttää ja aion olla itselleni armollinen. Lisäksi ensi viikolla alkaa vauvauinti! Jännää!!
Mutta asiasta kukkaruukkuun.Tämä ihana lämmin bataattisalaatti on mukava talvisen päivän lounas. Valitettavasti en muista mistä olen ohjeen alunperin napannut.
Seesamivinaigretti antaa mukavan suolaisen makean lisänsä tähän maukkaaseen salaattiin. Itse salaatissakin kohtaa makea bataatti ja paahdon niinikään makeuttama punasipuli suolaisen fetan. Jos tykkäät kokeilla uusia makuja ja jos bataatti ja feta ovat herkkujasi, kokeile! :)
Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä
1 bataatti
1 punasipuli
Oliiviöljyä
Tinjamia
Suolaa
Pippuria
1 rasia rucolaa
1/2 kurkkua
1 pkt kikherneitä
1/2 pakettia fetaa/vuohenjuustoa
Seesamivinaigrette
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoetikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, näin sokeri ehtii liueta kstikkeeseen.
Kuori ja pilko bataatti ja viipaloi punasipuli. Kaada kulhoon mausteiden kanssa, lisää oliiviöljyä ja sekoita niin, että jokainen bataatin ja sipulinpala saa ylleen hieman öljyä ja mausteita. Paahda uunissa kypsäksi (225 noin 20 minuuttia, tarvittaessa pidempään, kokeile bataattien kypsyyttä) Kokoa salaatti ja lisää bataatti, feta, kikherneet sekä vinaigrette.
Itse paahdoin myös kikherneitä sekä fetaa samalla pellillä bataattien ja punasipulien kanssa uunissa. Tämä on kuitenkin makuasia ja onnistuu kyllä ilman paahtamistakin.
P.s. Bataatit eivät ole vähähiilihydraattisia. Tuli kuitenkin ostettua joku päivä kun olivat tarjouksessa. Poikakin tuntuu tykkäävän kun tein hänelle sosetta niistä ja lisänä tarjoilin avokadotahnaa. Hän tuntuu olevan kaikkiruokainen. :) Tosin kovin laajasti ei vielä reilu puolivuotiaana olla päästy maistelemaan, mutta kirpsakat marjatkin pakkasesta maistuvat puuron kera. Ehkä eniten rajoittaakin monesti vanhempien uskomukset vauvan ruokavaliota. Itsekin myönnän ajatelleeni, että mansikat varmasti maistuvat, mutta herukat ehkä eivät. Nyt menee puolukatkin ja ihan ilman sokeria tietysti. Lainailin kirjastosta pari mielenkiintoista kirjaa vauvanruokavinkkejä saadakseni.
Hiilareita tuli nautittua myöskin pannarin muodossa tälle viikonlopulle. Saimme eilen yllätysvieraita ja mies tekaisi maailman parhaan pannarin ilman sokeria kuitenkin. Onko ruudun siellä puolen muita armoitettuja pannari/lättyfaneja? Nams. Menevät mulla tuoreena ihan ilman lisiä. Ilman sokeria taikinassa taikka edes lätyn päällä.. Ja suolaisella taikka makealla täytteellä... Naamm.. :D No niin.. Pointti oli että hiilareita tuli ja verensokeri taas kärsi tästä mutta jonkunhan ne loput pannarit oli syötävä.. No jospa iltaruuaksi taas hapankaalta ja uunilohta.
Kommentit
Lähetä kommentti