Siirry pääsisältöön

Tiistain lounas - tanskalainen parsakaalisalaatti



Moi. Taas on kuulkaas nam. Tää salaatti on herkullinen eikä mikään kevyt.Tein sen eilen valmiiksi jääkaappiin, kun stressasin pekonipaketin päiväyksen kanssa. Niinpä tämän päivän suunnitelmat kaupunkilounaasta vaihtuivat kotisalaattilounaaseen. Osasyynsä lienee väsymyksellä. Valvomista nääs, kun pikkumies herätti ennen neljää eikä imetyksen jälkeen suostunut heti nukahtamaan uudestaan vaan kalkatti menemään. :D Eipä yöllä jaksa naurattaa nämä.. No mutta mennääs tähän salaattiin. Ostin viime viikolla Lidlistä edullisen parsakaalin ja ajatus oli, että no kai me tämä taas upotetaan kikhernesalaattiin. No rupesin googlaileen mihin muuhun tätä nyt vois taas upottaa. Keitto joo.. Pasta.. ei nyt koska pian aattelin kuitenkin tehdä pestopastoja, koska kaapintyhjennyksiä ja koska Lidlin erilaiset pestot testiin ostettu joskus syksyllä.. Joo silmiin osui sitten tämmönen herkullisen kuuloinen tanskalainen parsakaalisalaatti. Ohje on julkaistu Yhteishyvässä. (KLIK!)


Tanskalainen parsakaalisalaatti

Ainekset

2 kpl Parsakaalia (600 g)
1 kpl Pekonia
1 1/2 dl Rusinoita
1/2 dl Auringonkukansiemeniä
1 kpl Punasipuli
1 1/2 dl Majoneesia
1/2 - 1 dl Ruokakermaa
1 rkl Sokeria
3 tl Punaviinietikkaa
Suolaa



Suikaloi pekoni ja pane suikaleet kylmälle pannulle. Kuumenna ja sekoita, kunnes pekonit saavat hiukan väriä. Siirrä pekonit talouspaperille valumaan. Viipaloi parsakaalit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna punasipuli.Löysennä majoneesia hiukan kermalla. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna salaatin maustua muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.


Tässä kun reseptiä teille kirjasin hoksasin, että noita auringonkukansiemeniä en ollut huomannutkaan reseptissä (Hah..mun äitiyden pehmittämä pää..) Vielä ei oo syöty tätä, mutta pian alamme lounaalle etätöitä tekevän mieheni kanssa. Niin ja mulla oli yks noin puolen kilon parsakaali, rusinoita en laittanut ihan noin paljoa, sokerina käytin karppisokeria ja sitäkin meni vähemmän kuin ohjeessa neuvottiin. Mukavaa viikonjatkoa kaikille. Hoksasin tuosta kameralta kuvat herkullisista täytetyistä paprikoista. Ne on saattanut jäädä kans julkaisematta joten voipi olla, että palataan asiaan ennemmin kuin arvaattekaan. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.