Siirry pääsisältöön

Tiistain lounas - tanskalainen parsakaalisalaatti



Moi. Taas on kuulkaas nam. Tää salaatti on herkullinen eikä mikään kevyt.Tein sen eilen valmiiksi jääkaappiin, kun stressasin pekonipaketin päiväyksen kanssa. Niinpä tämän päivän suunnitelmat kaupunkilounaasta vaihtuivat kotisalaattilounaaseen. Osasyynsä lienee väsymyksellä. Valvomista nääs, kun pikkumies herätti ennen neljää eikä imetyksen jälkeen suostunut heti nukahtamaan uudestaan vaan kalkatti menemään. :D Eipä yöllä jaksa naurattaa nämä.. No mutta mennääs tähän salaattiin. Ostin viime viikolla Lidlistä edullisen parsakaalin ja ajatus oli, että no kai me tämä taas upotetaan kikhernesalaattiin. No rupesin googlaileen mihin muuhun tätä nyt vois taas upottaa. Keitto joo.. Pasta.. ei nyt koska pian aattelin kuitenkin tehdä pestopastoja, koska kaapintyhjennyksiä ja koska Lidlin erilaiset pestot testiin ostettu joskus syksyllä.. Joo silmiin osui sitten tämmönen herkullisen kuuloinen tanskalainen parsakaalisalaatti. Ohje on julkaistu Yhteishyvässä. (KLIK!)


Tanskalainen parsakaalisalaatti

Ainekset

2 kpl Parsakaalia (600 g)
1 kpl Pekonia
1 1/2 dl Rusinoita
1/2 dl Auringonkukansiemeniä
1 kpl Punasipuli
1 1/2 dl Majoneesia
1/2 - 1 dl Ruokakermaa
1 rkl Sokeria
3 tl Punaviinietikkaa
Suolaa



Suikaloi pekoni ja pane suikaleet kylmälle pannulle. Kuumenna ja sekoita, kunnes pekonit saavat hiukan väriä. Siirrä pekonit talouspaperille valumaan. Viipaloi parsakaalit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna punasipuli.Löysennä majoneesia hiukan kermalla. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna salaatin maustua muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.


Tässä kun reseptiä teille kirjasin hoksasin, että noita auringonkukansiemeniä en ollut huomannutkaan reseptissä (Hah..mun äitiyden pehmittämä pää..) Vielä ei oo syöty tätä, mutta pian alamme lounaalle etätöitä tekevän mieheni kanssa. Niin ja mulla oli yks noin puolen kilon parsakaali, rusinoita en laittanut ihan noin paljoa, sokerina käytin karppisokeria ja sitäkin meni vähemmän kuin ohjeessa neuvottiin. Mukavaa viikonjatkoa kaikille. Hoksasin tuosta kameralta kuvat herkullisista täytetyistä paprikoista. Ne on saattanut jäädä kans julkaisematta joten voipi olla, että palataan asiaan ennemmin kuin arvaattekaan. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.