Siirry pääsisältöön

Ihanaa näkkäriä

Moikka. Tosiaan otsikon mukaisesti tänään on kahvitauolla kahvikupposen kaverina pala siemenleipää (ja ehkä toinenkin..;) ) Sen verran hyvää tuosta nääs tuli. Monenlaisia siemennäkkäri ja -leipäreseptejä olen kokeillut ja muutamat niistä on jääneet vakkarikäyttöön. Tämä on yksi niistä. Ohje on Anzkun kauhasta kajahtaa -blogista. Tämä näkkäri pysyy hyvin kasassa ja on helppo ja nopea tehdä. Näkkäri on vielä melko vähähiilihydraattinenkin. Maistuu näin joulutorttujen jälkeenkin. :) Itse olen laittanut suolaa ehkä noin puoli teelusikallista. Kokonaisesta tulee makuuni aivan liian suolaista.

Enemmän lautasta kuin leipää. :D Ja kurkkua..




Siemennäkkäri

4,5 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, hampun-, pellavan-, seesamin-)
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa
3 kananmunaa

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi
2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes näkkäri on rapeaa ja paahtunut kauniisti
4. Leikkaa heti uunista otettua ja jätä jäähtymään. Voit myös jäähdyttää näkkärin isona levynä ja murtaa sen palasiksi


Kokeilkaas. Kiinnostaisi tietää onko teillä jotain lempparisiemenleipäreseptejä? Mulla on vielä siemenvuokaleipiinkin pari ohjetta, jotka varmasti tuun tänne myös kirjoittelemaan. Onko muita, joille paluu arkeen suttaa hieman? No jospa se taas tästä. Tein tänään myös bataattiranuja avokadodipin kera. Postailenpa niistäkin ohjeen huomenissa mikäli ennätän. Pikku-ukko on ollut hieman kärttyisänä; liekö hampaita tekee.. Sen mukaan mennään, mitä ennätetään. :)

 Asiasta toiseen; tarkoitus olisi tänä vuonna järkeistää rahankäyttöä ja hankintoja. Olen alkanut potea tavara-ahdistusta ja -ähkyä enenevissä määrin. Teimme miehen kanssa päätöksen, että ensi vuoden vaihteessa meillä ei sitten muuten pyöri nurkissa kirppiskassit. Tarkoituksena olisi varata vielä kirppispöytä kevään aikana ja mikäli tavara ei liiku niin hankkiudumme siitä muuten eroon. Olenkin jo kantanut useita kasseja tekstiilejä H&M:n keräykseen. Tänään olin jo lähteä Lidliin hakemaan tarjousjuustoa, mutta tällä kertaa järki voitti (ja pojalle tissi maittoi :D) niin tuli sekin reissu peruttua. Säästöähän se ei olisi kuitenkaan ollut koska a) bensakulut eikä muuta asiaa, paitsi ehkä vapaan kananmunat. b) meillä on jo juustoja jääkaapissa t. hamsteri. Toinen juttu, minkä olen onnistunut olemaan (toistaiseksi) ostamatta, on Citymarketin keräilytuotteena vielä hetken olevat Kastehelmi-kulhot. Järkeilin tämän itselleni niin, että haluan helppokäyttöisiä astioita arkeen ja niitä en raskisi pestä ehkä koneessa. Toiseksi meillä käy harvoin vieraita ja vielä harvemmin tarjoamme heille tuollaisista astioista mitään. Toisaalta nyt kun tässä tätä tekstiä kirjoittelen ja asiaa mietin, niin tuumin taas, että olisihan ne kauniit. Tällä hetkellä meillä on käytössä Aino Aalto-kulhot sekä miehen peruja jotain lasikulhoja, kaksi kappaletta Ultimathule- jalallisia kulhoja. Sekä Pentikin Aino-sarjan kulhoja. Pentikin sarjasta olen ajatellut ehkä jossain vaiheessa luopua. Sekin on kyllä vaikeaa tällaiselle jahkailijalle. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.