Siirry pääsisältöön

Syvissä vesissä. Suurin on rakkaus.

Pakkanen senkun paukkuu. Meille se tarkoittaa lyhyempiä lenkkejä ja tänään sitä, ettei viitsitty lähteä kaupungille lounastamaan, vaikka alunperin niin oli tarkoitus samalla kun mies olisi mennyt toimistolle töihin. No etäpäivä tuli hänelle ja minulle siivouspäivä. Eikä siinä mitään. Vaikka kieltämättä tälle murmelille nää murmelipäivät välillä rankalle tuntuukin. Olen lukenut aika paljon kirjoja äitiydestä, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, introvertin kokemusta äitiydestä.. Etukäteen pelkäsin paljonkin, miten äitiys tulisi muuttamaan elämääni. Elämää, jossa pääosassa olen minä ja mun mies. Nelikymppisenä sitä on jo muovannut elämänsä tietynlaiseksi. Minun elämässä oli melkolailla pääroolissa työ. Vuorotyö, joka oli melkoista hulabaloota. Iltavuoroista kotiuduin puoli yhdeksän aikaan, Iltaunisena olin jo tunnin päästä sängyssä lukemassa ja kymmeneltä sammutin valot. Sisälleni oli kertynyt paljon ahdistusta, jota koin varsinkin aamupäivällä odottaessani iltavuoroon lähtöä. Koin paljon väsymystä, enkä kokenut introverttina työtäni asiakaspalvelussa omaksi.
Nyt äitiyslomalla olen yrittänyt nauttia tauosta työelämästä. Ja olen toki nauttinutkin. Varsinkin vapaudesta kokkailla, kokeilla uusia reseptejä, käydä pojan kanssa vauvauinnissa (ihanaa poika ei itkenyt eilen juuri yhtään ja ihan omaan tahtiin teimme altaalla juttuja) ja siitä, että illat on vapaita. Aina se ei ole helppoa kuitenkaan.  Rakkaus poikaa kohtaan on suuren suurta. Ei voi ymmärtää kuinka toisen ilo on minullekin niin valtava tyydytys. Vastaavasti toisen hätä sattuu sydämeen ja joskus huoli repii sisimpääni kuin riivattu. Samalla on väsymyksestä turta ja omatunto kolkuttaa, että läsnäolo, muista läsnäolo. Kaikista eniten tekisi vain mieli käpertyä hetkeksi vain omiin ajatuksiin. Tarttua kirjaan. Ottaa päiväunet. Mutta se ei tarkoita, etten rakastaisi. Rakastan. Valtavasti. Vaikka nytkin, kun kirjoitan tätä poika kiljuu ja syötän välipalaa hänelle. Epätoivo vaihtuu hetkessä iloon. Ne on niitä tunteita. Inhimillisiä. Kun poika vielä kelpuuttaa joskus tissin muulloinkin kun yöllä ja lepäilemme vierekkäin, katson tuhisevaa poikaa ja tunnen suurta rakkautta.
Tunteista saa ja pitää puhua. Niin rakkaudesta kuin pelosta ja ahdistuksesta. Huono olo lievittyy. Rakkaus pysyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.