Siirry pääsisältöön

Keksejä ja housupohdintaa..

Moikka taas! :)

Voi apua. Miten olenkin tällainen jahkailija.. Useamman viikon olen pohtinut mitä teen joulukuussa shoppailemieni housujen suhteen. Tulin ostaneeksi peräti kahdet farkut kerralla ja vielä Lindexin siniset housut. Noita sinisia kaavailin sellaisiksi kesäisemmiksi housuiksi, mutta toisaalta ne eivät tunnu ainakaan noin äkkiseltään kovin kevyille. Toisaalta ne voisivat olla kivat kaupunkilookkiin. Hmm.. :) Pienet kultasomisteet antavat kivan lisäsäväyksen.. Ja farkut olivat molemmat mustat. Toiset ovat Noisy Mayn stay black-farkut ja ne ainakin pidän ja olenkin jo käyttänyt ja tykännyt. Toiset ovat lyhyempää nilkkamallia, jota ainakin nuorisolla olen nähnyt. Niitä mietin myös lämpimämmille ilmoille, mutta kangas on paksuhkoa.. Vaikeaa kertakaikkiaan. :D Loppiainen on viimeinen palautuspäivä joten armonaika alkaa käydä vähiin.. :D

No varsinaisesti meinasin kirjoitella teille eilen lupailemani VHH-suolakeksien ohjeen. Ohjeen löysin Antipastaa -blogista. Käytin valkosipulipippuria, koska minulla ei ollu valkosipulijauhetta . Myöskään rosmariinia minulla ei ollut, joten jätin sen pois. Aikaa ei ollut voin kirkastamiseen, joten käytin normivoita. Sormisuolaa en myöskään käyttänyt. Kyllä nämä juuston alustana menevät ihan sujuvasti- jos haluaa välttää turhia hiilareita. Tuota rosmariinia on kyllä ihan pakko kokeilla joku kerta. Se antaa varmaan kivan säväyksen kekseille.





VALKOSIPULI-ROSMARIINI SUOLAKEKSIT
1tl valkosipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25tl suolaa
1-2rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (vain lehdet)
1rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä
1 muna
1rkl sitruunamehua
pinnalle sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, muna ja sitruunamehu. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä parin millin paksuiseksi levyksi ja ripottele pintaan sormisuolaa maun mukaan. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista uunissa 175C noin 12-15minuuttia. Anna levyn jäähtyä täysin ja taittele levy paloiksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.