Siirry pääsisältöön

Teriyaki-kanaa ja parsakaalia seesamiöljyssä

Heissuli vei! Eilen kokkailin ruokaa Outi Väisäsen ja Elvi Ristan kirjasta Samasta padasta - huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Kokeilin tosiaan teriyaki.kanaa maustéisen parsakaalin kera. Tämän kirjan resepteissä on ideana, että vauvalle ja muulle perheelle voi kokata samaa ruokaa; vauvan annos otetaan jossain vaiheessa ruuan valmistusta erilleen ja muun perheen osuuteen lisätään suolaa, voimakkaat mausteet ja muut vauvalle sopimattomat ainesosat. Itsellä kävi pieni kömmähdys enkä muistanut ottaa riisiä erilleen vaan heitin suolan sekaan. Niinpä jouduin kuitenkin keittelemään pojan riisit erikseen. Ehdottomasti aion kokeilla muitakin kirjan reseptejä. Kookosriisipuuroa kokeilin myös ja se maistui myös hyvin pikkumiehelle sekä itselleni. Kivaa vaihtelua tavalliselle riisipuurolle. Melkein yhtä koukuttavaa pienellä hillosilmällä. No se olkoon itselleni vain harvinaista herkkua, koska hiilarit. Myös nämä parsakaalit ja pienet kananpalat tekivät kauppansa pojalle kuin myös tomaatit ja jasmiiniriisi. Kirjassa on tosiaan hyviä ruokavinkkejä sormiruokailuun ja ikäsuositukset minkä ikäisille mikäkin ruoka sopii. Lisäksi ohjeet ovat sopivan simppeleitä vaikka tuntuikin hieman haastavalta aina muistaa ottaa erikseen vauvan annos. :D Varsinkin huonosti nukutun yön jälkeen. Mutta tutustukaapa jos on vauva talossa taikka muuten kiinnostaa. Käyhän tämä reseptikirjaksi vaikkei olisi vauvaakaan. :) Kirjassa on kaiken kruununa erittäin kauniit kuvat. Teos onkin voittanut Kirjataiteen kaunis kirja-palkinnon. Mukavaa viikonloppua itse kullekin. Minä pyöräytän vielä illaksi kokeilumielessä yhden ruokaisan salaatin. Pistän postaten jos kokeilu on onnistunut. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.