Heissuli vei! Eilen kokkailin ruokaa Outi Väisäsen ja Elvi Ristan kirjasta Samasta padasta - huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Kokeilin tosiaan teriyaki.kanaa maustéisen parsakaalin kera. Tämän kirjan resepteissä on ideana, että vauvalle ja muulle perheelle voi kokata samaa ruokaa; vauvan annos otetaan jossain vaiheessa ruuan valmistusta erilleen ja muun perheen osuuteen lisätään suolaa, voimakkaat mausteet ja muut vauvalle sopimattomat ainesosat. Itsellä kävi pieni kömmähdys enkä muistanut ottaa riisiä erilleen vaan heitin suolan sekaan. Niinpä jouduin kuitenkin keittelemään pojan riisit erikseen. Ehdottomasti aion kokeilla muitakin kirjan reseptejä. Kookosriisipuuroa kokeilin myös ja se maistui myös hyvin pikkumiehelle sekä itselleni. Kivaa vaihtelua tavalliselle riisipuurolle. Melkein yhtä koukuttavaa pienellä hillosilmällä. No se olkoon itselleni vain harvinaista herkkua, koska hiilarit. Myös nämä parsakaalit ja pienet kananpalat tekivät kauppansa pojalle kuin myös tomaatit ja jasmiiniriisi. Kirjassa on tosiaan hyviä ruokavinkkejä sormiruokailuun ja ikäsuositukset minkä ikäisille mikäkin ruoka sopii. Lisäksi ohjeet ovat sopivan simppeleitä vaikka tuntuikin hieman haastavalta aina muistaa ottaa erikseen vauvan annos. :D Varsinkin huonosti nukutun yön jälkeen. Mutta tutustukaapa jos on vauva talossa taikka muuten kiinnostaa. Käyhän tämä reseptikirjaksi vaikkei olisi vauvaakaan. :) Kirjassa on kaiken kruununa erittäin kauniit kuvat. Teos onkin voittanut Kirjataiteen kaunis kirja-palkinnon. Mukavaa viikonloppua itse kullekin. Minä pyöräytän vielä illaksi kokeilumielessä yhden ruokaisan salaatin. Pistän postaten jos kokeilu on onnistunut. :D
Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi. Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa 60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...
Kommentit
Lähetä kommentti