Heissuli vei! Eilen kokkailin ruokaa Outi Väisäsen ja Elvi Ristan kirjasta Samasta padasta - huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Kokeilin tosiaan teriyaki.kanaa maustéisen parsakaalin kera. Tämän kirjan resepteissä on ideana, että vauvalle ja muulle perheelle voi kokata samaa ruokaa; vauvan annos otetaan jossain vaiheessa ruuan valmistusta erilleen ja muun perheen osuuteen lisätään suolaa, voimakkaat mausteet ja muut vauvalle sopimattomat ainesosat. Itsellä kävi pieni kömmähdys enkä muistanut ottaa riisiä erilleen vaan heitin suolan sekaan. Niinpä jouduin kuitenkin keittelemään pojan riisit erikseen. Ehdottomasti aion kokeilla muitakin kirjan reseptejä. Kookosriisipuuroa kokeilin myös ja se maistui myös hyvin pikkumiehelle sekä itselleni. Kivaa vaihtelua tavalliselle riisipuurolle. Melkein yhtä koukuttavaa pienellä hillosilmällä. No se olkoon itselleni vain harvinaista herkkua, koska hiilarit. Myös nämä parsakaalit ja pienet kananpalat tekivät kauppansa pojalle kuin myös tomaatit ja jasmiiniriisi. Kirjassa on tosiaan hyviä ruokavinkkejä sormiruokailuun ja ikäsuositukset minkä ikäisille mikäkin ruoka sopii. Lisäksi ohjeet ovat sopivan simppeleitä vaikka tuntuikin hieman haastavalta aina muistaa ottaa erikseen vauvan annos. :D Varsinkin huonosti nukutun yön jälkeen. Mutta tutustukaapa jos on vauva talossa taikka muuten kiinnostaa. Käyhän tämä reseptikirjaksi vaikkei olisi vauvaakaan. :) Kirjassa on kaiken kruununa erittäin kauniit kuvat. Teos onkin voittanut Kirjataiteen kaunis kirja-palkinnon. Mukavaa viikonloppua itse kullekin. Minä pyöräytän vielä illaksi kokeilumielessä yhden ruokaisan salaatin. Pistän postaten jos kokeilu on onnistunut. :D
Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis. Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto
Kommentit
Lähetä kommentti