Siirry pääsisältöön

Hyvää sienipiirakkaa ketotyyliin

 Mieheni leipoi viikonloppuna pyynnöstäni sienipiirakan, jonka ohje osui silmääni Facebookista. Piirakka on vähähiilihydraattinen ja pohjakin oli mielestäni maultaan lähellä tavallista piirakkapohjaa. Olin itse töissä koko viikonlopun niin oli ihana tulla kotiin kun tuoksui vastaleivottu sienipiiras ja sauna oli lämmitetty ja koti siivottu. :)

Minua vaivaa tosi sitkeä flunssa. Koronatesteissäkin olen käynyt jo moneen otteeseen. Välillä tuntuu että oireet helpottaisivat palataten kuitenkin taas pian takaisin. Herään aamuisin nenä aivan tukossa ja veto tuntuu olevan loppu. Poika sai maanantaina pitkästä aikaa olla päiväkodissa koko päivän. Hänelläkin flunssa on jo jatkunut kesäkuun puolesta välistä asti. Nyt minulla on parin päivän arkivapaa. Eilen kävimme mummulassa ja en sitten raskinut poikaa tänäänkään viedä päiväkotiin koska eilen ehdin luvata hänelle että tänään ollaan kotona, koska kotona on hänen mielestään nyt vain ihan parasta olla. Ja niinhän se onkin! Kaipaisin kyllä tässä pian sellaista ihan omaa päivää jolloin saisin tehdä ihan omia juttuja. Ehkäpä pian on sen aika.



Vähähiilihydraattinen sienipiirakka

Pohja:
75 g voita
150 g mantelijauhoja
5 rkl psylliumia
2-2,5 dl juustoraastetta
Nypitään keskenään ja lopuksi lisätään yksi keltuainen, sekoita ja painele vuoan pohjalle.
 
Sienitäyte:
2 litraa tuoreita kanttarelleja ja suppiksia. (meillä pakastettuja ja esikäsiteltyjä tatteja)
2 pientä sipulia tai 1 iso
1 iso yksikyntinen valkosipuli tai useampi tavallisen valkosipulin kynsi (oman maun mukaan)
Sitruunan mehua maun mukaan
Valkopippuria
Sitruunapippuria
Suolaa
 
Paista niin, että neste on haihtunut. (meillä oli jo sienistä neste haihdutettu). Sienet kannattaa paahtaa pannulla pehmeiksi ja sekoittaa sitten muut aineet joukkoon. Laita täyte pohjan päälle.

Päälle:
2-3 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
iso nippu persiljaa silputtuna
Valkopippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Sitruunapippuria
Sekoita yllä olevat ja lisää vielä 2,5 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta, sekoita vielä lopuksi.
Kaada täyte pohjan ja sienitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 -35 minuuttia.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.