Siirry pääsisältöön

Hyvää sienipiirakkaa ketotyyliin

 Mieheni leipoi viikonloppuna pyynnöstäni sienipiirakan, jonka ohje osui silmääni Facebookista. Piirakka on vähähiilihydraattinen ja pohjakin oli mielestäni maultaan lähellä tavallista piirakkapohjaa. Olin itse töissä koko viikonlopun niin oli ihana tulla kotiin kun tuoksui vastaleivottu sienipiiras ja sauna oli lämmitetty ja koti siivottu. :)

Minua vaivaa tosi sitkeä flunssa. Koronatesteissäkin olen käynyt jo moneen otteeseen. Välillä tuntuu että oireet helpottaisivat palataten kuitenkin taas pian takaisin. Herään aamuisin nenä aivan tukossa ja veto tuntuu olevan loppu. Poika sai maanantaina pitkästä aikaa olla päiväkodissa koko päivän. Hänelläkin flunssa on jo jatkunut kesäkuun puolesta välistä asti. Nyt minulla on parin päivän arkivapaa. Eilen kävimme mummulassa ja en sitten raskinut poikaa tänäänkään viedä päiväkotiin koska eilen ehdin luvata hänelle että tänään ollaan kotona, koska kotona on hänen mielestään nyt vain ihan parasta olla. Ja niinhän se onkin! Kaipaisin kyllä tässä pian sellaista ihan omaa päivää jolloin saisin tehdä ihan omia juttuja. Ehkäpä pian on sen aika.



Vähähiilihydraattinen sienipiirakka

Pohja:
75 g voita
150 g mantelijauhoja
5 rkl psylliumia
2-2,5 dl juustoraastetta
Nypitään keskenään ja lopuksi lisätään yksi keltuainen, sekoita ja painele vuoan pohjalle.
 
Sienitäyte:
2 litraa tuoreita kanttarelleja ja suppiksia. (meillä pakastettuja ja esikäsiteltyjä tatteja)
2 pientä sipulia tai 1 iso
1 iso yksikyntinen valkosipuli tai useampi tavallisen valkosipulin kynsi (oman maun mukaan)
Sitruunan mehua maun mukaan
Valkopippuria
Sitruunapippuria
Suolaa
 
Paista niin, että neste on haihtunut. (meillä oli jo sienistä neste haihdutettu). Sienet kannattaa paahtaa pannulla pehmeiksi ja sekoittaa sitten muut aineet joukkoon. Laita täyte pohjan päälle.

Päälle:
2-3 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
iso nippu persiljaa silputtuna
Valkopippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Sitruunapippuria
Sekoita yllä olevat ja lisää vielä 2,5 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta, sekoita vielä lopuksi.
Kaada täyte pohjan ja sienitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 -35 minuuttia.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.