Siirry pääsisältöön

Se salaatti

Pakkastalvista päivää! Niin se lupailemani salaatin ohje. Kyseessä on Ainon tarinoita treenaamisesta -blogin resepti(KLIK). Pieniä muutoksia tein salaattiin tietysti tapani mukaan. Mies ei ollut löytänyt vuolukanaa Prismasta, koska ei ollut osannut etsiä oikeasta hyllystä, joten se jäi meillä pois tällä erää ja pekonia käytimme vain normipaketin verran eikä perhepakkausta, kuten Aino ohjeistaa.:D Salaattina käytettiin napolitana mix-salaattisekoitusta. Käytin vain yhden purkin kermaviiliä, jota jatkoin turkkilaisella jukurtilla. Salaattia tulikin reilu setti ja söimme siitä mieheni kanssa 4 kertaa. :) Tosin kaksi viimeistä annosta olivat aika pieniä että ehkä kuusi- seitsemän reiluhkoa annosta tästä saa.. No riippuu annoskoosta tietysti. :D Minun piti salaattia tehdessä vaihtaa valmistusastia isompaan, koska huomasin sen jäävän auttamattomasti liian pieneksi. Niin ja halloumit on meille niin herkkua niin ei pienistelty salaatin sekaan vaan jaettiin molemmille kunnon palat aina salaatin päälle:D




Treenaajan kana-pekonisalaatti

  • ruukullinen tammenlehtisalaattia
  • ruukullinen romainesalaattia
  • ripaus tuoretta basilikaa
  • kaksi kourallista pinaattia
  • iso pala kurkkua
  • 1-2 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 2 pientä punasipulia
  • 200 g halloumjuustoa paloiteltuna ja paistettuna pannulla
  • 1 vihreä omena
  • 2 pakettia vuolu kanafileetä
  • paketti pekonia (perhepaketti  320g :D)
  • noin 150 g linsseistä tai kikherneistä valmistettua fusillipastaa
Keitä pasta. Pilko salaatit, vihannekset, sipuli, juusto ja omena suureen kulhoon. Paista pekonit ja pilko ne paloihin, anna jäähtyä hetki. Sekoita kaikki sekaisin kulhossa.


Valkosipulikastike:
  • 2 purkkia kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl steviasokeria
  • suolaa & pippuria
Pilko valkosipulinkynsi, sekoita kaikki ainesosat yhteen, mausta ja maistele. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Kyllä tästä ihan kelpo salaatti tuli. :D Tällä treenaajalla ja vauvallansa jäi tänään treenit eli vauvajumppa väliin ulkolämpömittarin hipoessa kolmeakymmentä pakkasastetta. Sen verran näytettiin aamulla nenää ulkona, että käytettiin karvakuono tarpeillaan. Samalla saatiin pikkumies päikkäreille nukutettua ja nostin nukkuvan ukkelin lenkin jälkeen sisälle vaunukopassa jatkamaan uniaan. Eilen teimme siskon ja siskonpoikien kanssa muuten donitseja. Olipas siinä hommaa ja iltapäivä oli jo pitkällä kun päästiin kahville ja maistelemaan tuotoksia. Olihan ne makeita. Teimme sekä pomada- että kinuskipäällysteisiä. Kovin usein tuollaista urakkaa ei kehtaa itsellensä ottaa, mutta kiva oli kokeilla. Minä toimin paistajan vaativassa roolissa ja siskon pojat hoitivat koristelun hienosti. :) Siskoni oli sitten pääkokki taikka -leipuri kai pikemminkin. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.