Siirry pääsisältöön

Punajuuripestoa ja vauvajumppaa

Pikamoi! Tänään olikin kiva aamupäivä meillä. Nousin tapani mukaan aikaisin ylös saadakseni oman tärkeän hetkeni. Tykkään lueskella lehden rauhassa aamukahvin kera perheen miesväen nukkuessa, Siinä lehteä lukiessa osui silmääni juttu perheliikunnasta. Vauvajumppaa.. Mielenkiintoni heräsi. Ja niinhän siinä kävi, että nappasin pojan suoraan aamulenkiltä autoon ja kello kymmenen seisoin odottavaisin mielen muitten äitien kanssa vauva kainalossa jumppasalissa. Olipas tosi mukava puolituntinen. Täytyy antaa kaupungille kiitosta. Jumppa oli ilmainen ja virkisti sekä mieltä että kehoa. Vaikka tunnen olevani introvertti, niin kyllä mammalomalla huomaa, että aikuisseura on välillä paikallaan. :) Ja lisäksi poika nautti myös. Välillä hän nauroi ihan ääneen, kun nostelin häntä kohti kattoa. Ja mamman käsivarret sai reeniä. :D Meidän poika taisi olla vanhin tuolla eikä malttanut enää kellotella selällään matolla vaan kovasti puski ittensä aina mahalleen- mutta siellä oli tosi rento tunnelma. Ohjaajakin sanoi ettei haittaa vaikka vauva itkisi ja imettääkin saisi.

Sellainen kiva alku viikolle. Luulen että pitää alkaa käydä säännöllisesti. Niin virkistävä yhteinen juttu tuo oli. Kotona syötiin ja koska aamu-unet jäi pojalla olemattomiksi, pakkasin hänet kärryyn ja pienen lenkin jälkeen hän nukahti ja mammakin kömpi viltin alle hetkeksi. Näitä hetkiä lisää! Vauva-arjesta pitää yrittää nauttia enemmän.

Lounaaksi lämmitin viikonloppuna kokkailemani punajuuripestopastan. Ohje oli peräisin täältä (KLIK).


On se pastaa.. :D Ja siinä on nyt fetaa ja sinihomejuustoa pinnalla.. Suosittelen jompaa kumpaa..:D

Punajuuripesto:

6-8 keskikokoista punajuurta 2 dl auringonkukansiemeniä 1,5 dl neitsytoliiviöljyä 4 kynttä valkosipulia n. 30 kpl vihreitä kivettömiä luomuoliiveja n. 1 dl oluthiivahiutaleita 

Kuori punajuuret, ja kuutioi ne pieniksi paloiksi ja keitä kattilassa kunnes palaset ovat pehmeitä. Valuta punajuurien vesi pois ja lisää muut peston ainekset kattilaan. Surauta tasaiseksi tahnaksi, ja tarkista maku – tarvittaessa lisää hieman oliiveja. Tahnan voi valmistaa myös tehosekoittimessa. Halutessasi lisää suolaa.

Itse söin tätä fetajuuston kera. Nyt hoksasin, että jääkaapissa oli aurajuustoa joulun jäljiltä ja se pääsi antamaan oman kivan makunsa pastaan. Pastana käytin kikhernefusilleja. Tuo oluthiiva tuo juustoista makua vegaanisesti ja riittää silleensäkin antamaan oman jännän makunsa. Minulla sattui kuitenkin olemaan avattuna näitä juustoja ja kaipasin jotain pientä lisää ja sekä feta että aurajuustohan sopivat punajuuren kaveriksi kuin nenä päähän. :) Sellaista tänään maanantaina. Mukavaa alkanutta viikkoa itse  kullekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.