Siirry pääsisältöön

Punajuuripestoa ja vauvajumppaa

Pikamoi! Tänään olikin kiva aamupäivä meillä. Nousin tapani mukaan aikaisin ylös saadakseni oman tärkeän hetkeni. Tykkään lueskella lehden rauhassa aamukahvin kera perheen miesväen nukkuessa, Siinä lehteä lukiessa osui silmääni juttu perheliikunnasta. Vauvajumppaa.. Mielenkiintoni heräsi. Ja niinhän siinä kävi, että nappasin pojan suoraan aamulenkiltä autoon ja kello kymmenen seisoin odottavaisin mielen muitten äitien kanssa vauva kainalossa jumppasalissa. Olipas tosi mukava puolituntinen. Täytyy antaa kaupungille kiitosta. Jumppa oli ilmainen ja virkisti sekä mieltä että kehoa. Vaikka tunnen olevani introvertti, niin kyllä mammalomalla huomaa, että aikuisseura on välillä paikallaan. :) Ja lisäksi poika nautti myös. Välillä hän nauroi ihan ääneen, kun nostelin häntä kohti kattoa. Ja mamman käsivarret sai reeniä. :D Meidän poika taisi olla vanhin tuolla eikä malttanut enää kellotella selällään matolla vaan kovasti puski ittensä aina mahalleen- mutta siellä oli tosi rento tunnelma. Ohjaajakin sanoi ettei haittaa vaikka vauva itkisi ja imettääkin saisi.

Sellainen kiva alku viikolle. Luulen että pitää alkaa käydä säännöllisesti. Niin virkistävä yhteinen juttu tuo oli. Kotona syötiin ja koska aamu-unet jäi pojalla olemattomiksi, pakkasin hänet kärryyn ja pienen lenkin jälkeen hän nukahti ja mammakin kömpi viltin alle hetkeksi. Näitä hetkiä lisää! Vauva-arjesta pitää yrittää nauttia enemmän.

Lounaaksi lämmitin viikonloppuna kokkailemani punajuuripestopastan. Ohje oli peräisin täältä (KLIK).


On se pastaa.. :D Ja siinä on nyt fetaa ja sinihomejuustoa pinnalla.. Suosittelen jompaa kumpaa..:D

Punajuuripesto:

6-8 keskikokoista punajuurta 2 dl auringonkukansiemeniä 1,5 dl neitsytoliiviöljyä 4 kynttä valkosipulia n. 30 kpl vihreitä kivettömiä luomuoliiveja n. 1 dl oluthiivahiutaleita 

Kuori punajuuret, ja kuutioi ne pieniksi paloiksi ja keitä kattilassa kunnes palaset ovat pehmeitä. Valuta punajuurien vesi pois ja lisää muut peston ainekset kattilaan. Surauta tasaiseksi tahnaksi, ja tarkista maku – tarvittaessa lisää hieman oliiveja. Tahnan voi valmistaa myös tehosekoittimessa. Halutessasi lisää suolaa.

Itse söin tätä fetajuuston kera. Nyt hoksasin, että jääkaapissa oli aurajuustoa joulun jäljiltä ja se pääsi antamaan oman kivan makunsa pastaan. Pastana käytin kikhernefusilleja. Tuo oluthiiva tuo juustoista makua vegaanisesti ja riittää silleensäkin antamaan oman jännän makunsa. Minulla sattui kuitenkin olemaan avattuna näitä juustoja ja kaipasin jotain pientä lisää ja sekä feta että aurajuustohan sopivat punajuuren kaveriksi kuin nenä päähän. :) Sellaista tänään maanantaina. Mukavaa alkanutta viikkoa itse  kullekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.