Siirry pääsisältöön

Täytetyt paprikat - toimii!

Joo täällä taas ollaan:D Tuo paprikareseptin unohtuminen jäi sen verran kaivelemaan, että piti heti tarttua tähän ja kirjoitella ohje ylös- tämäkin ohje nimittäin ansaitsee ehdottomasti postauksensa. On sen verran herkkua nääs. Tämä resepti tuli vastaan Pinterestissä kesällä. Päivät olivat silloin pelkkää imetystä tai sille se tuntui..Kuumia päiviä..Kahvipöydässäkin imetin välillä kotona.. Ja nyt tuntuu jo haikealle.. Voi kun voisin joinakin päivinä hypätä takaisin tuonne kesään.. Silloin saatoin ottaa päikkäreitäkin poika tissillä.. Nyt olisi välillä niin paikallaan imetyksen tuoma lepotuokio, mutta meinaa olla vähissä ne hetket että tissi enää kelpaa.. No enivei eksyin aiheesta..:D Tuolloin kuitenkin löysin Pinterestin ja tulikin selailtua innostuksen vallassa tuota reseptien ja toinen toistaan ihanampien ruokakuvien ihmemaata samalla kun imetin ja taas imetin. :D


Täytetyt paprikat

4 kpl mahdollisimman isoja punaisia paprikoita
400 g jauhelihaa
1 kpl punasipuli
1 pkt fetaa
1 pkt Creme Bonjour cuisine valkosipuli & yrtit
1 pss pizzajuustoraastetta (en laittanut)
1 pkt paseerattua tomaattia
mausteita (laitoin tuoretta chiliä, valkosipulia,kasvisliemikuutio (1/2 - 1), musta- ja valkopippuria, fajitasmaustetta, suolaa, pizzamaustetta, srirachaa,ketsuppia..)

Paista jauheliha ja sipulit, mausta ja lisää 2 dl paseerattua tomaattia. Jätä liesi ykköselle odottamaan paprikoita. Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi, pese ja poista sisus. Voitele iso uunivuoka ja asettele paprikat vieretysten. Voitele sisukset Creme Bonjourilla, lisää jauheliha ja feta. Ripottele halutessasi juustoa pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Nauti.


Näitä on tullut tehtyä jo pariinkin kertaan. Jos ihmettelette mitä mulla tuossa lautasella on kaverina, niin se on Lidlin munakoisotahnaa. Olipa herkkua muuten! Ensimmäisellä kerralla meillä oli vielä tsatsikiakin kaverina. Tuli ihan Kreikan mezet mieleen. Olin vähän skeptinen, että niinköhän onnistuvat, mutta uuni oli ihanasti makeuttanut paprikat ja nämä ovat myöhemminkin lämmitettyinä hyviä. Fetan ystävänä käytin sitä reilusti joten en muuta juustoa kaivannut. Testatkaas. Ja kertokaa toki tykkäsittekö. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte