Siirry pääsisältöön

Täytetyt paprikat - toimii!

Joo täällä taas ollaan:D Tuo paprikareseptin unohtuminen jäi sen verran kaivelemaan, että piti heti tarttua tähän ja kirjoitella ohje ylös- tämäkin ohje nimittäin ansaitsee ehdottomasti postauksensa. On sen verran herkkua nääs. Tämä resepti tuli vastaan Pinterestissä kesällä. Päivät olivat silloin pelkkää imetystä tai sille se tuntui..Kuumia päiviä..Kahvipöydässäkin imetin välillä kotona.. Ja nyt tuntuu jo haikealle.. Voi kun voisin joinakin päivinä hypätä takaisin tuonne kesään.. Silloin saatoin ottaa päikkäreitäkin poika tissillä.. Nyt olisi välillä niin paikallaan imetyksen tuoma lepotuokio, mutta meinaa olla vähissä ne hetket että tissi enää kelpaa.. No enivei eksyin aiheesta..:D Tuolloin kuitenkin löysin Pinterestin ja tulikin selailtua innostuksen vallassa tuota reseptien ja toinen toistaan ihanampien ruokakuvien ihmemaata samalla kun imetin ja taas imetin. :D


Täytetyt paprikat

4 kpl mahdollisimman isoja punaisia paprikoita
400 g jauhelihaa
1 kpl punasipuli
1 pkt fetaa
1 pkt Creme Bonjour cuisine valkosipuli & yrtit
1 pss pizzajuustoraastetta (en laittanut)
1 pkt paseerattua tomaattia
mausteita (laitoin tuoretta chiliä, valkosipulia,kasvisliemikuutio (1/2 - 1), musta- ja valkopippuria, fajitasmaustetta, suolaa, pizzamaustetta, srirachaa,ketsuppia..)

Paista jauheliha ja sipulit, mausta ja lisää 2 dl paseerattua tomaattia. Jätä liesi ykköselle odottamaan paprikoita. Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi, pese ja poista sisus. Voitele iso uunivuoka ja asettele paprikat vieretysten. Voitele sisukset Creme Bonjourilla, lisää jauheliha ja feta. Ripottele halutessasi juustoa pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Nauti.


Näitä on tullut tehtyä jo pariinkin kertaan. Jos ihmettelette mitä mulla tuossa lautasella on kaverina, niin se on Lidlin munakoisotahnaa. Olipa herkkua muuten! Ensimmäisellä kerralla meillä oli vielä tsatsikiakin kaverina. Tuli ihan Kreikan mezet mieleen. Olin vähän skeptinen, että niinköhän onnistuvat, mutta uuni oli ihanasti makeuttanut paprikat ja nämä ovat myöhemminkin lämmitettyinä hyviä. Fetan ystävänä käytin sitä reilusti joten en muuta juustoa kaivannut. Testatkaas. Ja kertokaa toki tykkäsittekö. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.