Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)
Vähähiilihydraattinen marjapiirakka
Pohja:
100g voita
3/4 dl karppisokeria
1 muna
1 dl mantelijauhoja
1 dl pofiberiä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150g metsämarjoja
200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia)
1 muna
2 rkl karppisokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Meillä pääsi reunat ehkä tummumaan omaan makuun himppusen liikaa mutta ei se makuun vaikuttanut. Hyvää oli. Näin se vähähiilarisempi elämä etenee. Eilen aamulla olin niin iloinen kun verensokeri oli yön jälkeen 5,3. No tänä aamuna sitten taas 5,8. En ole tuohon kuutta lähentelevään lukemaan tyytyväinen ollenkaan. Mietin vain mikä osuus tässä on vielä elimistössä viipyilevällä flunssalla. No pitää seurailla tilannetta.
Uusia ruokiakin on tullut kokkailtua ja ihan tykättykin. Kirjastosta löysin pari kirjaa joista reseptit on bongattu. Toinen näistä oli Kasvisruokaa koko perheelle (Sari Spåra), josta kokeilin lanttu- ja naurislohkoja mausteisella cajun-dipillä (ja okei myös Lidlin aiolilla, joka sekin oli herkkua, ehkä parempaakin). Kiva resepti koska nauriin olen vähän unohtanutkin tai en ole siitä siis pitkään aikaan mitään tehnyt. Toinen kirjavinkkaus on Tara Junkerin ja Annan Sarmannon Syö hyvä mieli. Sieltä kokeilin Paahdetut tomaatit labneh-juustolla. Kivaa vaihtelua uunifetalle. Eikä tuo juuston tekokaan vaivalloista ollut. Valmistus vaatii vain hieman ennakointia koska juustoa valutettiin jääkaapissa 3 vuorokautta. Minä maltoin 2 vuorokautta. :D Mutta hyvää tuli.
Ensi viikolla poika aloittaa kerhossa. Hurjaa. Äitiä jännittää. Olen itse ollut ja olen vieläkin ujo enkä tykännyt ollenkaan kerhosta lapsena. Meidän ryhmässä taisi olla minua lukuunottamatta pelkkiä poikia. No olen ajatellut että poika ei ole yhtä kuin minä ja olen siellä hänen kanssaan niin kauan kuin tarvis on. Sellaista tänne. Mukavaa viikonjatkoa. P.s. Noin paljon valkosipulia nousi meidän kasvilavalta. :D
Mausteiset lanttu- ja naurislohkot kera itsesavustetun lohen. |
Labnehia ja uunitomaatit |
Kommentit
Lähetä kommentti