Siirry pääsisältöön

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK) 

 


Vähähiilihydraattinen marjapiirakka

Pohja:

100g voita

3/4 dl karppisokeria

1 muna

1 dl mantelijauhoja

1 dl pofiberiä

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

150g metsämarjoja

200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia)

1 muna

2 rkl karppisokeria

1/2 tl vaniljajauhetta

 

Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

 

Meillä pääsi reunat ehkä tummumaan omaan makuun himppusen liikaa mutta ei se makuun vaikuttanut. Hyvää oli. Näin se vähähiilarisempi elämä etenee. Eilen aamulla olin niin iloinen kun verensokeri oli yön jälkeen 5,3. No tänä aamuna sitten taas 5,8. En ole tuohon kuutta lähentelevään lukemaan tyytyväinen ollenkaan. Mietin vain mikä osuus tässä on vielä elimistössä viipyilevällä flunssalla. No pitää seurailla tilannetta.

Uusia ruokiakin on tullut kokkailtua ja ihan tykättykin. Kirjastosta löysin pari kirjaa joista reseptit on bongattu. Toinen näistä oli Kasvisruokaa koko perheelle (Sari Spåra), josta kokeilin lanttu- ja naurislohkoja mausteisella cajun-dipillä (ja okei myös Lidlin aiolilla, joka sekin oli herkkua, ehkä parempaakin). Kiva resepti koska nauriin olen vähän unohtanutkin tai en ole siitä siis pitkään aikaan mitään tehnyt. Toinen kirjavinkkaus on Tara Junkerin ja Annan Sarmannon Syö hyvä mieli. Sieltä kokeilin Paahdetut tomaatit labneh-juustolla. Kivaa vaihtelua uunifetalle. Eikä tuo juuston tekokaan vaivalloista ollut. Valmistus vaatii vain hieman ennakointia koska juustoa valutettiin jääkaapissa 3 vuorokautta. Minä maltoin 2 vuorokautta. :D Mutta hyvää tuli. 

Ensi viikolla poika aloittaa kerhossa. Hurjaa. Äitiä jännittää. Olen itse ollut ja olen vieläkin ujo enkä tykännyt ollenkaan kerhosta lapsena. Meidän ryhmässä taisi olla minua lukuunottamatta pelkkiä poikia. No olen ajatellut että poika ei ole yhtä kuin minä ja olen siellä hänen kanssaan niin kauan kuin tarvis on. Sellaista tänne. Mukavaa viikonjatkoa. P.s. Noin paljon valkosipulia nousi meidän kasvilavalta. :D

 
 
Mausteiset lanttu- ja naurislohkot kera itsesavustetun lohen.
 
Labnehia ja uunitomaatit


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.