Joulu oli ja meni, samoin uusi vuosi. Tänä jouluna saatiin nauttia kotoilusta oikein kunnolla. Ennen joulua kävimme omalla porukalla pojan molemmissa mummoloissa. Joulun aika ja uusi vuosi menivät molemmat ihan kotosalla. Mukava joulu näinkin vaikka on ollutkin aina ihana kokoontua jouluna yhteen. No nyt ei ollut ajelua edestakaisin ja sai tehdä omannäköisen joulun. Ja nyt alkoi tuntua että jotain pieniä muutoksia voisi seuraaville jouluille lähinnä jouluruuan suhteen tehdä. Laatikot maistuivat hyville mutta jossakin vaiheessa aloin jo kaivata jotain muuta. :D Ja tuollaista ei ole ennen sattunut. Tein itse mustikkagraavattua lohta Valion ohjeella. Ihan hyvää tuli mutta jatkossa taidan graavata kalan ilman sen kummempia kommervenkkejä. Kiva oli huomata että suolaus onnistui aika nappiin; ehkä hieman pitempi suolausaika olisi tuonut optimituloksen hieman paksuhkoon lohifileeseen. Mutta rohkaisee tekemään uudestaan ehdottomasti.
Joulun jälkeen tekaistiin aurapunajuurilaatikko. Tuo voisi joulupöydässäkin toimia tuomassa väriä ja uutta makua. Rosollia emme kehdanneet alkaa tekemään mutta ehkä se jokin jäi sitten uupumaan punajuuren muodossa. Ehdottomasti myös joku kalamousse voisi tulevina jouluina kuulua joulupöytäämme. Aurapunajuurilaatikkoa nautimme graavilohen ja myöhemmin mustapapupullien kera. Tällä kertaa teimme laatikon Täyttä elämää -blogista napatulla ohjeella. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla jollain ohjeella jossa punajuuret olisivat lohkoina. Mutta hyvää oli tämäkin!
|
Kännykällä hämärässä napattu kuva..Mutta itse ruoka oli hyvää!
|
Aura-punajuurilaatikko
1 kg punajuuria
150 g creme fraichea
150 g Aura-juustoa
1 dl kermaa
mustapippuria
Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret ja poista kannat. Kuori irtoaa keitetyistä punajuurista suht helposti. Raasta karkealla terällä (käytimme monitoimikonetta) ja laita raaste uunivuokaan. Lisää aurajuusto murusteltuna. Lisää creme fraiche, kerma ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä.
Uusi vuosi mentiin perinteisesti kesäkurpitsasta tehdyllä "pottu"salaatilla sekä nakeilla. Toisena ruokana avokadopasta. Itselle tein shiratakispagettiin. Toimi! Tuossa joulun aikaan verensokerit olivat loistavat paaston jälkeen (muulloin en mittaillutkaan). Olin supertyytyväinen. Kerran sain jopa alle viitosen paastosokerin! Muutenkin pyörivät alle 5,5 pääsääntöisesti. Vaikka tuli syötyä rennommin so leipä aamulla, muutamina aamuina riisipuuroa sekametelisopalla, torttu päiväkahvilla, hedelmiä hieman, ja pari suklaata. Muuten söin laatikoita ja kalaa ja lasin viiniä päivällisellä. Mietin kovasti mistä tämä johtui. No nyt nappasin taas arvon kuusi yksi aamu, joten ryhtiliike jatkuu kunhan nuo rieskat saadaan pakkasesta syötyä.
Teittekö uuden vuoden lupauksia? Minusta on kiva aina uutena vuotena (no okei parina viimeisenä) miettiä mihin haluaisi keskittyä seuraavana vuonna. Läsnäolo on listallani vahvalla nyt. Tietoista läsnäolon harjoittelua. Venyttelyä sain juurrutettua rutiineihini jo mukavasti menneenä vuonna; sain tehtyä spagaatin toiselle puolelle, tänä vuonna menee toivottavasti jo molemmat puolet. :D
On vielä joitain muitakin tavoitteita mutta katsotaan miten käy. Ihanaa alkanutta vuotta teille ihan jokaiselle!
P.s. Nyt oli kolesterolit koholla, joten uuden vuoden tavoitteena myös
vähentää juuston syöntiä, jaiks!
Kommentit
Lähetä kommentti