Siirry pääsisältöön

Uusi vuosi - vanha taakse jää

Joulu oli ja meni, samoin uusi vuosi. Tänä jouluna saatiin nauttia kotoilusta oikein kunnolla. Ennen joulua kävimme omalla porukalla pojan molemmissa mummoloissa. Joulun aika ja uusi vuosi menivät molemmat ihan kotosalla. Mukava joulu näinkin vaikka on ollutkin aina ihana kokoontua jouluna yhteen. No nyt ei ollut ajelua edestakaisin ja sai tehdä omannäköisen joulun. Ja nyt alkoi tuntua että jotain pieniä muutoksia voisi seuraaville jouluille lähinnä jouluruuan suhteen tehdä. Laatikot maistuivat hyville mutta jossakin vaiheessa aloin jo kaivata jotain muuta. :D Ja tuollaista ei ole ennen sattunut. Tein itse mustikkagraavattua lohta Valion ohjeella. Ihan hyvää tuli mutta jatkossa taidan graavata kalan ilman sen kummempia kommervenkkejä. Kiva oli huomata että suolaus onnistui aika nappiin; ehkä hieman pitempi suolausaika olisi tuonut optimituloksen hieman paksuhkoon lohifileeseen. Mutta rohkaisee tekemään uudestaan ehdottomasti.

Joulun jälkeen tekaistiin aurapunajuurilaatikko. Tuo voisi joulupöydässäkin toimia tuomassa väriä ja uutta makua. Rosollia emme kehdanneet alkaa tekemään mutta ehkä se jokin jäi sitten uupumaan punajuuren muodossa. Ehdottomasti myös joku kalamousse voisi tulevina jouluina kuulua joulupöytäämme. Aurapunajuurilaatikkoa nautimme graavilohen ja myöhemmin mustapapupullien kera. Tällä kertaa teimme laatikon Täyttä elämää -blogista napatulla ohjeella. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla jollain ohjeella jossa punajuuret olisivat lohkoina. Mutta hyvää oli tämäkin! 

Kännykällä hämärässä napattu kuva..Mutta itse ruoka oli hyvää!


Aura-punajuurilaatikko

1 kg punajuuria
150 g creme fraichea
150 g Aura-juustoa
1 dl kermaa
mustapippuria
 
Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret ja poista kannat. Kuori irtoaa keitetyistä punajuurista suht helposti. Raasta karkealla terällä (käytimme monitoimikonetta) ja laita raaste uunivuokaan. Lisää aurajuusto murusteltuna. Lisää creme fraiche, kerma ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä. 
 
Uusi vuosi mentiin perinteisesti kesäkurpitsasta tehdyllä "pottu"salaatilla sekä nakeilla. Toisena ruokana avokadopasta. Itselle tein shiratakispagettiin. Toimi! Tuossa joulun aikaan verensokerit olivat loistavat paaston jälkeen (muulloin en mittaillutkaan). Olin supertyytyväinen. Kerran sain jopa alle viitosen paastosokerin! Muutenkin pyörivät alle 5,5 pääsääntöisesti. Vaikka tuli syötyä rennommin so leipä aamulla, muutamina aamuina riisipuuroa sekametelisopalla, torttu päiväkahvilla, hedelmiä hieman, ja pari suklaata. Muuten söin laatikoita ja kalaa ja lasin viiniä päivällisellä. Mietin kovasti mistä tämä johtui. No nyt nappasin taas arvon kuusi yksi aamu, joten ryhtiliike jatkuu kunhan nuo rieskat saadaan pakkasesta syötyä.
Teittekö uuden vuoden lupauksia? Minusta on kiva aina uutena vuotena (no okei parina viimeisenä) miettiä mihin haluaisi keskittyä seuraavana vuonna. Läsnäolo on listallani vahvalla nyt. Tietoista läsnäolon harjoittelua. Venyttelyä sain juurrutettua rutiineihini jo mukavasti menneenä vuonna;  sain tehtyä spagaatin toiselle puolelle, tänä vuonna menee toivottavasti jo molemmat puolet. :D
On vielä joitain muitakin tavoitteita mutta katsotaan miten käy. Ihanaa alkanutta vuotta teille ihan jokaiselle!

P.s. Nyt oli kolesterolit koholla, joten uuden vuoden tavoitteena myös
vähentää juuston syöntiä, jaiks!
 
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.