Muutama päivä sitten takaraivossani kolkutteli ajatus kokeilla Facebookista taannoin löytämääni Bounty-patukoiden ohjetta vhh-tyyliin. Ainesosat löytyivät kaikki kaapeista joten ei kun tuumasta toimeen kokeilemaan ja piristämään aina hieman ankeaa paluuta arkeen. Minulla kävi niin että suklaan sulatus ei onnistunut nappiin tai no itse sulatus onnistui mutta sitten suklaa alkoi jähmettyä uudestaan eikä paloja voinut dipata suklaaseen alkuperäisen ohjeen mukaisesti. En tiedä oliko syynä lisätty kerma (laitoinko sitä liikaa?) vai kattilan kosteus. No mene ja tiedä. Levitin lastalla jähmeän suklaan patukoiden tai minun tapauksessani palojen pinnalle ja mietin että tuskin tulee tehtyä uudestaan. Vaan nyt maisteltuani saatan joutua perumaan mietteeni; sen verran hyviä olivat. Kiitos ohjeen kehittäjälle sinne vhh-ryhmään. Rakastan niitä irtomyynnissä olevia (Parrotsin?) valkosuklaakookos"möykkyjä" ja olen kookoksen ystävä joten nämä upposivat. :) Poikakin totesi maisteltuaan: "On hyvvää", samoin mies. :). Joten ei kai ne ihan pieleen menneet..
Vhh Bounty
2,5 dl kuohukermaa
3 tl steviaa tai hieman enemmän karppisokeria
1 rkl kookosöljyä
Keitä näitä miedolla lämmöllä niin kauan koko ajan sekoittaen, jotta seoksesta tulee siirappimaista/ kondensoitu maitomaista.
N. 3-4 dl kookoshiutaleita
Sekoita kookoshiutaleet seoksen joukkoon siten että seoksesta tulee paksuhkoa tiivistä massaa. Tätä voi pitää liedellä vielä pari minuuttia sekoitellen.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi patukka tulee.
Esimerkiksi 15 x 15 cm vuokaan tehtynä tulee noin sentin paksuisia patukoita.
Taputtele seos tasaiseksi matoksi vuokaan ja katso että reunatkin ovat tasaisia.
Vie vuoka ainakin 30 minuutiksi pakastimeen.
125 g tummaa suklaata
Tilkka kuohukermaa
(makeutusta jos tarvii)
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää lopuksi muutama tippa kermaa joukkoon hyvin sekoittaen. Makeuttaa voi tarvittaessa.
Ota vuoka pakasteesta ja nosta kookoslevy pöydälle, jossa paloitteletlevyn patukan muotoihin.
Ota kookospatukat ottimilla ja dippaa kauttaaltaan sulassa suklaassa.
Pistä jääkaappiin vielä noin 30 minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy kunnolla patukoiden päälle. Säilytä jääkaapissa.
Nauti!
Minulla suklaata on näissä paloissa tosiaan vaan pinnalla mutta eipä se makuun vaikuttanut. Pitää kokeilla kyllä vielä uudestaankin. :) Näitä pienempiä paloja on kiva napata kahvin kaveriksi tai jälkiruuaksi. Loppiaisen jälkkärilistalla on nyt jouluna tekemättä jäänyt luumurahka. Ensimmäinen elämässäni. Ulkoilua ja kotosalla oloa. Poika on päässyt muutaman kerran suksia kokeilemaan. Meinaavat helposti vaan irrota jalasta. Josko itsekin pääsisi pikku hiihtolenkin heittämään.
|
Keskity hetkeen ja näe sen kauneus
|
Kommentit
Lähetä kommentti