Siirry pääsisältöön

Bountyn yhtävälle (vhh)

Muutama päivä sitten takaraivossani kolkutteli ajatus kokeilla Facebookista taannoin löytämääni Bounty-patukoiden ohjetta vhh-tyyliin. Ainesosat löytyivät kaikki kaapeista joten ei kun tuumasta toimeen kokeilemaan ja piristämään aina hieman ankeaa paluuta arkeen. Minulla kävi niin että suklaan sulatus ei onnistunut nappiin tai no itse sulatus onnistui mutta sitten suklaa alkoi jähmettyä uudestaan eikä paloja voinut dipata suklaaseen alkuperäisen ohjeen mukaisesti. En tiedä oliko syynä lisätty kerma (laitoinko sitä liikaa?) vai kattilan kosteus. No mene ja tiedä. Levitin lastalla jähmeän suklaan patukoiden tai minun tapauksessani palojen pinnalle ja mietin että tuskin tulee tehtyä uudestaan. Vaan nyt maisteltuani saatan joutua perumaan mietteeni; sen verran hyviä olivat. Kiitos ohjeen kehittäjälle sinne vhh-ryhmään. Rakastan niitä irtomyynnissä olevia (Parrotsin?) valkosuklaakookos"möykkyjä" ja olen kookoksen ystävä joten nämä upposivat. :) Poikakin totesi maisteltuaan: "On hyvvää", samoin mies. :). Joten ei kai ne ihan pieleen menneet..





Vhh Bounty

2,5 dl kuohukermaa
3 tl steviaa tai hieman enemmän karppisokeria
1 rkl kookosöljyä
Keitä näitä miedolla lämmöllä niin kauan koko ajan sekoittaen, jotta seoksesta tulee siirappimaista/ kondensoitu maitomaista.
 
N. 3-4 dl kookoshiutaleita
Sekoita kookoshiutaleet seoksen joukkoon siten että seoksesta tulee paksuhkoa tiivistä massaa.  Tätä voi pitää liedellä vielä pari minuuttia sekoitellen.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi patukka tulee. 
Esimerkiksi 15 x 15 cm vuokaan tehtynä tulee noin sentin paksuisia patukoita.
Taputtele seos tasaiseksi matoksi vuokaan ja katso että reunatkin ovat tasaisia.
Vie vuoka ainakin 30 minuutiksi pakastimeen.
125 g tummaa suklaata 
Tilkka kuohukermaa
(makeutusta jos tarvii)
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää lopuksi muutama tippa kermaa joukkoon hyvin sekoittaen. Makeuttaa voi tarvittaessa.
Ota vuoka pakasteesta ja nosta kookoslevy pöydälle, jossa paloitteletlevyn patukan muotoihin.
Ota kookospatukat ottimilla ja dippaa kauttaaltaan sulassa suklaassa.
Pistä jääkaappiin vielä noin 30 minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy kunnolla patukoiden päälle. Säilytä jääkaapissa. 
Nauti!

Minulla suklaata on näissä paloissa tosiaan vaan pinnalla mutta eipä se makuun vaikuttanut. Pitää kokeilla kyllä vielä uudestaankin. :) Näitä pienempiä paloja on kiva napata kahvin kaveriksi tai jälkiruuaksi. Loppiaisen jälkkärilistalla on  nyt jouluna tekemättä jäänyt luumurahka. Ensimmäinen elämässäni. Ulkoilua ja kotosalla oloa. Poika on päässyt muutaman kerran suksia kokeilemaan. Meinaavat helposti vaan irrota jalasta. Josko itsekin pääsisi pikku hiihtolenkin heittämään.

Keskity hetkeen ja näe sen kauneus


 
     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.