Siirry pääsisältöön

Silloin jos aikaa on vähän ja silloin jos sitä on enemmän

 Nopea leipäresepti on joskus tarpeen kaltaiselleni melkeen-ketoilijalle. Kun aina pitää olla jotain leipää eikä se saa olla normi-kaupanleipää. Mietin joskus että kyllähän sitä pääsisi helpommalle ilman tätä semi-ketoilua. Mutta kun en halua nostaa käsiä pystyyn ja syödä vaan lääkettä ja uskotella itselleni että se riittää. On otettava itse vastuu. Tänään söin tosin laskiaispullan. Ja tiedättekö mitä mietin? Että ilmankin pärjäisi! Joku voi hymähtää että tottakai pärjäisi! Niin. Mietin että viikko sitten kärvistelin nälässä sairaalassa odotellen leikkausta. Ja kuinka hyvälle se (tavallinen, ei-vhh-leipä, kaura-sellainen) maistuikaan sen paaston jälkeen. Ja ruoka illalla. Että normielämässä turtuu siihenkin että saa ruokaa jatkuvasti eikä se tunnu enää millekään. Nälkä on terve tunne. Ei paha asia. Tuo kokemus todella ravisteli minua. Tiedättekö että etukäteen pelkää jotain ja manaa sen pahaksi- ja sitten se onkin parasta mitä sulle on vähään aikaan sattunut. No se siitä pohdiskelusta. Tuo leipäresepti- se on oikeasti pitsapohjan ohje Nitan sapuskat -blogista. En muista teinkö tuolla ohjeella kenties ensimmäisen kerran ihan pitsan. Ja taisin maistella pohjaa paiston jälkeen ja siitä se ajatus lähti että voisi toimia ihan leipänä sellaisenaan. Aina silloin tällöin tekaisen tämän. Parasta tuoreena. En tiedä mikä leipä ei olisi parasta tuoreena. Paitsi Oululaisen jälkiuunileipä on kyllä hyvää vaikka ei olis ihan tuorettakaan. Voi nam. Joulun aikaan tuli silläkin herkuteltua. Nyt on muuten tullut otettua se yksi normileipäpala aamuisin. Jäi joululta päälle. Ja tuli ostettua kaurapaloja niin ne houkuttavat enempi nyt kuin perusruispalat. Palaan ruotuun varmaan piakkoin. :) Tuosta pikaleivästä ei valitettavasti kuvaa ole tähän hätään. Kuvituksena sen sijaan herkullinen punajuuri-linssisalaatti. Tämän toteutus vaatii hieman enemmän aikaa mutta on mielestäni ehdottomasti sen arvoista. Resepti poimittu Henri Alenin kirjasta Henkan keittiössä. Sieltä on tullut kokeiltua myös parsakaalisalaatti. Hyvää sekin. Hieman kevennetty versio täältäkin blogista löytyvästä tanskalaisesta parsakaalisalaatista.  Niin ja tuolle punajuurisalaatille tein lisukkeeksi Rouva Keton kirjasta lihapullat ja Yhteishyvän ohjeella kermakonjakkikastikkeen. Eli se pikkuriikkinen konjakkipullo maritettu näin vuoden alkuun meidän juomakaapista. :D





 

Karppaajan paras pitsapohja

 2 rkl voita
2 1/2 dl mantelijauhoja
1 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 -1 dl vettä
1 muna
1 maustemitta oreganoa
 
Sulata voi ja sekoita muut ainekset voisulaan. Anna turvota 5 minuuttia ja levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti. Tai tee niinkuin minä ja pasita ilman täytteitä ja sipaise valmiille leivälle voita ja ehkä viipale juustoa. 
 
Tänään täytettiin laskiaispullat. Siinä miehen ja poitsun taidonnäytteet pullien leivonnasta. :) <3

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.