Nopea leipäresepti on joskus tarpeen kaltaiselleni melkeen-ketoilijalle. Kun aina pitää olla jotain leipää eikä se saa olla normi-kaupanleipää. Mietin joskus että kyllähän sitä pääsisi helpommalle ilman tätä semi-ketoilua. Mutta kun en halua nostaa käsiä pystyyn ja syödä vaan lääkettä ja uskotella itselleni että se riittää. On otettava itse vastuu. Tänään söin tosin laskiaispullan. Ja tiedättekö mitä mietin? Että ilmankin pärjäisi! Joku voi hymähtää että tottakai pärjäisi! Niin. Mietin että viikko sitten kärvistelin nälässä sairaalassa odotellen leikkausta. Ja kuinka hyvälle se (tavallinen, ei-vhh-leipä, kaura-sellainen) maistuikaan sen paaston jälkeen. Ja ruoka illalla. Että normielämässä turtuu siihenkin että saa ruokaa jatkuvasti eikä se tunnu enää millekään. Nälkä on terve tunne. Ei paha asia. Tuo kokemus todella ravisteli minua. Tiedättekö että etukäteen pelkää jotain ja manaa sen pahaksi- ja sitten se onkin parasta mitä sulle on vähään aikaan sattunut. No se siitä pohdiskelusta. Tuo leipäresepti- se on oikeasti pitsapohjan ohje Nitan sapuskat -blogista. En muista teinkö tuolla ohjeella kenties ensimmäisen kerran ihan pitsan. Ja taisin maistella pohjaa paiston jälkeen ja siitä se ajatus lähti että voisi toimia ihan leipänä sellaisenaan. Aina silloin tällöin tekaisen tämän. Parasta tuoreena. En tiedä mikä leipä ei olisi parasta tuoreena. Paitsi Oululaisen jälkiuunileipä on kyllä hyvää vaikka ei olis ihan tuorettakaan. Voi nam. Joulun aikaan tuli silläkin herkuteltua. Nyt on muuten tullut otettua se yksi normileipäpala aamuisin. Jäi joululta päälle. Ja tuli ostettua kaurapaloja niin ne houkuttavat enempi nyt kuin perusruispalat. Palaan ruotuun varmaan piakkoin. :) Tuosta pikaleivästä ei valitettavasti kuvaa ole tähän hätään. Kuvituksena sen sijaan herkullinen punajuuri-linssisalaatti. Tämän toteutus vaatii hieman enemmän aikaa mutta on mielestäni ehdottomasti sen arvoista. Resepti poimittu Henri Alenin kirjasta Henkan keittiössä. Sieltä on tullut kokeiltua myös parsakaalisalaatti. Hyvää sekin. Hieman kevennetty versio täältäkin blogista löytyvästä tanskalaisesta parsakaalisalaatista. Niin ja tuolle punajuurisalaatille tein lisukkeeksi Rouva Keton kirjasta lihapullat ja Yhteishyvän ohjeella kermakonjakkikastikkeen. Eli se pikkuriikkinen konjakkipullo maritettu näin vuoden alkuun meidän juomakaapista. :D
2 rkl voita
2 1/2 dl mantelijauhoja
1 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 -1 dl vettä
1 muna
1 maustemitta oreganoa
Sulata voi ja sekoita muut ainekset voisulaan. Anna turvota 5 minuuttia ja levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti. Tai tee niinkuin minä ja pasita ilman täytteitä ja sipaise valmiille leivälle voita ja ehkä viipale juustoa.
Kommentit
Lähetä kommentti