Siirry pääsisältöön

Herkullisia kookoskanapyöryköitä ja mietteitä viikonlopusta

Kookoskanapyöryköiden resepti tuli vastaan selaillessani sähköpostiin tullutta Kotivinkin uutiskirjettä. Kun samaisilta sivuilta löytyi myös kukkakaalicurryn ohje johon myös tarvittiin korianteria niin siitäpä se ajatus virisi. Yleensä olen nuuka ostamaan ruukkuyrttejä. Ensinnäkin siksi että ne ovat monesti surkeita laadultaan ja jos eivät ole niin sitten aika kalliita. Mutta kaksi reseptiä johon sitä saisi ujutettua ja Lidlin tarjous korianteri ratkaisivat asian. :D Pienestäpä se on joskus kiinni. :D Joka tapauksessa hyviä olivat molemmat ruuat ja kukkakaalicurry kiva siinä mielessä että oli täysin kasvisruoka ja nämä kanapullat iloinen yllätys; kalakastikkeen ja limen sekä chilin maku toi mahtavan umamisen maun ryyditettynä korianterilla. 








Kookos-kanapullat (4 annosta)

600 g broilerin jauhelihaa
3 rkl vihreää currytahnaa
1 punainen chili hienonnettuna
2 tl kalakastiketta
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
400 g kookosmaitoa
 
Paistamiseen 
 
1 rkl  öljyä (käytin kookos- ja oliiviöljyä)
 
Viimeistely
 
limen mehua
kalakastiketta   
korianteria
chiliä (halutessasi)
 
Sekoita jauheliha, currytahna, hienonnettu chili, kalakastike sekä limen kuoriraaste ja mehu. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja liha sekoittuvat tasaisesti.
Muotoile lihapullat kostutetuin käsin. Paista pannulla tai wokissa öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisäää pannulle kookosmaito ja kiehauta. Varmista, että pullat ovat kypsiä, mutta varo kypsentämästä liikaa ettei tule kuivia.
Viimeistele limemehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Lisää chiliä makusi mukaan- Tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.
 
Itse söin nämä shiratakinuudeleiden kanssa. Olen aivan innoissani löydettyäni itselleni sopivan vähähiilihydraattisen nuudelin tai riisin korvikkeen. Pelkäsin ensin että ne eivät olisi makuuni, koska olin lukenut kommenttia kumimaisesta suutuntumasta tai kalamaisesta pahasta hajusta. Viimeksi keitellessäni kuivia shiratakeja aistin miedon kalamaisen hajun mutta ei sitten syödessä enää kyllä tuoksunut tai maistunut mikään sellainen. Olen käyttänyt kyllä niitä vain voimakkaan makuisten ruokien kanssa. Itse asiassa aina ruuissani on kyllä paljon makua. :D Jos ei ole niin kokeilu ei mene jatkoon tässä keittiössä. :D

Kukkakaalicurry oli sekin varsin maukasta. Tässäkin huomaa kuinka tuore kukkakaali on aivan eri asia kuin pakastesellainen(jota allekirjoittanut monesti käyttää lisäkkeenä riisin sijaan mikrotettuna, tähän sopis se apina silmät peitettynä -emoji).


Miehen annos riisillä


Kukkakaalicurry (4 annosta)

1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
1 kukkakaali (n. 800 g)
1 rkl öljyä
1,5 rkl curryjauhetta
5 dl tomaattimurskaa (panin 400g tölkin)
4 dl kookosmaitoa
2 dl turkkilaista jukurttia
100 g tuoretta pinaattia (panin vähän pakastettua)
1/2  tl suolaa (panin enemmän)
1/4 tl mustapippuria
 tuoretta korianteria
 
Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Silppua kuoritut valkosipulin kynnet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.
Lorauta öljyä pataan ja kuullota sipulit. Lisää curry.
Kumoa joukkoon kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jukurtti.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää pinaatti. mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Viimeistele korianterilla.
 
Tämänkin söin itse shiratakinuudeleilla ja miehelle ja pojalle oli lisukkeena riisiä.

Nyt elelen leikkausta odotellen ja luonnollisesti hieman jännittäen. Alun pettymyksen jälkeen (leikkausaika siirtyi myöhemmäksi) olen hieman ajatellut asiaa ja minusta tuntuu ihan jännittävällekin testata tässä nyt sitä pätkäpaastoa mihin minulla ei ole muuten ollut kanttia ryhtyä. Sillähän kuulemma olisi hyvä vaikutus korkeisiin verensokereihin. Avoimin mielin mennään ja jospa sairaalaan jäisi yksi vaiva vähemmäksi. Mies lupasi siivota täällä ja katsotaan ennättävätkö pojan kanssa leipoa laskiaipulliakin. :) Tänä iltana saunotaan. Tikkien takia taitaa tulla sitten tauko perinteiseen lauantaisaunaan. 
Hyvää viikonloppua kaikille. Joko on suunnitelmia vai aiotteko ottaa vain rennosti?

Okei saattoi lähteä vähän laukalle tuon korianterin kanssa. :D

Psst. Ootteko testailleet Keto kotiruokaa -kirjan reseptejä? Minulla tässä yrttisitruunabroileria ja parsakaalirisottoa, nam!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.