Kookoskanapyöryköiden resepti tuli vastaan selaillessani sähköpostiin tullutta Kotivinkin uutiskirjettä. Kun samaisilta sivuilta löytyi myös kukkakaalicurryn ohje johon myös tarvittiin korianteria niin siitäpä se ajatus virisi. Yleensä olen nuuka ostamaan ruukkuyrttejä. Ensinnäkin siksi että ne ovat monesti surkeita laadultaan ja jos eivät ole niin sitten aika kalliita. Mutta kaksi reseptiä johon sitä saisi ujutettua ja Lidlin tarjous korianteri ratkaisivat asian. :D Pienestäpä se on joskus kiinni. :D Joka tapauksessa hyviä olivat molemmat ruuat ja kukkakaalicurry kiva siinä mielessä että oli täysin kasvisruoka ja nämä kanapullat iloinen yllätys; kalakastikkeen ja limen sekä chilin maku toi mahtavan umamisen maun ryyditettynä korianterilla.
Kookos-kanapullat (4 annosta)
600 g broilerin jauhelihaa
3 rkl vihreää currytahnaa
1 punainen chili hienonnettuna
2 tl kalakastiketta
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
400 g kookosmaitoa
Paistamiseen
1 rkl öljyä (käytin kookos- ja oliiviöljyä)
Viimeistely
limen mehua
kalakastiketta
korianteria
chiliä (halutessasi)
Sekoita jauheliha, currytahna, hienonnettu chili, kalakastike sekä limen kuoriraaste ja mehu. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja liha sekoittuvat tasaisesti.
Muotoile lihapullat kostutetuin käsin. Paista pannulla tai wokissa öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisäää pannulle kookosmaito ja kiehauta. Varmista, että pullat ovat kypsiä, mutta varo kypsentämästä liikaa ettei tule kuivia.
Viimeistele limemehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Lisää chiliä makusi mukaan- Tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.
Itse söin nämä shiratakinuudeleiden kanssa. Olen aivan innoissani löydettyäni itselleni sopivan vähähiilihydraattisen nuudelin tai riisin korvikkeen. Pelkäsin ensin että ne eivät olisi makuuni, koska olin lukenut kommenttia kumimaisesta suutuntumasta tai kalamaisesta pahasta hajusta. Viimeksi keitellessäni kuivia shiratakeja aistin miedon kalamaisen hajun mutta ei sitten syödessä enää kyllä tuoksunut tai maistunut mikään sellainen. Olen käyttänyt kyllä niitä vain voimakkaan makuisten ruokien kanssa. Itse asiassa aina ruuissani on kyllä paljon makua. :D Jos ei ole niin kokeilu ei mene jatkoon tässä keittiössä. :D
Kukkakaalicurry oli sekin varsin maukasta. Tässäkin huomaa kuinka tuore kukkakaali on aivan eri asia kuin pakastesellainen(jota allekirjoittanut monesti käyttää lisäkkeenä riisin sijaan mikrotettuna, tähän sopis se apina silmät peitettynä -emoji).
|
Miehen annos riisillä |
|
Kukkakaalicurry (4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kukkakaali (n. 800 g)
1 rkl öljyä
1,5 rkl curryjauhetta
5 dl tomaattimurskaa (panin 400g tölkin)
4 dl kookosmaitoa
2 dl turkkilaista jukurttia
100 g tuoretta pinaattia (panin vähän pakastettua)
1/2 tl suolaa (panin enemmän)
1/4 tl mustapippuria
tuoretta korianteria
Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Silppua kuoritut valkosipulin kynnet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.
Lorauta öljyä pataan ja kuullota sipulit. Lisää curry.
Kumoa joukkoon kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jukurtti.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää pinaatti. mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Viimeistele korianterilla.
Tämänkin söin itse shiratakinuudeleilla ja miehelle ja pojalle oli lisukkeena riisiä.
Nyt elelen leikkausta odotellen ja luonnollisesti hieman jännittäen. Alun pettymyksen jälkeen (leikkausaika siirtyi myöhemmäksi) olen hieman ajatellut asiaa ja minusta tuntuu ihan jännittävällekin testata tässä nyt sitä pätkäpaastoa mihin minulla ei ole muuten ollut kanttia ryhtyä. Sillähän kuulemma olisi hyvä vaikutus korkeisiin verensokereihin. Avoimin mielin mennään ja jospa sairaalaan jäisi yksi vaiva vähemmäksi. Mies lupasi siivota täällä ja katsotaan ennättävätkö pojan kanssa leipoa laskiaipulliakin. :) Tänä iltana saunotaan. Tikkien takia taitaa tulla sitten tauko perinteiseen lauantaisaunaan.
Hyvää viikonloppua kaikille. Joko on suunnitelmia vai aiotteko ottaa vain rennosti?
|
Okei saattoi lähteä vähän laukalle tuon korianterin kanssa. :D
|
|
Psst. Ootteko testailleet Keto kotiruokaa -kirjan reseptejä? Minulla tässä yrttisitruunabroileria ja parsakaalirisottoa, nam!
|
Kommentit
Lähetä kommentti