Siirry pääsisältöön

Hyvää pastaa ja kaapin tyhjennystä

 Eilen testasin netissä vastaan tulleen vodkapastan. Siinä samalla tuli sitten käytettyä vuosia kaapin perällä lojunutta vodkaa. Ja vielä siitä riittää useampaan kokkauskertaan ja tulipa hyötykäyttöön sillä muuten ei meillä kirkkaita kulu. Oli kyllä hyvää; oliko sitten syynä nimenomaan vodka vai ainesosat yleensä. :) Ohjeita löytyi useita netistä; itse valitsin Hanna Gullichsenin version. Niin ja ei kannata huolestua, alkoholi keitetään kastikkeesta pois ja valmiissa pastassa ei prosentteja ole. :)







 Vodkapasta

Neljälle
 
360 g pastaa
1 shalottisipuli (laitoin tavallisen)
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilihiutaleita 
4 rkl oliiviöljyä
1 dl tomaattipyrettä
2 rkl vodkaa
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
parmesaania 
basilikaa
 
Keitä pastavesi kiehuvaksi ja lisää suola ja pasta.
Kuullota öljyssä sipulit pehmeiksi, muutaman minuutin ajan, lisää mukaan chilihiutaleet. Lisää pannulle tomaattipyre, sekoittele ja anna karamellisoitua noin 5 minuutin ajan. Lisää pannulle vodka ja nosta lämpöä, anna vodkan kiehahtaa kunnolla, pari minuuttia riittää hyvin. Kaada mukaan kerma, sekoita. Nosta kastike pois liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Valuta pasta, ota talteen desin verran keitinlientä. Sekoita pasta kastikkeeseen. Sekoita tarvittaessa keitinlientä joukkoon. Raasta päälle parmesania ja revi päälle basilikan lehtiä halutessasi. 

Itse en lisännyt keitinlientä pastan sekaan ollenkaan. Ja suolaa lisäsin vasta valmiiseen pastaan; toki myös pastan keitinveteen. Itselle keittelin kikhernepastan ja muu perhe sai tavallista pastaa.

Eilen otin töihin yhteyttä ja lupauduin tekemään muutamia sunnuntaivuoroja. Pitää fiilistellä mille alkaa tuntua ja katsoa sen mukaan otanko niitä lisää. Kivasti niistä saisi lisärahaa verrattuna pelkkään kotihoidontukeen. Mutta täytyy myöntää että pelottaa tosissaan muistanko enää mitään. No jospa se palautuu hommat mieleen. Ensi viikolla käyn harjoittelemassa. Hui.
Pojan kanssa käytiin laskemassa mäkeä tällä viikolla pari kertaa. Aluksi sai houkutella pikkumiestä ulos mutta olin tosi iloinen että hän innostui ja sitten ei ollut malttaa pois lähteä. Poika laski liukurilla ja minä vieressä pulkalla. Ihana oli saada raikasta ilmaa!
Nyt taidan ottaa kupposen kahvia ja tuoretta lupiinisämpylää. Ehkäpä yhden piparinkin. Miesväki leipoi vielä satsin pipareita kun kaupasta löytyi niin hulvattoman halpa taikina joulun jälkeen. :D Ehkäpä käymme sitten koko porukalla mäessä.:)
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.