Siirry pääsisältöön

Garam masalaa

 Eilen lupasin jakaa teillekin kokkaamani garam masalan ohjeen. Ohje ei ole omani vaan löydetty facebookista vähähiilaristen ryhmästä. Maistui paremmalle seuraavana päivänä ainakin minulle. Lisukkeeksi paistoin itselle "kosteita" shiratakinuudeleita oliiviöljyssä valkosipulin ja pippurin kera. Tuo leipäjuusto on näissä intialaisissa juustoruuissa ihan kelpo, mutta jos haluaa huippuhyvää niin halloumijuusto paistettuna kullanruskeaksi pinnastaan ja nostettuna annoksen päälle, sanonpa vaan että on hyvää!


Garam masala

2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 suippopaprika
1 chilipalko
1 rkl soijakastiketta
2 pakastepinaattipussia
200 g bulgarianjukurttia
1 tl suolaa
2 tl karppisokeria
335 g leipäjuustoa
 
Mausteseos:
1 rkl juustokuminaa
1,5 tl korianteria
1 tl kaardemummaa
1,5 tl mustapippuria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
 
Kuullota sipulit ja mausteseos öljyssä. Lisää paprika ja chili sekä soija ja kuullota hieman lisää.
Lisää pinaatti ja kun pinaatti on sulanut ja höyrystynyt uudestaan, lisää sokeri, suola ja bulgarianjukurtti. Jätä muhimaan leipäjuuston kanssa. (Itse lisäsin hieman kermaa myös kastikkeeseen)
 
Huomasin että en ole tainnut jakaa teille palak paneer -ohjettani. Jaanpa sen seuraavan kerran kun on aika kokata sitä. Siinä hyödynnetään valmista currytahnaa, mutta joskus on kiva tehdä mausteseos itsekin. Täytyypä todeta että onkin tosi pitkä aika siitä kun viimeksi olen ihan ravintolassa intialaista syönyt. Oli aika jolloin kävimme miehen kanssa aina intialaisessa lounaalla jos jossain ulkona lounastimme. Sitten se vaihtui salaattibuffettiin Makiaan. Ai että tulee ihan vesi kielelle noita ruokia muistellessa. Nepalilainen ruoka on myös mielestäni niin maukasta ja ihanaa..
Tänään on ollut lumisateinen päivä. Kävimme pojan kanssa ulkoilemassa sen verran että teimme lumitöitä. Pojalle ostettiin joku aika sitten oma lumikola ja se on saanut käyttöä:) Kävimme myös keinumassa ja tuntui että pakkanen tuntui luissa ja ytimissä.
Metsälenkit ovat olleet henkireikä viime aikoina. Lumiset maisemat ja metsäpolut. Siellä sielu lepää.
 
 
 
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.