Siirry pääsisältöön

Garam masalaa

 Eilen lupasin jakaa teillekin kokkaamani garam masalan ohjeen. Ohje ei ole omani vaan löydetty facebookista vähähiilaristen ryhmästä. Maistui paremmalle seuraavana päivänä ainakin minulle. Lisukkeeksi paistoin itselle "kosteita" shiratakinuudeleita oliiviöljyssä valkosipulin ja pippurin kera. Tuo leipäjuusto on näissä intialaisissa juustoruuissa ihan kelpo, mutta jos haluaa huippuhyvää niin halloumijuusto paistettuna kullanruskeaksi pinnastaan ja nostettuna annoksen päälle, sanonpa vaan että on hyvää!


Garam masala

2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 suippopaprika
1 chilipalko
1 rkl soijakastiketta
2 pakastepinaattipussia
200 g bulgarianjukurttia
1 tl suolaa
2 tl karppisokeria
335 g leipäjuustoa
 
Mausteseos:
1 rkl juustokuminaa
1,5 tl korianteria
1 tl kaardemummaa
1,5 tl mustapippuria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
 
Kuullota sipulit ja mausteseos öljyssä. Lisää paprika ja chili sekä soija ja kuullota hieman lisää.
Lisää pinaatti ja kun pinaatti on sulanut ja höyrystynyt uudestaan, lisää sokeri, suola ja bulgarianjukurtti. Jätä muhimaan leipäjuuston kanssa. (Itse lisäsin hieman kermaa myös kastikkeeseen)
 
Huomasin että en ole tainnut jakaa teille palak paneer -ohjettani. Jaanpa sen seuraavan kerran kun on aika kokata sitä. Siinä hyödynnetään valmista currytahnaa, mutta joskus on kiva tehdä mausteseos itsekin. Täytyypä todeta että onkin tosi pitkä aika siitä kun viimeksi olen ihan ravintolassa intialaista syönyt. Oli aika jolloin kävimme miehen kanssa aina intialaisessa lounaalla jos jossain ulkona lounastimme. Sitten se vaihtui salaattibuffettiin Makiaan. Ai että tulee ihan vesi kielelle noita ruokia muistellessa. Nepalilainen ruoka on myös mielestäni niin maukasta ja ihanaa..
Tänään on ollut lumisateinen päivä. Kävimme pojan kanssa ulkoilemassa sen verran että teimme lumitöitä. Pojalle ostettiin joku aika sitten oma lumikola ja se on saanut käyttöä:) Kävimme myös keinumassa ja tuntui että pakkanen tuntui luissa ja ytimissä.
Metsälenkit ovat olleet henkireikä viime aikoina. Lumiset maisemat ja metsäpolut. Siellä sielu lepää.
 
 
 
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.