Siirry pääsisältöön

Herkullista kinkkupiirakkaa ja vastoinkäymisiä

Perfektionisti tyypin 2 diabeetikko täällä. Oon yrittänyt tiukkistella ruokavalioni kanssa viime aikoina.  Oon lukenut niin paljon juttuja kuinka diabeteslääkkeet sai heittää pois kun laihtui muutaman kilon tai kun vähensi hiilareita. No itse oon nyt jättänyt leivät ruokavaliosta (siis normileivät) enkä syö normipastaa enkä perunaa. Olen omasta mielestä vähentänyt hiilareita, mutta mitään en ole laskenut. Ehkä pitäisi? Kotimaiset omput jääkaapissa houkuttaa, marjoja syön vähän aamuin illoin jukurtissa, eilinen piirakkapohja sisälsi lupiinijauhoa, tosin vain puolet jauhoista, mutta noissa jauhoissakin oli enemmän hiilareita kun tilatessani ajattelin. Koska on myös VHH-ruokavalioon soveltuvia lupiinijauhoja. Mutta nuo eivät olleet. :( Anteeksi tunteenpurkaus. Aamulla verensokeri oli taas 6,1 ja ahdisti. Kun tuntuu että lyö vain päätä seinään tässä. Eikö tämäkään toimi minulla.. No en aio luovuttaa. Oman haasteensa asettaa verensokerimittausliuskojen niukkuus.

Mutta positiivista oli eilen ihanan perheen yhteisen vapaapäivän lisäksi tämä uusi kinkkupiirakkaresepti. Se on Facebookista vhh-ryhmästä napattu. Ehkä suolaa ei seuraavalla kerralla tarvi lisätä sillä juusto ja kinkku sisältävät itsessään sen verran suolaa että se riittänee. Pohja oli kivan rapsakka eikä tässä mielestäni lupiinijauhon maku erottunut liikaa. Mies tekaisi tämän tosiaan pyynnöstäni ja itsekin oli niin tyytyväinen että sanoi että voisi syödä koko piirakan kerralla ja että tätä voi tehdä toistekin. :)

 

Kuva on taas tasoa surkea. :D

Ketokinkkupiirakka

Pohja:    
100 g voisulaa 
1 keltuainen
1 dl mantelijauhoja
1 dl lupiinijauhoja
2 rkl psylliumia
2 dl emmentalraastetta
(0,5 tl suolaa)
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin voisula ja kananmunankeltuainen. Sekoita tasaiseksi.
 
Täyte: 
Kinkkusuikaleita
Ananaspaloja (laitettiin vähän vaikka ei vhh)
Emmentalraastetta
Kuohukermaa (2dl laitettiin)
1 kananmuna ja 1 valkuainen
Mustapippuria (ja suolaa)
 
Taputtele taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kumoa pohjan päälle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
 
 Hyvää oli, kiitos vaan ohjeesta kehittäjälle. Nyt koitan ottaa positiivisen asenteen kehiin. Kokeilua jatkan vielä koska ei se mitään ota jos ei annakaan. Haluan varmistuksen sopiiko vhh minulle. 
Hei ja kirjasuosituksen jos saa antaa niin Alex Michaelideksen Hiljainen potilas. Oli jännittävä joskin loppuratkaisu oli hieman outo. :D Niin ja itseasiassa ihan viimeinen kappale on minulla kesken koska halusin muka säästellä vielä hieman lukuelämystä.:D Älkää pitäkö minua aivan outona.:D Että ehtiihän siinä vielä tulla yllätyksiä lisää. Seuraavana hieman erilaista kun lukemista odottaa Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa. Olen lukenut hänen aiemmat teoksensa ja ovat mielestäni ihan lukemisen arvoisia.
Nyt hyvää viikonalkua. Pärjäillään. 
P.s. Piti virittää jo pojan kanssa valosarja makkarin ikkunaan. Tuomaan valoa pimeyteen.

Kommentit

  1. Vhh ei välttämättä auta, mutta kannattaa kokeilla KETOa! Ja punnita ja laskea hiilihydraatit, muuten tulee takuuvarmasti liikaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.