Huomasin tänään että en ole jakanut teille vielä tätä herkullista ruusukaalireseptiäni. Kysyin mieheltä aamulla kumpaa haluaisi ruusukaalisalaattia vaiko kermassa haudutettuja ruusukaaleja. Jälkimmäisiä tilattiin ja niitä tehtiin. :) Ohje on simppeli ja ruusukaalien maku mukavasti pehmenee tässä. Minulla on oikeastaan nämä kaksi luottoreseptiä ruusukaalista joista jompaa kumpaa kokkailen kun kaupasta löytyy edullisia ja hyviä ruusukaaleja. Lidlistä niitä löytyi ja tässä teillekin resepti.
Kermassa haudutetut ruusukaalit
300 g ruusukaalia (minulla 400g)
1/2 rkl voita
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria
Puolita ruusukaalit. Poista hiukan kantaa ja tarvittaessa huonot uloimmat lehdet. Keitä suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.
Kuumenna pannulla voinokare. Lisää ruusukaalit ja paista muutama minuutti, kunnes saavat hieman väriä. Lisää pannuun kerma ja dijonsinappi. Anna hautua kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämän söimme tällä erää Lidlin kanakebabin kanssa ja ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. ;) Sattui vaan olemaan semmoinen kilon pakastekebupussi myynnissä ja hiilarit eivät olleet pahat niin ajattelin että kokeillaan nyt. Suolaistahan se on kuin mikä. Mutta ihan ok maultaan ja helppo lisuke mm uunijuureksille.
Poitsu on flunssassa ja hänellä jäi tämän viikon kerhot väliin. Olemme lueskelleet Tomppa- ja Onni- kirjoja ja poika on katsellut Pipsa-possua telkkarista. Päivisin on energiaa; yöt sitä vastoin ovat vaikeita kun nukkuminen hankalaa. Mutta kyllä se tästä taas varmasti.
Kommentit
Lähetä kommentti