Siirry pääsisältöön

Ruusukaalta ja kotoilua

 Huomasin tänään että en ole jakanut teille vielä tätä herkullista ruusukaalireseptiäni. Kysyin mieheltä aamulla kumpaa haluaisi ruusukaalisalaattia vaiko kermassa haudutettuja ruusukaaleja. Jälkimmäisiä tilattiin ja niitä tehtiin. :) Ohje on simppeli ja ruusukaalien maku mukavasti pehmenee tässä. Minulla on oikeastaan nämä kaksi luottoreseptiä ruusukaalista joista jompaa kumpaa kokkailen kun kaupasta löytyy edullisia ja hyviä ruusukaaleja. Lidlistä niitä löytyi ja tässä teillekin resepti. 

 Kermassa haudutetut ruusukaalit

300 g ruusukaalia (minulla 400g)
1/2 rkl voita
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria
 
Puolita ruusukaalit. Poista hiukan kantaa ja tarvittaessa huonot uloimmat lehdet. Keitä suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.
Kuumenna pannulla voinokare. Lisää ruusukaalit ja paista muutama minuutti, kunnes saavat hieman väriä. Lisää pannuun kerma ja dijonsinappi. Anna hautua kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Tämän söimme tällä erää Lidlin kanakebabin kanssa ja ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. ;) Sattui vaan olemaan semmoinen kilon pakastekebupussi myynnissä ja hiilarit eivät olleet pahat niin ajattelin että kokeillaan nyt. Suolaistahan se on kuin mikä. Mutta ihan ok maultaan ja helppo lisuke mm uunijuureksille.
Poitsu on flunssassa ja hänellä jäi tämän viikon kerhot väliin. Olemme lueskelleet Tomppa- ja Onni- kirjoja ja poika on katsellut Pipsa-possua telkkarista. Päivisin on energiaa; yöt sitä vastoin ovat vaikeita kun nukkuminen hankalaa. Mutta kyllä se tästä taas varmasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.