Siirry pääsisältöön

Ruusukaalta ja kotoilua

 Huomasin tänään että en ole jakanut teille vielä tätä herkullista ruusukaalireseptiäni. Kysyin mieheltä aamulla kumpaa haluaisi ruusukaalisalaattia vaiko kermassa haudutettuja ruusukaaleja. Jälkimmäisiä tilattiin ja niitä tehtiin. :) Ohje on simppeli ja ruusukaalien maku mukavasti pehmenee tässä. Minulla on oikeastaan nämä kaksi luottoreseptiä ruusukaalista joista jompaa kumpaa kokkailen kun kaupasta löytyy edullisia ja hyviä ruusukaaleja. Lidlistä niitä löytyi ja tässä teillekin resepti. 

 Kermassa haudutetut ruusukaalit

300 g ruusukaalia (minulla 400g)
1/2 rkl voita
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria
 
Puolita ruusukaalit. Poista hiukan kantaa ja tarvittaessa huonot uloimmat lehdet. Keitä suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.
Kuumenna pannulla voinokare. Lisää ruusukaalit ja paista muutama minuutti, kunnes saavat hieman väriä. Lisää pannuun kerma ja dijonsinappi. Anna hautua kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Tämän söimme tällä erää Lidlin kanakebabin kanssa ja ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. ;) Sattui vaan olemaan semmoinen kilon pakastekebupussi myynnissä ja hiilarit eivät olleet pahat niin ajattelin että kokeillaan nyt. Suolaistahan se on kuin mikä. Mutta ihan ok maultaan ja helppo lisuke mm uunijuureksille.
Poitsu on flunssassa ja hänellä jäi tämän viikon kerhot väliin. Olemme lueskelleet Tomppa- ja Onni- kirjoja ja poika on katsellut Pipsa-possua telkkarista. Päivisin on energiaa; yöt sitä vastoin ovat vaikeita kun nukkuminen hankalaa. Mutta kyllä se tästä taas varmasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.