Siirry pääsisältöön

Puuronrakastajalle

 Puuro, tuo lempeä sisäinen villasukka. Pehmeä ja lämmittävä. Aamun sulostuttaja. En ennen vhh-ruokavaliolle ryhtymistä keitellyt kaurapuuroa aamuisin; lapsena se oli inhokkini. Mutta sen sijaan rakastin äidin täysmaitoon keittämää tuhtia uuniohrapuuroa, riisipuuroa ja mannapuuroa. Tosin sittemmin olen saanut myös hyviä kokemuksia mm neljänviljanpuurosta ja jopa siitä kaurapuurosta. Muistan varmaan aina miten hyvälle kaurapuurokin maistui sairaalassa (luit aivan oikein) synnytyksen jälkeen vauvelin kanssa osastolla ollessamme. Se oli hyvin haudutettua ja pehmoista ja söin sitä marjakeiton kera. Silloin en niin jaksanut välittää hiilareista mutta nyt tarkennettuani ruokavaliotani olen hieman surrut sitä että jään paitsi ihanista puuroista.. No sain hieman lohtua tähän kokeiltuani jo vuosia sitten mantelipuuroa satunnaisesti. Se muistutti paljon mannapuuroa maultaan ja koostumukseltaan. Chiapuurosta puhuivat monet ja kehuivatkin. Minua epäilytti. Mutta rohkaistuin kokeilemaan ja BINGO. Sehän on hyvää. Kermaisaa, pehmeää, ihanaa voisilmällä. Ehdottomasti voisilmällä. Odotan monesti aamua, että saan eteeni chiapuuron, höyryävän kahvimukillisen ja mantelileivän. Ah autuutta. Puolitin ohjeen koska syön muutakin aamulla ja ohje löytyi jälleen kerran Facebookin vhh-ryhmästä.

 




Chiapuuro

1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl vettä
1,5 rkl chiansiemeniä
nokare voita 
ripaus suolaa, riittävästi :)
 
Ainekset suolaa lukuunottamatta kattilaan. Kiehautetaan ja annetaan hetken porista ja sitten liesi päältä ja annetaan hetki paksuuntua. Vähän jäähtyneeseen puuroon vielä ripaus suolaa, maista että tulee hyvä suola ja voisilmä vielä lisäksi. Nauti. 
 
Vein pojan pitkästä aikaa aamulla kerhoon ja tulipa kiva fiilis kun kerhotäti sanoi että heillä oli ikävä poikaa. Lämmin tunne läikähteli sisällä ja siitä sai mukavan energian tähän päivään. Pian onkin aika lähteä hakemaan poitsua; äkkiä se aika aina sitten menee. Seuraavaksi aion jakaa teille ohjeen ainakin uusiin sämpylöihin joita olen jo uaseamman kerran leiponut. Nyt mukavaa tiistaita kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.