Siirry pääsisältöön

Yllättävän herkullista

 Niin herkullista oli riisitön kaalilaatikko. Ai että. Siis minä joka en varsinaisesti mikään kaalilaatikon ystävä koskaan ole tuntenut olevani niin voi pojat, tämä maistui kyllä! Rupesin googlailemaan että löytyisikö jotain riisitöntä kaalilaatikkoa kun sopivasti jääkaappiin oli jäänyt puolen kilon möhkäle kaalia ylimääräisenä kaalilasagnen teon jäljiltä. Ja löytyihän sieltä. Valkkasin Yellow Moodin Haudutetun kaalilaatikon täällä. Kannattaa muuten tsekata tuolta linkin takaa ohjeet hyvään kaalilaatikkoon jos kiinnostaa. Harmillisesti kaalia oli vain se puoli kiloa. Tätä oisi nimittäin syönyt enemmänkin. Vaan nythän on kaali halpaa joten luulen että ensi viikolla meillä tuoksuu taas kaalilaatikko-miehen tekemät pulmupuolukat sopivat kylkeen loistavasti. Minä en niitä paljon uskaltanut maistella tosin mutta makoisia olivat nekin.

 

Haudutettu kaalilaatikko

Haudutettu kaali

1,5 kg kaalia
100 g voita 
50 g  oliiviöljyä
1 rkl merisuolaa
 
Poista kaalista kanta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sulata voi juoksevaksi reilunkokoisessa kattilassa ja lisää joukkoon kaalisuikaleet, öljy ja suola. Lämpötila saa aluksi olla korkea että kaaleihin paistuu pinta ja makua. Hauduta kaaleja paistamisen jälkeen 20 -30 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Sekoittele viiden minuutin välein jotta kaalit kypsyvät tasaisesti. Siivilöi ylimääräinen liemi pois ennenkuin sekoitat kaalin jauhelihan kanssa yhteen (Minä en tuota siivilöinyt mutta ei meillä haitannut ollenkaan.)
 

 Ruskistettu jauheliha

600 g jauhelihaa
2 sipulia
4 rkl voita
15-20 rouhaisua mustapippuria
1 - 1,5 tl suolaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota voissa (2rkl)  keskilämmöllä kullansävyisiksi. Siirrä sipulit hetkeksi eri astiaan koska jauheliha vaatii kuuman pannun, eikä herkullisia sipuleita haluta nyt käristää piloille.
Kuumenna pannulla 2 rkl voita ja paista siinä jauheliha. Pidä pannu koko ajan kuumana, sekoita harkiten ja anna lihan ruskistua rauhassa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Sekoita jauheliha, kaali ja sipuli keskenään ja annostele uunin kestävään vuokaan. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa kiertoilmalla uunin keskitasolla 30 minuuttia.Tarkkaile pinnan tummumista; mikäli näyttää tummuvan liikaa ennen paistoajan päättymistä, peitä pinta foliolla. 
Tarjoile puolukkasurvoksen kera. 

Jälleen kerran tekaisin ruuan jo päiväsellä kun lämmitin uunia muutenkin. Pojan kanssa leivoimme keksejä. Paistelin sen jälkeen kaalilaatikon, sammutin uunin hetki ennen paistoajan päättymistä ja jätin laatikon uunin kunnes neljän aikaan aloimme syömään ja laatikko oli juuri sopivan lämpöistä syötäväksi. Minulla on tapana käydä lenkki koitran kanssa ennen päivällistä niin siinä en hirveästi ehdi kokkailemaan.  Onko kaalilaatikko teidän suosikki? Minun suosikiksi taisi nousta juuri. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.