Niin herkullista oli riisitön kaalilaatikko. Ai että. Siis minä joka en varsinaisesti mikään kaalilaatikon ystävä koskaan ole tuntenut olevani niin voi pojat, tämä maistui kyllä! Rupesin googlailemaan että löytyisikö jotain riisitöntä kaalilaatikkoa kun sopivasti jääkaappiin oli jäänyt puolen kilon möhkäle kaalia ylimääräisenä kaalilasagnen teon jäljiltä. Ja löytyihän sieltä. Valkkasin Yellow Moodin Haudutetun kaalilaatikon täällä. Kannattaa muuten tsekata tuolta linkin takaa ohjeet hyvään kaalilaatikkoon jos kiinnostaa. Harmillisesti kaalia oli vain se puoli kiloa. Tätä oisi nimittäin syönyt enemmänkin. Vaan nythän on kaali halpaa joten luulen että ensi viikolla meillä tuoksuu taas kaalilaatikko-miehen tekemät pulmupuolukat sopivat kylkeen loistavasti. Minä en niitä paljon uskaltanut maistella tosin mutta makoisia olivat nekin.
Haudutettu kaalilaatikko
Haudutettu kaali
1,5 kg kaalia
100 g voita
50 g oliiviöljyä
1 rkl merisuolaa
Poista kaalista kanta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sulata voi juoksevaksi reilunkokoisessa kattilassa ja lisää joukkoon kaalisuikaleet, öljy ja suola. Lämpötila saa aluksi olla korkea että kaaleihin paistuu pinta ja makua. Hauduta kaaleja paistamisen jälkeen 20 -30 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Sekoittele viiden minuutin välein jotta kaalit kypsyvät tasaisesti. Siivilöi ylimääräinen liemi pois ennenkuin sekoitat kaalin jauhelihan kanssa yhteen (Minä en tuota siivilöinyt mutta ei meillä haitannut ollenkaan.)
Ruskistettu jauheliha
600 g jauhelihaa
2 sipulia
4 rkl voita
15-20 rouhaisua mustapippuria
1 - 1,5 tl suolaa
Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota voissa (2rkl) keskilämmöllä kullansävyisiksi. Siirrä sipulit hetkeksi eri astiaan koska jauheliha vaatii kuuman pannun, eikä herkullisia sipuleita haluta nyt käristää piloille.
Kuumenna pannulla 2 rkl voita ja paista siinä jauheliha. Pidä pannu koko ajan kuumana, sekoita harkiten ja anna lihan ruskistua rauhassa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Sekoita jauheliha, kaali ja sipuli keskenään ja annostele uunin kestävään vuokaan. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa kiertoilmalla uunin keskitasolla 30 minuuttia.Tarkkaile pinnan tummumista; mikäli näyttää tummuvan liikaa ennen paistoajan päättymistä, peitä pinta foliolla.
Tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Jälleen kerran tekaisin ruuan jo päiväsellä kun lämmitin uunia muutenkin. Pojan kanssa leivoimme keksejä. Paistelin sen jälkeen kaalilaatikon, sammutin uunin hetki ennen paistoajan päättymistä ja jätin laatikon uunin kunnes neljän aikaan aloimme syömään ja laatikko oli juuri sopivan lämpöistä syötäväksi. Minulla on tapana käydä lenkki koitran kanssa ennen päivällistä niin siinä en hirveästi ehdi kokkailemaan. Onko kaalilaatikko teidän suosikki? Minun suosikiksi taisi nousta juuri. :)
Kommentit
Lähetä kommentti