Siirry pääsisältöön

Todella herkullinen linssikeitto

Heissan ystäväiset!

Joulu senkun lähestyy kovaa vauhtia. Koko viikonloppua ei vielä kehtaa jouluruokia syödä vaikka mulle ne kyllä maistuiskin. Tekaisin tänään kattilallisen ihanaa linssisoppaa. Ohje on Jolien blogista ja se oli nimetty maailman parhaaksi linssikeitoksi. Ei se kovin kauas siitä taida jäädä. :) Pojalle keittelin palsternakka-omena-porkkanasoseen- pienellä ripauksella kanelia. :)




Linssikeitto, 6 annosta

2 rkl luomuvoita/kookosöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta (laitoin myös tuoretta hienonnettuna ja ripauksen jauhetta)
1/2 tl cajunmausteseosta
1,5 - 2 rkl laadukasta puhdistamatonta suolaa (laita ensin vähemmän ja maistele)
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa (laitoin kokonaisen chilin ja basilikalla maustetun plus toisen tavallisen tomaattimurskan)
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivina
2 dl luomukermaa/kookoskermaa (käytin kookoskermaa)

Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä  voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää vielä kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua. Mausta suolalla. (Jos keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt liian vähän suolaa)

Niin ja kyllähän niitä jouluruokiakin piti päästä maistelemaan. Lanttu- ja bataattilaatikko on sellaisia joita itse jaksan värkätä. Niitä nautin joko graavi- ,kylmäsavu- tai lämminsavulohen kera. Rosolli ja sienisalaatti ovat myös herkkua, mutta niitä en ole kotona tehnyt- syömme niitä sitten vanhempien ja sisarten perheiden kanssa.
Mutta nyt mukavaa perjantai-iltaa. Tuomaan päivää. Tarkoitus oli että olisimme käyneet joulumusiikkia kuulemassa kirkossa, mutta tainnee jäädä väliin tuon pikku-ukon kanssa. Sentään kauneimmissa joululauluissa kävimme. Ja tätä kirjoittaessani joulumusiikki soi toki taustalla. ;)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.