Heipä hei taas ystäväiset! Onpas tuolla taas vaihteeksi märkä ilma. Koiran ja kärryn kanssa lenkkeily ei ollut tänään niin ihanaa kuin se on ollut viime päivinä. Olen nauttinut luonnon kauneudesta täysillä. Katsellut ympärilleni. Siniset hetket, lumiset puut..Voi kuinka tunnelmallista! Tämä taitaa olla yksi lempivuodenajoistani. En haluaisi viettää joulua oikein missään muualla kuin Suomessa. Kenties joskus Lapissa. Ehkä vielä joskus?
Mutta oli minulla muutakin asiaa kuin tunnelmoida joulun lähestymistä. Takana on oikein mukava viikonloppu; kävimme katsomassa mieheni kanssa teatterissa lauantaina My fair ladyn. Voi kuinka olikin jotenkin pikkujoulumainen olo. :) Hauska sattuma myös, että mieheni vanhemmat sattuivat samaa näytöstä katsomaan. Kiiruhdimme hakemaan pikku-ukkelimme siskoni luota kotiin eikä pikkujoulumme siis jatkunut kaupungilla ruokailun merkeissä vaikka sekin toki olisi houkutellut. Mutta hyvä näin. Virkistävä reissu ja mukava oli palata poitsun kanssa jatkamaan lauantai-illan viettoa kotosalle. Olin tosin ihan sippi ja sinnittelin tuonne puoli yhdeksään hereillä. Sitten oli pakko antaa periksi. :D Eli sen siitä sai kun jäi päiväkahvit väliin.
Sunnuntaina olimme äitini syntymäpäiviä juhlistamassa sisarteni ja heidän perheidensä kanssa. Oli ihana olla koolla porukalla ja herkutella siskoni taikomalla taivaallisella Oreojuustokakulla. Tarjolla oli myös toisen siskoni tekemää niinikään maukasta lohipiirakkaa sekä tietysti torttuja, joita siskon poikien kanssa taiteiltiin ja kokeiltiin jos jonkinmoiset eri torttumallit. Tietysti myös tämän joulun hitti, hiutaletorttu.
Kotiuduttuamme sunnuntai-iltana teimme, no okei, minä tein pohjan ja mies tällä kertaa loput, herkullisen kasvispiirakan. Tämän ohjeen olen löytänyt netistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty lehtitaikinaa pohjana. Minä sovelsin ja käytin kikhernepohjaa.
Fetakasvispiirakka
Taikina:
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1,5 dl kylmää vettä
Sekoita kaikki aineet ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia.
Täyte:
2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl ranskankermaa
4 rkl dijonsinappia
1 kesäkurpitsa (pienehkö)
250 g (erivärisiä) pikkutomaatteja
150 g fetajuustoa
Viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota voin ja öljyn seoksessa niin kauan, että sipuli ruskistuu ja siihen tulee karamellimainen tuoksu ja voimakas ruskea, karamellisoitunut väri. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa. Levitä pohjalle ohut kerros ranskankermaa ja sen päälle sinappi. Levitä sitten sipulit, kesäkurpitsa ja tomaatit. Murusta vielä päälle feta. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kauniin värinen. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria myllystä.
On muuten hyvää- kokeilkaapas. :)
Kommentit
Lähetä kommentti