Siirry pääsisältöön

Kasvispiirakkaa

Heipä hei taas ystäväiset! Onpas tuolla taas vaihteeksi märkä ilma. Koiran ja kärryn kanssa lenkkeily ei ollut tänään niin ihanaa kuin se on ollut viime päivinä. Olen nauttinut luonnon kauneudesta täysillä. Katsellut ympärilleni. Siniset hetket, lumiset puut..Voi kuinka tunnelmallista! Tämä taitaa olla yksi lempivuodenajoistani. En haluaisi viettää joulua oikein missään muualla kuin Suomessa. Kenties joskus Lapissa. Ehkä vielä joskus?

Mutta oli minulla muutakin asiaa kuin tunnelmoida joulun lähestymistä. Takana on oikein mukava viikonloppu; kävimme katsomassa mieheni kanssa teatterissa lauantaina My fair ladyn. Voi kuinka olikin jotenkin pikkujoulumainen olo. :) Hauska sattuma myös, että mieheni vanhemmat sattuivat samaa näytöstä katsomaan. Kiiruhdimme hakemaan pikku-ukkelimme siskoni luota kotiin eikä pikkujoulumme siis jatkunut kaupungilla ruokailun merkeissä vaikka sekin toki olisi houkutellut. Mutta hyvä näin. Virkistävä reissu ja mukava oli palata poitsun kanssa jatkamaan lauantai-illan viettoa kotosalle. Olin tosin ihan sippi ja sinnittelin tuonne puoli yhdeksään hereillä. Sitten oli pakko antaa periksi. :D Eli sen siitä sai kun jäi päiväkahvit väliin.

Sunnuntaina olimme äitini syntymäpäiviä juhlistamassa sisarteni ja heidän perheidensä kanssa. Oli ihana olla koolla porukalla ja herkutella siskoni taikomalla taivaallisella Oreojuustokakulla. Tarjolla oli myös toisen siskoni tekemää niinikään maukasta lohipiirakkaa sekä tietysti torttuja, joita siskon poikien kanssa taiteiltiin ja kokeiltiin jos jonkinmoiset eri torttumallit. Tietysti myös tämän joulun hitti, hiutaletorttu.

Kotiuduttuamme sunnuntai-iltana teimme, no okei, minä tein pohjan ja mies tällä kertaa loput, herkullisen kasvispiirakan. Tämän ohjeen olen löytänyt netistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty lehtitaikinaa pohjana. Minä sovelsin ja käytin kikhernepohjaa. 




Fetakasvispiirakka

Taikina:
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1,5 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia.

Täyte:
 2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl ranskankermaa
4 rkl dijonsinappia
1 kesäkurpitsa (pienehkö)
250 g (erivärisiä) pikkutomaatteja
150 g fetajuustoa

Viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota voin ja öljyn seoksessa niin kauan, että sipuli ruskistuu ja siihen tulee karamellimainen tuoksu ja voimakas ruskea, karamellisoitunut väri. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa. Levitä pohjalle ohut kerros ranskankermaa ja sen päälle sinappi. Levitä sitten sipulit, kesäkurpitsa ja tomaatit. Murusta vielä päälle feta. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kauniin värinen. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria myllystä.

 On muuten hyvää- kokeilkaapas. :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.