Siirry pääsisältöön

Katkarapupastaa ja joulufiiliksen hakua..

Heippa. Tänään pyöräytin helpon katkarapupastan. Tämän ohjeen olen löytänyt Lidlin Liedellä-lehdestä. Herkullista. Itse olen muunnellut ohjetta sen verran, että chilikastikkeena olen käyttänyt Sriracha-kastiketta ja juustona Juustoportin Grand Reserve -vuohenjuustoa. Kerran kokeiltiin alkuperäisen ohjeen mukaista juustoa mutta kyllä tämä vuohenjuusto oli enempi meidän makuun. :) Ja niin.. Minun piti kuvaamani annoksen mutta tohakassa unohdin. Pesaisin koiran joulukuntoon.. Joten jotain olen saanut aikaan sentään. :) Ja kauneimmat joululaulut kävimme fiilistelemässä myös eilettäin sekä siskoni kanssa piipahdimme aamupäivällä Hannalan joulumyyjäisissä.  Sieltä löysin kivat pöksyt juniorille.


Tämä kaunokainen ihastuttaa ja sulostuttaa joulun odotusaikaa


Katkarapupasta

4 annosta
Valmistusaika n. 25 minuuttia

400 g Combino spagettia (meillä mustapapuspagetti)
200 g Ocean Sea isoja katkarapuja
1 dl Primadonna ekstraneitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sweet chili -kastiketta (Vitasia)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Kania merisuolaa myllystä 
Kania mustapippuria myllystä
Kourallinen tuoretta basilikaa
Tarjoiluun:Grana Padano juustoa, raastettuna

Valmistus: 
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna oliiviöljy kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu valkosipuli, chilikastike, sitruunanmehu ja raastettu sitruunankuori.
Hauduta kunnes valkosipuli on pehmennyt, varo kuitenkin polttamasta sitä. Mausta suolalla.
Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon sulatetut katkaravut ja yhdistä valutetun pastan kanssa.
Viimeistele hienonnetulla basilikalla, mustapippurilla ja raastetulla juustolla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.