Se olis sitten leivontapäivä, kun vähähiilariset leipävarastoni olivat huvenneet taas vaihteeksi. Mascasponejuustopurkin puolikas tökötti jääkaapissa odottelemassa leipojaa. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Nämä ovat tosi helppoja ja nopeita leipoa. Parhaimmillaan ne ovat tietysti tuoreena.
Mascarponesämpylät
3 dl kiehuvaa vettä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
1/2 tl suolaa
4 dl mantelijauhoja
1 dl kaura- tai vehnäleseitä
2 rkl psylliumia
kuivahiivaa (vajaa pussillinen)
Keitä vesi ja sekoita kuuman veden joukkoon tuorejuusto. Sekoita niin kauan, että vesi on kädenlämpöistä, ettei hiiva kuole. Lisää suola, jauhot ja lopuksi hiiva. Anna taikinan turvota hetki ja pyörittele siitä sämpylöitä. Anna turvota vielä hetki ennen uuniin laittoa. Paista 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
Sitten vain voita nokkaan ja ehkä hyvää juustoa ja voin kertoa, että aikas hyviä ovat. :) Mukavaa tiistai-illan jatkoa.
Mascarponesämpylät
3 dl kiehuvaa vettä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
1/2 tl suolaa
4 dl mantelijauhoja
1 dl kaura- tai vehnäleseitä
2 rkl psylliumia
kuivahiivaa (vajaa pussillinen)
Keitä vesi ja sekoita kuuman veden joukkoon tuorejuusto. Sekoita niin kauan, että vesi on kädenlämpöistä, ettei hiiva kuole. Lisää suola, jauhot ja lopuksi hiiva. Anna taikinan turvota hetki ja pyörittele siitä sämpylöitä. Anna turvota vielä hetki ennen uuniin laittoa. Paista 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
Sitten vain voita nokkaan ja ehkä hyvää juustoa ja voin kertoa, että aikas hyviä ovat. :) Mukavaa tiistai-illan jatkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti