Siirry pääsisältöön

Joulunaloituspitsaa..

Moikka vaan täältä jouluisesta kodista :) On tehty vähän perusteellisempi joulusiivous miehen kanssa. Tai sanotaanko normaalia perusteellisempi viikkosiivous. Pölyjä pyyhitty, sohvatyynyjä ulkoilutettu ja siihen malliin. Saunaakin piti vielä raikastaa pienellä pesaisulla. Minä kuurasin lattian ja pyööistelin lauteiden alla, mies hoiti lauteiden pesun. Nyt  oli ihana istahtaa saunan jälkeen nauttimaan valkoista artisokkapitsaa ja puoliksi pullo Bulmersia miehen kanssa.




Pohjana käytin fathead-pohjaa ja täytteen ohje on jostain lehdestä peräisin ja alunperin uunibataattien täyte.

Fathead-pohja (VHH)

170 g mozzarellaraastetta
85 g mantelijauhetta
2 rkl tuorejuustoa (käytin ruohosipuli, maustamaton yleensä, mutta maustetut myös ok)
1 kananmuna
valkosipulijauhetta

Laita kulhoon mozzarella, mantelijauhe sekä tuorejuusto. Lämmitä mikrossa minuutti. Sekoita. Lämmitä vielä puoli minuuttia. Sekoita. Lisää muna ja mausta. Sekoita taikinaksi ja tasoittele pitsalevyksi pellille. Paista pohjaa 220 asteessa noin 10- 15 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi.

Täyte

200 g mozzarellaraastetta
200 g ranskankermaa
1 prk artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa

Kuori ja hienonna valkosipuli.  Valuta artisokat siivilässä ja pilko vähän pienemmiksi. Kokoa kattilaan juustoraaste, ranskankerma, valkosipuli, artisokka, suola ja pippuri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää pinaatti sekä sitruunan mehu.  Sekoita. Levitä pitsan päälle. Paista vielä hetki.


Vähän erilainen pitsa- nyt taidan suunnata sohvalle ja nauttia jälkkäriksi palan suklaata. :) Olen sen niin ansainnut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.