Moikka vaan täältä jouluisesta kodista :) On tehty vähän perusteellisempi joulusiivous miehen kanssa. Tai sanotaanko normaalia perusteellisempi viikkosiivous. Pölyjä pyyhitty, sohvatyynyjä ulkoilutettu ja siihen malliin. Saunaakin piti vielä raikastaa pienellä pesaisulla. Minä kuurasin lattian ja pyööistelin lauteiden alla, mies hoiti lauteiden pesun. Nyt oli ihana istahtaa saunan jälkeen nauttimaan valkoista artisokkapitsaa ja puoliksi pullo Bulmersia miehen kanssa.
Pohjana käytin fathead-pohjaa ja täytteen ohje on jostain lehdestä peräisin ja alunperin uunibataattien täyte.
Fathead-pohja (VHH)
170 g mozzarellaraastetta
85 g mantelijauhetta
2 rkl tuorejuustoa (käytin ruohosipuli, maustamaton yleensä, mutta maustetut myös ok)
1 kananmuna
valkosipulijauhetta
Laita kulhoon mozzarella, mantelijauhe sekä tuorejuusto. Lämmitä mikrossa minuutti. Sekoita. Lämmitä vielä puoli minuuttia. Sekoita. Lisää muna ja mausta. Sekoita taikinaksi ja tasoittele pitsalevyksi pellille. Paista pohjaa 220 asteessa noin 10- 15 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi.
Täyte
200 g mozzarellaraastetta
200 g ranskankermaa
1 prk artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta artisokat siivilässä ja pilko vähän pienemmiksi. Kokoa kattilaan juustoraaste, ranskankerma, valkosipuli, artisokka, suola ja pippuri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää pinaatti sekä sitruunan mehu. Sekoita. Levitä pitsan päälle. Paista vielä hetki.
Vähän erilainen pitsa- nyt taidan suunnata sohvalle ja nauttia jälkkäriksi palan suklaata. :) Olen sen niin ansainnut.
Pohjana käytin fathead-pohjaa ja täytteen ohje on jostain lehdestä peräisin ja alunperin uunibataattien täyte.
Fathead-pohja (VHH)
170 g mozzarellaraastetta
85 g mantelijauhetta
2 rkl tuorejuustoa (käytin ruohosipuli, maustamaton yleensä, mutta maustetut myös ok)
1 kananmuna
valkosipulijauhetta
Laita kulhoon mozzarella, mantelijauhe sekä tuorejuusto. Lämmitä mikrossa minuutti. Sekoita. Lämmitä vielä puoli minuuttia. Sekoita. Lisää muna ja mausta. Sekoita taikinaksi ja tasoittele pitsalevyksi pellille. Paista pohjaa 220 asteessa noin 10- 15 minuuttia. Lisää täyte ja paista kypsäksi.
Täyte
200 g mozzarellaraastetta
200 g ranskankermaa
1 prk artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta artisokat siivilässä ja pilko vähän pienemmiksi. Kokoa kattilaan juustoraaste, ranskankerma, valkosipuli, artisokka, suola ja pippuri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää pinaatti sekä sitruunan mehu. Sekoita. Levitä pitsan päälle. Paista vielä hetki.
Vähän erilainen pitsa- nyt taidan suunnata sohvalle ja nauttia jälkkäriksi palan suklaata. :) Olen sen niin ansainnut.
Kommentit
Lähetä kommentti