Siirry pääsisältöön

Perussafkaa..

Tää on niin perussafkaa, että mitäs tästä jorisemaan. Väriä tässä ei oo nimeksikään, mutta mausta ei voi sanoa samaa. Hyvää ja taas kerran helppoa. Ollos hyvät. Hapankaalta paistettuna. Alunperin kaveriksi tälle on nimetty tietty bratwursti ja se passaa toki kuin nenä päähän. Me tehdään hapankaalta kuitenkin sen verran usein, ettei aina bratwurstia voi syödä. :D Siksi usein lihapullat (joo Ikean) tai kala paistettuna tai savulohi. Luulin ottaneeni kuvan tästä, mutta enpä vissiin ottanutkaan sitten. Joten mennään ilman..
Vähän pikkujoulua.. :D

Lämmintä hapankaalia ja bratwurstia

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g hapankaalta
120 g smetanaa
1 rkl sinappia
suolaa, mustapippuria
bratwurstia tai krakovanmakkaraa

Kuori ja pilko sipulit. Paista niitä pannussa. Lisää hapankaali. (Käytämme yleensä Rasilaisen valkosipulihapankaalta, joten valkosipulia ei silloin tarvita, jos ei halua sitten reilummin valkosipulista makua) Paista hetki. Lisää smetana sekä sinappi. Sekoita. Mausta. Nauti paistettujen makkaroiden tai haluamasi lisukkeen kera.

Ihanaa tiistain jatkoa ystäväiset. Pian on itsenäisyyspäivä ja siitä vain askel jouluun. Joulun odotus on kyllä melkein parasta. Tänä aamuna lenkillä tuli oikeinkin jouluinen fiilis jo. 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.