Hei taas. Mukavaa vietellä vielä pyhäpäiviä. Huomenna vielä jatkuu toivottavasti leppoinen meininki loppiaisen merkeissä. Itse siivoilin eilen ja se oli taas vaihteeksi mukavaa. :) Emme raskineetkaan viedä kuusta vielä pois vaikka alunperin ajattelin että eilen olisi ollut siihen hyvä päivä. Ehkäpä sitten huomenna kun on loppiainen. Tänään olen joogaillut ja käynyt koiran kanssa lenkin metsällä pitkästä aikaa. Olikin mukava kun sain lenkkikutsun ystävältä jolla on spanieli ja niin mukava oli koirilla keskenään telmiä.
Eilen paistelin vielä porkkanalaatikoita pakkaseen. Porkkanat olivat joulun aikaan edullisia ja kokeilemani porkkanalaatikko ilman riisiä sen verran maukasta että pitihän tuota tehdä lisää. Tässä tuo ohje teillekin jos innostutte joskus kokeilemaan. En laittanut siirappia ollenkaan ja silläkin sain hieman pienennettyä laatikon hiilihydraattimäärää. Maku oli silti aivan mainio. Porkkanathan ovat jo itsessään makeita. Niin ja ohje löytyi KRuoka -sivuilta.
1,5 kg porkkanoita
1 tlk (2dl) kermaa
3 kananmunaa
(2rkl siirappia)
1-1,5 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua kardemummaa
Lisäksi
3 rkl voita
1 dl mantelijauhetta
Valmistus
Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä kannen alla täysin pehmeiksi, 30 -40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä.
Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisä munat ja mausteet seokseen ja tarkasta maku.
Voitele uunivuoka ruokalusikallisella voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvioita pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.
Nam. Tämä ohje jää meillä kyllä käyttöön tästedes. Ehkäpä korvaan bataattilaatikon tällä. Teittekö uudenvuoden lupauksia? Minä asetin itselleni joitakin tavoitteita. Samoin tein viime vuonna. Nyt ei ehkä ollut niin suurta intoa noille. Pieni alakuloisuus on jostain syystä ollut päällä. Toivon sen helpottavan tässä kevään edetessä. Pitäisi saada joitain päätöksiä tulevaisuuden suunnasta tehtyä. Sellainen rasittaa mieltä. Mutta toivotan teille leppoisaa loppiaista. Nautitaan vapaista, jolla sellaista on. Itsestäänselväähän se ei ole. Varsin tuttua itselleni. Moi.
P.s. Tekaisinpa vielä keiton tällä ohjeella niin että jätin vain munat pois ja onpahan hyvää. Raejuuston/fetajuuston kera nam! Kelpaa myös juniorille. :)
Eilen paistelin vielä porkkanalaatikoita pakkaseen. Porkkanat olivat joulun aikaan edullisia ja kokeilemani porkkanalaatikko ilman riisiä sen verran maukasta että pitihän tuota tehdä lisää. Tässä tuo ohje teillekin jos innostutte joskus kokeilemaan. En laittanut siirappia ollenkaan ja silläkin sain hieman pienennettyä laatikon hiilihydraattimäärää. Maku oli silti aivan mainio. Porkkanathan ovat jo itsessään makeita. Niin ja ohje löytyi KRuoka -sivuilta.
Porkkanalaatikko ilman riisiä
Ainekset1,5 kg porkkanoita
1 tlk (2dl) kermaa
3 kananmunaa
(2rkl siirappia)
1-1,5 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua kardemummaa
Lisäksi
3 rkl voita
1 dl mantelijauhetta
Valmistus
Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä kannen alla täysin pehmeiksi, 30 -40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä.
Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisä munat ja mausteet seokseen ja tarkasta maku.
Voitele uunivuoka ruokalusikallisella voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvioita pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.
Nam. Tämä ohje jää meillä kyllä käyttöön tästedes. Ehkäpä korvaan bataattilaatikon tällä. Teittekö uudenvuoden lupauksia? Minä asetin itselleni joitakin tavoitteita. Samoin tein viime vuonna. Nyt ei ehkä ollut niin suurta intoa noille. Pieni alakuloisuus on jostain syystä ollut päällä. Toivon sen helpottavan tässä kevään edetessä. Pitäisi saada joitain päätöksiä tulevaisuuden suunnasta tehtyä. Sellainen rasittaa mieltä. Mutta toivotan teille leppoisaa loppiaista. Nautitaan vapaista, jolla sellaista on. Itsestäänselväähän se ei ole. Varsin tuttua itselleni. Moi.
P.s. Tekaisinpa vielä keiton tällä ohjeella niin että jätin vain munat pois ja onpahan hyvää. Raejuuston/fetajuuston kera nam! Kelpaa myös juniorille. :)
Kommentit
Lähetä kommentti