Siirry pääsisältöön

Vielä laatikoita..

Hei taas. Mukavaa vietellä vielä pyhäpäiviä. Huomenna vielä jatkuu toivottavasti leppoinen meininki loppiaisen merkeissä. Itse siivoilin eilen ja se oli taas vaihteeksi mukavaa. :) Emme raskineetkaan viedä kuusta vielä pois vaikka alunperin ajattelin että eilen olisi ollut siihen hyvä päivä. Ehkäpä sitten huomenna kun on loppiainen. Tänään olen joogaillut ja käynyt koiran kanssa lenkin metsällä pitkästä aikaa. Olikin mukava kun sain lenkkikutsun ystävältä jolla on spanieli ja niin mukava oli koirilla keskenään telmiä.
Eilen paistelin vielä porkkanalaatikoita pakkaseen. Porkkanat olivat joulun aikaan edullisia ja kokeilemani porkkanalaatikko ilman riisiä sen verran maukasta että pitihän tuota tehdä lisää. Tässä tuo ohje teillekin jos innostutte joskus kokeilemaan. En laittanut siirappia ollenkaan ja silläkin sain hieman pienennettyä laatikon hiilihydraattimäärää. Maku oli silti aivan mainio. Porkkanathan ovat jo itsessään makeita. Niin ja ohje löytyi KRuoka -sivuilta.



Porkkanalaatikko ilman riisiä

Ainekset

1,5 kg porkkanoita
1 tlk (2dl) kermaa
3 kananmunaa
(2rkl siirappia)
1-1,5 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Lisäksi 
3 rkl voita
1 dl mantelijauhetta

Valmistus
Kuori ja lohko porkkanat.  Keitä porkkanat vähässä vedessä kannen alla täysin pehmeiksi, 30 -40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä.
Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisä munat ja mausteet seokseen ja tarkasta maku.
Voitele uunivuoka ruokalusikallisella voita. Kaada sose vuokaan.  Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvioita pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Nam. Tämä ohje jää meillä kyllä käyttöön tästedes. Ehkäpä korvaan bataattilaatikon tällä. Teittekö uudenvuoden lupauksia? Minä asetin itselleni joitakin tavoitteita. Samoin tein viime vuonna. Nyt ei ehkä ollut niin suurta intoa noille. Pieni alakuloisuus on jostain syystä ollut päällä. Toivon sen helpottavan tässä kevään edetessä. Pitäisi saada joitain päätöksiä tulevaisuuden suunnasta tehtyä. Sellainen rasittaa mieltä. Mutta toivotan teille leppoisaa loppiaista. Nautitaan vapaista, jolla sellaista on. Itsestäänselväähän se ei ole. Varsin tuttua itselleni. Moi.

P.s. Tekaisinpa vielä keiton tällä ohjeella niin että jätin vain munat pois ja onpahan hyvää. Raejuuston/fetajuuston kera nam! Kelpaa myös juniorille. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.