Siirry pääsisältöön

Pannaria ja perusarkea

Hei taas. Täällä on palattu arkeen. Eilen mies palasi tosiaan työpöytänsä ääreen ja minä ajelin pojan ja koirulin kanssa mummulaan. SIellä tekaisin lättytaikinan ja niin saatiin herkulliset lättykahvit kera marjojen ja jäätelön. Nams. Tänään kävin pojan kanssa Ideaparkilla pyörähtämässä. Jotain jäi harkintaan; ehkä pitää palata ostohousut jalassa paikan päälle vaikkapa viikonloppuna. Pojalle löytyikin jo joku aika sitten alesta kiva kauluri ja pari pipoa. Nykyään tuleekin lähinnä pojalle shoppailtua; pakko oli ostaa jo aika reilusti iso paita kun oli niin hauska. Toivottavasti kelpuuttaa sen sitten päälleen kun se on sopiva..
Tänään kokeilin vähähiilihydraattista pannaria. Oli aivan hyvää. Ohje löytyi Facebookista Vhh-ryhmästä. Itse en juustoraastetta laittanut päälle enkä tomaatteja. Sen sijaan laitoin kokeeksi fetaa yhteen osioon ja aurajuuston jämiä toiseen. Sopi hyvin tähän.





Suolainen pannukakku

6 munaa
4 dl nestettä (maitoa, kermamaitoa, vettä)
200 g raejuustoa
2 dl mantelijauhoja (tai tavallisia jauhoja tai gluteeniton jauhoseos)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa 

Täyte:
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
1 paprika kuutioituna
fetajuustoa

Päälle:
n. 100 g juustoraastetta.
kirsikkatomaatteja

Tee pohja ensin. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jätä pohja turpoamaan siksi aikaa kun valmistat täytteet. Pilko sipulit ja paprika. Kaada tonnikaloista ylimääräinen öljy pois. Sekoita täytteet pannaripohjaan ja kaada koko komeus leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste ja laita tomaatin siivuja sinne tänne. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Semmoista tällä erää. Voi että osaa olla märkää ulkona. Nyt nautitaan sisällä olosta. Toki olen pari lenkkiä koiran kanssa jo heittänyt. Huomenna on ensimmäinen kerta muskaria pojan kanssa. Saapa nähdä millaista on! Nyt hei vaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.