Siirry pääsisältöön

Pannaria ja perusarkea

Hei taas. Täällä on palattu arkeen. Eilen mies palasi tosiaan työpöytänsä ääreen ja minä ajelin pojan ja koirulin kanssa mummulaan. SIellä tekaisin lättytaikinan ja niin saatiin herkulliset lättykahvit kera marjojen ja jäätelön. Nams. Tänään kävin pojan kanssa Ideaparkilla pyörähtämässä. Jotain jäi harkintaan; ehkä pitää palata ostohousut jalassa paikan päälle vaikkapa viikonloppuna. Pojalle löytyikin jo joku aika sitten alesta kiva kauluri ja pari pipoa. Nykyään tuleekin lähinnä pojalle shoppailtua; pakko oli ostaa jo aika reilusti iso paita kun oli niin hauska. Toivottavasti kelpuuttaa sen sitten päälleen kun se on sopiva..
Tänään kokeilin vähähiilihydraattista pannaria. Oli aivan hyvää. Ohje löytyi Facebookista Vhh-ryhmästä. Itse en juustoraastetta laittanut päälle enkä tomaatteja. Sen sijaan laitoin kokeeksi fetaa yhteen osioon ja aurajuuston jämiä toiseen. Sopi hyvin tähän.





Suolainen pannukakku

6 munaa
4 dl nestettä (maitoa, kermamaitoa, vettä)
200 g raejuustoa
2 dl mantelijauhoja (tai tavallisia jauhoja tai gluteeniton jauhoseos)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa 

Täyte:
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
1 paprika kuutioituna
fetajuustoa

Päälle:
n. 100 g juustoraastetta.
kirsikkatomaatteja

Tee pohja ensin. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jätä pohja turpoamaan siksi aikaa kun valmistat täytteet. Pilko sipulit ja paprika. Kaada tonnikaloista ylimääräinen öljy pois. Sekoita täytteet pannaripohjaan ja kaada koko komeus leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste ja laita tomaatin siivuja sinne tänne. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Semmoista tällä erää. Voi että osaa olla märkää ulkona. Nyt nautitaan sisällä olosta. Toki olen pari lenkkiä koiran kanssa jo heittänyt. Huomenna on ensimmäinen kerta muskaria pojan kanssa. Saapa nähdä millaista on! Nyt hei vaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.