keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Pannaria ja perusarkea

Hei taas. Täällä on palattu arkeen. Eilen mies palasi tosiaan työpöytänsä ääreen ja minä ajelin pojan ja koirulin kanssa mummulaan. SIellä tekaisin lättytaikinan ja niin saatiin herkulliset lättykahvit kera marjojen ja jäätelön. Nams. Tänään kävin pojan kanssa Ideaparkilla pyörähtämässä. Jotain jäi harkintaan; ehkä pitää palata ostohousut jalassa paikan päälle vaikkapa viikonloppuna. Pojalle löytyikin jo joku aika sitten alesta kiva kauluri ja pari pipoa. Nykyään tuleekin lähinnä pojalle shoppailtua; pakko oli ostaa jo aika reilusti iso paita kun oli niin hauska. Toivottavasti kelpuuttaa sen sitten päälleen kun se on sopiva..
Tänään kokeilin vähähiilihydraattista pannaria. Oli aivan hyvää. Ohje löytyi Facebookista Vhh-ryhmästä. Itse en juustoraastetta laittanut päälle enkä tomaatteja. Sen sijaan laitoin kokeeksi fetaa yhteen osioon ja aurajuuston jämiä toiseen. Sopi hyvin tähän.





Suolainen pannukakku

6 munaa
4 dl nestettä (maitoa, kermamaitoa, vettä)
200 g raejuustoa
2 dl mantelijauhoja (tai tavallisia jauhoja tai gluteeniton jauhoseos)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa 

Täyte:
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
1 paprika kuutioituna
fetajuustoa

Päälle:
n. 100 g juustoraastetta.
kirsikkatomaatteja

Tee pohja ensin. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jätä pohja turpoamaan siksi aikaa kun valmistat täytteet. Pilko sipulit ja paprika. Kaada tonnikaloista ylimääräinen öljy pois. Sekoita täytteet pannaripohjaan ja kaada koko komeus leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste ja laita tomaatin siivuja sinne tänne. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Semmoista tällä erää. Voi että osaa olla märkää ulkona. Nyt nautitaan sisällä olosta. Toki olen pari lenkkiä koiran kanssa jo heittänyt. Huomenna on ensimmäinen kerta muskaria pojan kanssa. Saapa nähdä millaista on! Nyt hei vaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti