Siirry pääsisältöön

Igorin kanaa

Vihdoin saatiin pakkasia tähän tammikuuhun. Viikonloppu on kulunut kotosalla. Eilen siivoilin rauhassa kun mies lenkitti koiraa ja poikaa. Kokkasin Igorin kanaa. Onko tuttua? Olen tuota joskus aiemminkin tehnyt. Resepti löytyy Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.  Ihan maukasta sapuskaa oli. Nyt tekaisin itselleni kukkakaalimuusin ja mies söi omansa täysjyväriisin kera. Lisukkeena oli vielä (liian kauan) höyrytettyjä parsakaaleja.
Eilen teimme vielä yhdessä metsälenkin poika pulkassa. Olipa mukavaa. Otin kameran mukaan ja sain ihan mukavia otoksia aikaan. Posket punaisina palasimme kotiin ja sitten saunaan lämmittelemään.

Jälkkäriksi joulusuklaita.)



Igorin kanaa

 Ainakin kuusi annosta

800 g kanan filettä (meillä 750 g suikaleita)
1 punainen paprika suikaleina
1 keltainen paprika suikaleina (minulla vain punaista)
2 isoa sipulia kuutioina
3 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria (en laittanut noin paljon)
2 tl suolaa
2 dl kanalientä (minulla kasvislientä)
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa (minulla Myrttisen suolakurkku)
kourallinen persiljaa, puolet ennen uuniinlaittoa, puolet koristeeksi (minulla ei nyt ollut)
mustapippuria myllystä (oho, unohdin.. Minun reseptinlukutaitoni...)


1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, pippuri, sokeri, persilja ja kanaliemi
3. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
4. Paista kananfileet nopeasti kuumalla pannulla että saavat kauniin värin. 
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin että peittyvät.
6. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina.


Itse jätin tuon uunivaiheen välistä kanasuikaleideni kanssa, jolloin tietenkin hauduttelin kanapalat kastikkeessa kypsiksi.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.