Vihdoin saatiin pakkasia tähän tammikuuhun. Viikonloppu on kulunut kotosalla. Eilen siivoilin rauhassa kun mies lenkitti koiraa ja poikaa. Kokkasin Igorin kanaa. Onko tuttua? Olen tuota joskus aiemminkin tehnyt. Resepti löytyy Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Ihan maukasta sapuskaa oli. Nyt tekaisin itselleni kukkakaalimuusin ja mies söi omansa täysjyväriisin kera. Lisukkeena oli vielä (liian kauan) höyrytettyjä parsakaaleja.
Eilen teimme vielä yhdessä metsälenkin poika pulkassa. Olipa mukavaa. Otin kameran mukaan ja sain ihan mukavia otoksia aikaan. Posket punaisina palasimme kotiin ja sitten saunaan lämmittelemään.
800 g kanan filettä (meillä 750 g suikaleita)
1 punainen paprika suikaleina
1 keltainen paprika suikaleina (minulla vain punaista)
2 isoa sipulia kuutioina
3 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria (en laittanut noin paljon)
2 tl suolaa
2 dl kanalientä (minulla kasvislientä)
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa (minulla Myrttisen suolakurkku)
kourallinen persiljaa, puolet ennen uuniinlaittoa, puolet koristeeksi (minulla ei nyt ollut)
mustapippuria myllystä (oho, unohdin.. Minun reseptinlukutaitoni...)
1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, pippuri, sokeri, persilja ja kanaliemi
3. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
4. Paista kananfileet nopeasti kuumalla pannulla että saavat kauniin värin.
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin että peittyvät.
6. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina.
Itse jätin tuon uunivaiheen välistä kanasuikaleideni kanssa, jolloin tietenkin hauduttelin kanapalat kastikkeessa kypsiksi.
Eilen teimme vielä yhdessä metsälenkin poika pulkassa. Olipa mukavaa. Otin kameran mukaan ja sain ihan mukavia otoksia aikaan. Posket punaisina palasimme kotiin ja sitten saunaan lämmittelemään.
Jälkkäriksi joulusuklaita.) |
Igorin kanaa
Ainakin kuusi annosta800 g kanan filettä (meillä 750 g suikaleita)
1 punainen paprika suikaleina
1 keltainen paprika suikaleina (minulla vain punaista)
2 isoa sipulia kuutioina
3 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria (en laittanut noin paljon)
2 tl suolaa
2 dl kanalientä (minulla kasvislientä)
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa (minulla Myrttisen suolakurkku)
kourallinen persiljaa, puolet ennen uuniinlaittoa, puolet koristeeksi (minulla ei nyt ollut)
mustapippuria myllystä (oho, unohdin.. Minun reseptinlukutaitoni...)
1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, pippuri, sokeri, persilja ja kanaliemi
3. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
4. Paista kananfileet nopeasti kuumalla pannulla että saavat kauniin värin.
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin että peittyvät.
6. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina.
Itse jätin tuon uunivaiheen välistä kanasuikaleideni kanssa, jolloin tietenkin hauduttelin kanapalat kastikkeessa kypsiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti