Siirry pääsisältöön

Igorin kanaa

Vihdoin saatiin pakkasia tähän tammikuuhun. Viikonloppu on kulunut kotosalla. Eilen siivoilin rauhassa kun mies lenkitti koiraa ja poikaa. Kokkasin Igorin kanaa. Onko tuttua? Olen tuota joskus aiemminkin tehnyt. Resepti löytyy Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.  Ihan maukasta sapuskaa oli. Nyt tekaisin itselleni kukkakaalimuusin ja mies söi omansa täysjyväriisin kera. Lisukkeena oli vielä (liian kauan) höyrytettyjä parsakaaleja.
Eilen teimme vielä yhdessä metsälenkin poika pulkassa. Olipa mukavaa. Otin kameran mukaan ja sain ihan mukavia otoksia aikaan. Posket punaisina palasimme kotiin ja sitten saunaan lämmittelemään.

Jälkkäriksi joulusuklaita.)



Igorin kanaa

 Ainakin kuusi annosta

800 g kanan filettä (meillä 750 g suikaleita)
1 punainen paprika suikaleina
1 keltainen paprika suikaleina (minulla vain punaista)
2 isoa sipulia kuutioina
3 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria (en laittanut noin paljon)
2 tl suolaa
2 dl kanalientä (minulla kasvislientä)
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa (minulla Myrttisen suolakurkku)
kourallinen persiljaa, puolet ennen uuniinlaittoa, puolet koristeeksi (minulla ei nyt ollut)
mustapippuria myllystä (oho, unohdin.. Minun reseptinlukutaitoni...)


1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, pippuri, sokeri, persilja ja kanaliemi
3. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
4. Paista kananfileet nopeasti kuumalla pannulla että saavat kauniin värin. 
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin että peittyvät.
6. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina.


Itse jätin tuon uunivaiheen välistä kanasuikaleideni kanssa, jolloin tietenkin hauduttelin kanapalat kastikkeessa kypsiksi.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.