Siirry pääsisältöön

Kelpo sämpyt (vhh,keto)

Tänään olen ehtinyt
-käydä koiran kanssa lenkillä ja siellä kohtasimme kultaisen noutajan pennun emäntänsä kanssa. Olemme törmänneet heihin kerran aikaisemminkin ja nyt vaihdoimme numerotkin jotta seuraava leikkituokio ei olisi sattuman varassa. Niin vaan meidänkin 5 vee kultsu taas nuortui ja oisi paininut vaikka kuinka kauan lajitoverinsa kanssa. Ja koirien leikkiä on vaan niin mukava seurata.
-leipoa ketosämpylöitä (laitan ohjeen teillekin tuonne loppuun)
-leiponut kauraleipää pojalle (jos nyt itsellekin vähän vaikka olen todennut ettei myöskään täyskaura tee verensokerilleni hyvää)
-leikkinyt pojan kanssa, mm. taidenäyttelyä, hän tykkää siirrellä kolmea joskus kauan aikaa sitten maalaamaani taulua ees taas-eivät ole seinälle päässeet vaan alunperin nojailivat seinää vasten pojan huoneessa niin kauan kun häntä ei vielä kiinnostanut. Kaivoimme myös yhden vauvatavaralaatikon varaston hyllyltä. Poika aina osoittaa mitä hän haluaa ja sitten käydään tavarat läpi. Tutteja hän käyttää pikaisesti suussa. Voi kuinka äitin sydän pakahtuu.. Vastahan nuita tutteja vielä tarvittiin ja hetken hän näyttää niin pieneltä siinä tutti suussaan.. <3
-koittanut valokuvata, treenata..Poika tuo sitten linssinsuojuksen. Okei kiitti vaan. Valokuvaustuokio päättyi juuti.
-käynyt nukuttamassa pojan vaunulenkillä. Kova tuuli ja vaati sitkeyttä kaarrella ja kierrellä kun ei uni olis millään tullut silmään. No nyt pieni kaffepaussi ja blogin päivitys..
-niin ja aamulla olen lukenut Kalevan ja nauttinut kahvikupposen (jos toisenkin) avokadoleivän kera. Ah ja nams. Ihan rauhassa. Kun miesväki vielä nukkuu.










Sämpylöistä tuli oivaa juustonalustaa:D Isoja näistä tuli ja hyvin kohosivat. Reseptin olen poiminut Ketoreseptejä -blogista.

Pehmoiset ketosämpylät

(6 sämpylää)

5 rkl psylliumia (laitoin 4 rkl toisella kertaa, tuli hyviä silti)
3 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl omenasiiderietikkaa (minulla omenaviinietikkaa)
3 valkuaista (toisella kerralla laitoin vain kaksi, onnistu hyvin)
2 1/2 dl kiehuvaa vettä

Pinnalle: 1 rkl seesaminsiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää etikka ja valkuaiset jauhojen joukkoon, vatkaa tasaiseksi.
3. Lisää kiehuva vesi samalla vatkaten, kunnes seos on tasainen ja sileä.
4. Pyöritä kostutetuilla käsillä 6 sämpylää leivinpaperoidulle uunipellille.
5. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet
6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 1 tunti. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.