Hei taas! Tänään kokeilin nopeaa linssikeittoa lounaaksi. Olihan se ihan kelpo keitto. Pieniä muutoksia tein; ohjeessa ei mainittu suolaa mutta ripauksen suolaa laitoin ja lisäksi aasialaiseen makumaailmaan sopivaa kalakastiketta ja taisinpa murun kasvisliemikuutiotakin sekaan murentaa. Ohje on kauan sitten jostakin lehdestä leikattu.
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1,5 rkl punaista currytahnaa
1,5 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
2 dl kookosmaitoa
Lisäksi
2 tomaattia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan currytahna ja siivilässä huuhdellut linssit. Kääntele seosta muutaman kerran. Lisää joukkooon vesi, tomaattisose ja kookosmaito. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes linssit kypsyvät. Lisää nestettä tarvittaessa. Annostele keitto lautasille ja nosta pinnalle koristeeksi kuutioitua tomaattia.
Lisäksi tänään on käyty muskarissa ja ihan kiva oli. Poika on varautunut mutta katsellaan miten alkaa sujua. Ulkona ujeltaa tuuli. Kupissa kahvia. Kaikki on hyvin just nyt. <3
P.s Jaan samalla teille yhden kookosporkkanakeiton ohjeen. Tein keiton eilen lounaaksi. Ehkä joskus Kalevasta repäisty ohje. Näköjään alkanut vuosi on saanut minut innostumaan keittojen kokkailusta. Mutta keitothan ovat helppoja ja edullisia ja paranevat yleensä vain uudelleenlämmitettäessä.
1 kg porkkanoita
6 valkosipulinkynttä
2 rkl jeeraa eli juustokuminaa
loraus öljyä
6 dl kasvislientä
400 ml kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria
1 ruukku tuoretta yrttiä, kuten basilikaa, persiljaa tai korianteria
1 limen mehu
Kuori valkosipulit ja porkkanat. Hiemonna valkosipulit ja paloittele porkkanat. Kuullota valkosipulia ja jeeraa öljyssä kattilassa. Lisää porkkananpalat ja kuullota niitäkin pieni hetki. Kaada kasvisliemi ja kookosmaito kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto. Lisää silputtu yrtti ja limen mehu ja soseuta uudelleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitto maistui myös meidän "yks ja puoli veelle" :). Raejuustolisällä tietenkin. :)
Itämainen linssikeitto
2 annosta1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1,5 rkl punaista currytahnaa
1,5 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
2 dl kookosmaitoa
Lisäksi
2 tomaattia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan currytahna ja siivilässä huuhdellut linssit. Kääntele seosta muutaman kerran. Lisää joukkooon vesi, tomaattisose ja kookosmaito. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes linssit kypsyvät. Lisää nestettä tarvittaessa. Annostele keitto lautasille ja nosta pinnalle koristeeksi kuutioitua tomaattia.
Lisäksi tänään on käyty muskarissa ja ihan kiva oli. Poika on varautunut mutta katsellaan miten alkaa sujua. Ulkona ujeltaa tuuli. Kupissa kahvia. Kaikki on hyvin just nyt. <3
P.s Jaan samalla teille yhden kookosporkkanakeiton ohjeen. Tein keiton eilen lounaaksi. Ehkä joskus Kalevasta repäisty ohje. Näköjään alkanut vuosi on saanut minut innostumaan keittojen kokkailusta. Mutta keitothan ovat helppoja ja edullisia ja paranevat yleensä vain uudelleenlämmitettäessä.
Kookos-porkkanakeitto
6 annosta1 kg porkkanoita
6 valkosipulinkynttä
2 rkl jeeraa eli juustokuminaa
loraus öljyä
6 dl kasvislientä
400 ml kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria
1 ruukku tuoretta yrttiä, kuten basilikaa, persiljaa tai korianteria
1 limen mehu
Kuori valkosipulit ja porkkanat. Hiemonna valkosipulit ja paloittele porkkanat. Kuullota valkosipulia ja jeeraa öljyssä kattilassa. Lisää porkkananpalat ja kuullota niitäkin pieni hetki. Kaada kasvisliemi ja kookosmaito kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto. Lisää silputtu yrtti ja limen mehu ja soseuta uudelleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitto maistui myös meidän "yks ja puoli veelle" :). Raejuustolisällä tietenkin. :)
Kommentit
Lähetä kommentti