Siirry pääsisältöön

Tavallisena keskiviikkona

Olen noussut ennen seitsemää lukemaan päivän lehteä. Kupissa kahvia ja lautasella lanttuleipää sekä pala ruisleipää (sallin yhden palan ruista ainakin toistaiseksi itselleni diabeteksen vuoksi/huolimatta). Monesti heräilen jo kuuden aikaan spontaanisti ilman herätystä, mutta illalla eräs kirja piti minua otteessaan. Jätin kuitenkin loppuratkaisun tälle illalle. Kirja on nimeltään Toivotaan parasta (Carolina Setterwall) ja perustuu tositapahtumiin. Vahva suositus tälle.
Poika heräilee pian seitsemän jälkeen. Monesti hän nukkuu pitempään, mutta ei tänä aamuna. Äipän kahvihetki (rauhallinen osuus) jää lyhyemmäksi vaikka mieheni ottaa vielä pojan hetkeksi kainaloonsa katsomaan Nallea tabletilta.
Lähden koiran kanssa lenkille. Pakkanen ei pauku enää ihan niin kovasti kuin maanantaina ja eilinen lumisade on loppunut. Kiva ilma. Koitan opettaa koiralle uutta temppua. Ei meinaa oppia. Poika on sillä aikaa isin kanssa kotona ja leikkii omiaan.
Kotona pistän myskikurpitsakeittoa varten kurpitsat uuniin paahtumaan. Tekaisen pojalle piimärieskaa, josko hän siitä innostuisi. Aamupalaksi ei mennyt kuin pieni pala leipää mutta juusto olisi maistunut sitäkin paremmin. Puuroa hän ei tällä hetkellä ole innostunut syömään. Päätän kokeilla focaccian tekoa ketoversiona. Lainasin kirjastosta ketoleivonnaisreseptejä sisältävän kirjan ja tuo resepti houkutti kokeilemaan.
Olemme myös leikkineet pojan kanssa. Hän tykkää järjestellä tavaroita (niin kuin varmaan monet tuon ikäiset) ja nyt hän halusi katsella teepusseja ja ennätti piilottaa ne äidiltä sillä välin kun kokkasin. No kyllä hän sitten äidit johdatti piilopaikalleen ja kaiveli pussit sohvan alta yksitellen esiin. :D Ja kerättyämme ne sieltä hän oli jossain vaiheessa kerennyt ne taas laittaa samaan paikkaan talteen. :D Eilen katselimme pitkään aura-auton touhuja pihassa. Poika oli täpinöissään. Voi kun odoten että hän alkaisi puhua!
Nyt istun kahvilla kun sain pojan nukkumaan pienellä vaunulenkillä. En tiedä mikä tepsisi kun nukutus vaatii sekä päivällä että illalla vaunutuksen.. Ei vaan suostu sänkyyn nukahtamaan.. Maistelen focacciaa ja voi veljet onpa hyvvää. Joskus aikoinaan leivoin hiilarifaocacciaa ja rakastin sitä. Kyllä tämäkin aivan kelpoa on. Ainakin satunnaiseen herkutteluun. Oliiveja minulla ei nyt sattunut olemaan mutta laitoin aurinkokuivattuja tomaatteja. Herkullista näinkin!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.