Siirry pääsisältöön

Hyvää itkukanaa ja eräs kaalisalaatti

Testasinpa minäkin eilen Hanna Gullichsenin Itkukana -reseptin. Nimi tulee kuulemma siitä, että se on vaan niin hyvää, että itku pääsee jos se kesken loppuu. Tänään tässä viimeisiä kastikkeen loppuja lounaaksi maistellessani olin ihan tyytyväinen makuun, ehkä jääkaappi on vielä makustanut ruokaa lisää. Söin oman annokseni parsakaalin kera, mies ja poika jasmiiniriisin kera. Hanna G tarjoili omansa basmatiriisin kera. Ehkä seuraavalla kerralla saatan laittaa kanaa vähemmän ja lisukkeeksi parsakaalia kastikkeeseen mutta kukkakaalimuusi voisi toimia päälisukkeena. Jotain pehmentävää elementtiä jäin kaipaamaan riisin uupuessa omalta lautaseltani.

Salaattiohje löytyi jälleen kerran Facebookin VHH-ryhmästä. Kaali on edullista ja siitä saa riittoisaa salaattia. Ei muuta kuin vaikka Ikean lihapullat pakkasesta kylkeen ja siinä on valmis ateria. :D Salaatissa maistui kivasti inkivääri ja potkua tuli sopivasti chilijauheesta. Ehkä tuoretta chiliäkin voisi joskus kokeilla.


Kaalisalaatti

Valkokaalia ohuina suikaleina. Sekaan oliiviöljyä, majoneesia, chiliä, valkosipulin kynsi, mustapippuria, suolaa, inkivääriä, venäläinen suolakurkku (minulla Myrttisen) ja vähän lientä, puolikas sitruuna ja jääkaappiin muhimaan. 

Anteeksi heikko kuva. Ei tee oikeutta salaatille.


No kun oli nälkä.. Niin unohdin kuvata ennen kuin olin ehtinyt tökätä haarukan soppaan. :D




Itkukana

 Neljälle

n. 500g broilerin sisäfileetä (minulla kanasuikaleita, voisi olla esim puolet tästä, vähemmän lihaa jne..)
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia (minulla tavallisia)
1/2  dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Taputtele lihat kuiviksi talouspaperilla (minä vain valutin nesteet pois)
Hienonna sipulit.
Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu noin 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksissa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.
Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan sipulit ja paista minuutin verran.  Laske tarvittaessa hiukan lämpöä ettei sipuli pala. Mittaa pannulle tomaattipyre ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoittele tasaiseksi. Puuhaarukka toimii tässä hyvin.
Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste.  Pidä lämpö sellaisena että kastike kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun liha on kypsää, sammuta liesi.
Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa hernee- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa että kaikki saavat saman verran.

 Tuolla  Hanna G:n blogissa on myös riisin oikeaoppiset keitto-ohjeet jos sellaista kaipaa. :) Nyt tämä äippä lähtee muskariin. Loppupäivälle ohjelmassa myös appivanhempien kyläilyä. Pullat leipasin eilen. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.