Testasinpa minäkin eilen Hanna Gullichsenin Itkukana -reseptin. Nimi tulee kuulemma siitä, että se on vaan niin hyvää, että itku pääsee jos se kesken loppuu. Tänään tässä viimeisiä kastikkeen loppuja lounaaksi maistellessani olin ihan tyytyväinen makuun, ehkä jääkaappi on vielä makustanut ruokaa lisää. Söin oman annokseni parsakaalin kera, mies ja poika jasmiiniriisin kera. Hanna G tarjoili omansa basmatiriisin kera. Ehkä seuraavalla kerralla saatan laittaa kanaa vähemmän ja lisukkeeksi parsakaalia kastikkeeseen mutta kukkakaalimuusi voisi toimia päälisukkeena. Jotain pehmentävää elementtiä jäin kaipaamaan riisin uupuessa omalta lautaseltani.
Salaattiohje löytyi jälleen kerran Facebookin VHH-ryhmästä. Kaali on edullista ja siitä saa riittoisaa salaattia. Ei muuta kuin vaikka Ikean lihapullat pakkasesta kylkeen ja siinä on valmis ateria. :D Salaatissa maistui kivasti inkivääri ja potkua tuli sopivasti chilijauheesta. Ehkä tuoretta chiliäkin voisi joskus kokeilla.
n. 500g broilerin sisäfileetä (minulla kanasuikaleita, voisi olla esim puolet tästä, vähemmän lihaa jne..)
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia (minulla tavallisia)
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Taputtele lihat kuiviksi talouspaperilla (minä vain valutin nesteet pois)
Hienonna sipulit.
Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu noin 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksissa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.
Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan sipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä ettei sipuli pala. Mittaa pannulle tomaattipyre ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoittele tasaiseksi. Puuhaarukka toimii tässä hyvin.
Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena että kastike kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun liha on kypsää, sammuta liesi.
Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa hernee- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa että kaikki saavat saman verran.
Tuolla Hanna G:n blogissa on myös riisin oikeaoppiset keitto-ohjeet jos sellaista kaipaa. :) Nyt tämä äippä lähtee muskariin. Loppupäivälle ohjelmassa myös appivanhempien kyläilyä. Pullat leipasin eilen. :)
Salaattiohje löytyi jälleen kerran Facebookin VHH-ryhmästä. Kaali on edullista ja siitä saa riittoisaa salaattia. Ei muuta kuin vaikka Ikean lihapullat pakkasesta kylkeen ja siinä on valmis ateria. :D Salaatissa maistui kivasti inkivääri ja potkua tuli sopivasti chilijauheesta. Ehkä tuoretta chiliäkin voisi joskus kokeilla.
Kaalisalaatti
Valkokaalia ohuina suikaleina. Sekaan oliiviöljyä, majoneesia, chiliä, valkosipulin kynsi, mustapippuria, suolaa, inkivääriä, venäläinen suolakurkku (minulla Myrttisen) ja vähän lientä, puolikas sitruuna ja jääkaappiin muhimaan.Anteeksi heikko kuva. Ei tee oikeutta salaatille. |
No kun oli nälkä.. Niin unohdin kuvata ennen kuin olin ehtinyt tökätä haarukan soppaan. :D |
Itkukana
Neljällen. 500g broilerin sisäfileetä (minulla kanasuikaleita, voisi olla esim puolet tästä, vähemmän lihaa jne..)
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia (minulla tavallisia)
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Taputtele lihat kuiviksi talouspaperilla (minä vain valutin nesteet pois)
Hienonna sipulit.
Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu noin 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksissa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.
Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan sipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä ettei sipuli pala. Mittaa pannulle tomaattipyre ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoittele tasaiseksi. Puuhaarukka toimii tässä hyvin.
Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena että kastike kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun liha on kypsää, sammuta liesi.
Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa hernee- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa että kaikki saavat saman verran.
Tuolla Hanna G:n blogissa on myös riisin oikeaoppiset keitto-ohjeet jos sellaista kaipaa. :) Nyt tämä äippä lähtee muskariin. Loppupäivälle ohjelmassa myös appivanhempien kyläilyä. Pullat leipasin eilen. :)
Kommentit
Lähetä kommentti