Siirry pääsisältöön

Hyvää itkukanaa ja eräs kaalisalaatti

Testasinpa minäkin eilen Hanna Gullichsenin Itkukana -reseptin. Nimi tulee kuulemma siitä, että se on vaan niin hyvää, että itku pääsee jos se kesken loppuu. Tänään tässä viimeisiä kastikkeen loppuja lounaaksi maistellessani olin ihan tyytyväinen makuun, ehkä jääkaappi on vielä makustanut ruokaa lisää. Söin oman annokseni parsakaalin kera, mies ja poika jasmiiniriisin kera. Hanna G tarjoili omansa basmatiriisin kera. Ehkä seuraavalla kerralla saatan laittaa kanaa vähemmän ja lisukkeeksi parsakaalia kastikkeeseen mutta kukkakaalimuusi voisi toimia päälisukkeena. Jotain pehmentävää elementtiä jäin kaipaamaan riisin uupuessa omalta lautaseltani.

Salaattiohje löytyi jälleen kerran Facebookin VHH-ryhmästä. Kaali on edullista ja siitä saa riittoisaa salaattia. Ei muuta kuin vaikka Ikean lihapullat pakkasesta kylkeen ja siinä on valmis ateria. :D Salaatissa maistui kivasti inkivääri ja potkua tuli sopivasti chilijauheesta. Ehkä tuoretta chiliäkin voisi joskus kokeilla.


Kaalisalaatti

Valkokaalia ohuina suikaleina. Sekaan oliiviöljyä, majoneesia, chiliä, valkosipulin kynsi, mustapippuria, suolaa, inkivääriä, venäläinen suolakurkku (minulla Myrttisen) ja vähän lientä, puolikas sitruuna ja jääkaappiin muhimaan. 

Anteeksi heikko kuva. Ei tee oikeutta salaatille.


No kun oli nälkä.. Niin unohdin kuvata ennen kuin olin ehtinyt tökätä haarukan soppaan. :D




Itkukana

 Neljälle

n. 500g broilerin sisäfileetä (minulla kanasuikaleita, voisi olla esim puolet tästä, vähemmän lihaa jne..)
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia (minulla tavallisia)
1/2  dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Taputtele lihat kuiviksi talouspaperilla (minä vain valutin nesteet pois)
Hienonna sipulit.
Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu noin 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksissa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.
Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan sipulit ja paista minuutin verran.  Laske tarvittaessa hiukan lämpöä ettei sipuli pala. Mittaa pannulle tomaattipyre ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoittele tasaiseksi. Puuhaarukka toimii tässä hyvin.
Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste.  Pidä lämpö sellaisena että kastike kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun liha on kypsää, sammuta liesi.
Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa hernee- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa että kaikki saavat saman verran.

 Tuolla  Hanna G:n blogissa on myös riisin oikeaoppiset keitto-ohjeet jos sellaista kaipaa. :) Nyt tämä äippä lähtee muskariin. Loppupäivälle ohjelmassa myös appivanhempien kyläilyä. Pullat leipasin eilen. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.