Siirry pääsisältöön

Siemennäkkäriä toisella tavalla

Hyvää joulukuun viidettä ystäväiset! Ilma ulkona ei ole inspiroivin mutta ei anneta sen pilata fiilistä. Olen täällä siivoillut jo vähän itsenäisyyspäivää ajatellen. Eilen minulla ja pojalla oli kahdenkeskistä laatuaikaa ja touhuttiin kovasti kotosalla, kun mies lähti vaihteeksi toimistolle. Meinasin ensin että jahka poika herää päikkäreiltä lähdemme käymään Ideaparkilla mutta sitten kun olimme ottaneet välipalaa huomasin kuinka toinen oli niin touhussaan etten raskinut häntä sitten sinne ostoskärryihin istumaan viedä. Pistimme töpinäksi ja minä kävin reseptipinoja (ruoka- sellaisia) läpi ja heittelin aika armotta menemään sellaisia joita en ikinä tule toteuttamaan ja poika kaivoi samaa tahtia kaapeista tavaraa lattialle tai oikeastaan isin työpöydälle. :D Taustalla soi joululaulut ja mukava fiilis oli. Iltalenkillä kävimme sitten pyörähtämässä siellä Ideaparkilla. Hypistelin yöppäreitä pojalle. Kai se on siirryttävä kaksiosaisiin tuolta vauvaosastolta. Nyyh :D.
Hei olihan mulla taas resepti teille. Herkullinen siemennäkkäri joka tuntui enemmän tällä hetkellä suunmukaiselle mulla kuin  toinen pitkään käytössä olleen ohjeen mukaan tehty. Klik. Tämäkin ohje on mulle vanha tuttu. Se on poimittu TÄÄLTÄ. Tapani mukaan muuntelin ohjetta hieman itselleni sopivammaksi. Maissijauhojen sijaan käytin kaurajauhoja. Tuli kyllä hyvää.
Semmoista tällä erää. Toivon tosissaan että pian jo kaksi viikkoa minua kiusannut flunssa hellittäisi. Sain viimein haettua sinkkiä apteekista. Mietin että siksikö tämä flunssa iski nyt kunnolla kun aikoihin en ollut sairastanut ja onko siitä kiitäminen sinkkitabletteja joiden nyt loputtua elimistöllä ei ollut vastustuskykyä enää taistella vastaan. Monesti kun on tuntunut että flunssa iskee niin olen heti imeskellyt sinkkitabletteja ja niin ei flunssa ole sitten tullutkaan päälle. No mene ja tiedä. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


Maistui myös päiväkahvilla
Vhh-porkkanakakullakin taas herkuteltu. Huom! Kuvakulma vääristää. Oikeasti kakkupala tosi pieni. Nyt oli mehevä koostumus. :P

Gluteeniton näkkileipä

2 dl maissijauhoja (minulla kaurajauhot, jos haluat gluteenittoman tarkista että ovat gluteenittomia)
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa (mulla tavallista ja lisäsin taikinaan suoraan)


  1. Laita uuni 150°C (kiertoilma).
  2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
  5. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti).
  6. Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
  7. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
  8. Paista uunissa noin tunti.
  9. Anna näkkileivän jäähtyä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.