Hyvää joulukuun viidettä ystäväiset! Ilma ulkona ei ole inspiroivin mutta ei anneta sen pilata fiilistä. Olen täällä siivoillut jo vähän itsenäisyyspäivää ajatellen. Eilen minulla ja pojalla oli kahdenkeskistä laatuaikaa ja touhuttiin kovasti kotosalla, kun mies lähti vaihteeksi toimistolle. Meinasin ensin että jahka poika herää päikkäreiltä lähdemme käymään Ideaparkilla mutta sitten kun olimme ottaneet välipalaa huomasin kuinka toinen oli niin touhussaan etten raskinut häntä sitten sinne ostoskärryihin istumaan viedä. Pistimme töpinäksi ja minä kävin reseptipinoja (ruoka- sellaisia) läpi ja heittelin aika armotta menemään sellaisia joita en ikinä tule toteuttamaan ja poika kaivoi samaa tahtia kaapeista tavaraa lattialle tai oikeastaan isin työpöydälle. :D Taustalla soi joululaulut ja mukava fiilis oli. Iltalenkillä kävimme sitten pyörähtämässä siellä Ideaparkilla. Hypistelin yöppäreitä pojalle. Kai se on siirryttävä kaksiosaisiin tuolta vauvaosastolta. Nyyh :D.
Hei olihan mulla taas resepti teille. Herkullinen siemennäkkäri joka tuntui enemmän tällä hetkellä suunmukaiselle mulla kuin toinen pitkään käytössä olleen ohjeen mukaan tehty. Klik. Tämäkin ohje on mulle vanha tuttu. Se on poimittu TÄÄLTÄ. Tapani mukaan muuntelin ohjetta hieman itselleni sopivammaksi. Maissijauhojen sijaan käytin kaurajauhoja. Tuli kyllä hyvää.
Semmoista tällä erää. Toivon tosissaan että pian jo kaksi viikkoa minua kiusannut flunssa hellittäisi. Sain viimein haettua sinkkiä apteekista. Mietin että siksikö tämä flunssa iski nyt kunnolla kun aikoihin en ollut sairastanut ja onko siitä kiitäminen sinkkitabletteja joiden nyt loputtua elimistöllä ei ollut vastustuskykyä enää taistella vastaan. Monesti kun on tuntunut että flunssa iskee niin olen heti imeskellyt sinkkitabletteja ja niin ei flunssa ole sitten tullutkaan päälle. No mene ja tiedä. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa (mulla tavallista ja lisäsin taikinaan suoraan)
Hei olihan mulla taas resepti teille. Herkullinen siemennäkkäri joka tuntui enemmän tällä hetkellä suunmukaiselle mulla kuin toinen pitkään käytössä olleen ohjeen mukaan tehty. Klik. Tämäkin ohje on mulle vanha tuttu. Se on poimittu TÄÄLTÄ. Tapani mukaan muuntelin ohjetta hieman itselleni sopivammaksi. Maissijauhojen sijaan käytin kaurajauhoja. Tuli kyllä hyvää.
Semmoista tällä erää. Toivon tosissaan että pian jo kaksi viikkoa minua kiusannut flunssa hellittäisi. Sain viimein haettua sinkkiä apteekista. Mietin että siksikö tämä flunssa iski nyt kunnolla kun aikoihin en ollut sairastanut ja onko siitä kiitäminen sinkkitabletteja joiden nyt loputtua elimistöllä ei ollut vastustuskykyä enää taistella vastaan. Monesti kun on tuntunut että flunssa iskee niin olen heti imeskellyt sinkkitabletteja ja niin ei flunssa ole sitten tullutkaan päälle. No mene ja tiedä. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Maistui myös päiväkahvilla |
Vhh-porkkanakakullakin taas herkuteltu. Huom! Kuvakulma vääristää. Oikeasti kakkupala tosi pieni. Nyt oli mehevä koostumus. :P |
Gluteeniton näkkileipä
2 dl maissijauhoja (minulla kaurajauhot, jos haluat gluteenittoman tarkista että ovat gluteenittomia)3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa (mulla tavallista ja lisäsin taikinaan suoraan)
- Laita uuni 150°C (kiertoilma).
- Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
- Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
- Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti).
- Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
- Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
- Paista uunissa noin tunti.
- Anna näkkileivän jäähtyä
Kommentit
Lähetä kommentti