Siirry pääsisältöön

Lanttuöverit ja neuvolakäynti

Otsikon mukaisesti olen kokannut lantusta viime aikoina useampaan otteeseen. Perinteisen lanttulaatikon lisäksi tein Camillan mamman lanttulaatikkoa joka on siis vähähiilihydraattinen versio perinteisetä siirapin makeuttamasta lanttulaatikosta. Laatikko kypsennetään pitkään miedossa lämmössä joten makeus tulee siitä eikä siirappia tarvita. No nyt on pakastimessa useampi loota laatikoita , myös bataattilaatikkoa. Olen ostanut jo kaksi kahden kilon pussia lanttuja. Osan aion käyttää lanttuleipiin joita minulla on nykyään aina jääkaapissa ja osasta tein tänään kokeeksi lanttusosetta. Ohje löytyi K-ruoka -lehdestä. Aivan makoisaa ruokaa oli tämäkin. Eikä paljon hiilareita voinut olla; sekin on tässä plussaa! ;)

Ihanaa odotusta...
Mun versio annoksesta Joulumakkara lanttupedillä


Joulumakkara lanttupedillä

1 pkt (280g) HK Maakarit Juhla raakamakkaraa (Minulla bratwurstia)
1 rkl rypsiöljyä (minulla oliiviöljyä)

LANTTUMUUSI
1 kg pestyjä lanttuja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa 
25 g voita
2 dl parmesaania raastettuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 prk (50/35g) kapriksia 

1. Laita vesi kiehumaan lanttuja varten. Kuori ja paloittelle lantut noin sentin kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20 - 25 minuuttia.
2. Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla ja paista siinä matalalla lämmöllä makkarakieppiä molemmin puolin käännellen 8 - 10 minuuttia.
3. Valuta lantut huolellisesti ja anna kuivahtaa siivilässä. Kuumenna kerma ja voi pienessä kattilassa. Siirrä lantut takaisin keittokattilaan, kaada päälle kermaseos ja survo survimella rouheaksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausteet.
4. Levitä lanttusose tarjoiluastiaan ja nosta päälle makkara. Ripottele päälle kaprikset. Tarjoa lisänä sinappia halutessasi.

Meillä ei ollut nyt tuollaista juhla raakamakkaraa, mutta hyvin sopi bratwurstikin tähän.
Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista lanttumuusia eikä se nyt hullumpaa ollut. Lanttulaatikosta tykkään jouluna kovasti. Kalojen kanssa ihan best samoin bataattilaatikko vaikkei se vähähiilihydraattista olekaan.
Tänään käytimme pojan puolitoistavuotisneuvolassa. Mukava oli taas päästä kuulemaan mittoja ja jutustelemaan. Joulusiivoukset eivät ole nyt parina päivänä sanottavasti edistyneet mutta siivotaan sitten ensi vuonna jos tänä vuonna ei ehditä. Nyt rupean iltapalalle ja sitten ehkä vähän tänään kirjastosta haettua "Olipa kerran äiti.". Sain luettua juuri "Äiti meidän. " Se oli karu tositarina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.