Otsikon mukaisesti olen kokannut lantusta viime aikoina useampaan otteeseen. Perinteisen lanttulaatikon lisäksi tein Camillan mamman lanttulaatikkoa joka on siis vähähiilihydraattinen versio perinteisetä siirapin makeuttamasta lanttulaatikosta. Laatikko kypsennetään pitkään miedossa lämmössä joten makeus tulee siitä eikä siirappia tarvita. No nyt on pakastimessa useampi loota laatikoita , myös bataattilaatikkoa. Olen ostanut jo kaksi kahden kilon pussia lanttuja. Osan aion käyttää lanttuleipiin joita minulla on nykyään aina jääkaapissa ja osasta tein tänään kokeeksi lanttusosetta. Ohje löytyi K-ruoka -lehdestä. Aivan makoisaa ruokaa oli tämäkin. Eikä paljon hiilareita voinut olla; sekin on tässä plussaa! ;)
1 rkl rypsiöljyä (minulla oliiviöljyä)
LANTTUMUUSI
1 kg pestyjä lanttuja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
25 g voita
2 dl parmesaania raastettuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 prk (50/35g) kapriksia
1. Laita vesi kiehumaan lanttuja varten. Kuori ja paloittelle lantut noin sentin kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20 - 25 minuuttia.
2. Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla ja paista siinä matalalla lämmöllä makkarakieppiä molemmin puolin käännellen 8 - 10 minuuttia.
3. Valuta lantut huolellisesti ja anna kuivahtaa siivilässä. Kuumenna kerma ja voi pienessä kattilassa. Siirrä lantut takaisin keittokattilaan, kaada päälle kermaseos ja survo survimella rouheaksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausteet.
4. Levitä lanttusose tarjoiluastiaan ja nosta päälle makkara. Ripottele päälle kaprikset. Tarjoa lisänä sinappia halutessasi.
Meillä ei ollut nyt tuollaista juhla raakamakkaraa, mutta hyvin sopi bratwurstikin tähän.
Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista lanttumuusia eikä se nyt hullumpaa ollut. Lanttulaatikosta tykkään jouluna kovasti. Kalojen kanssa ihan best samoin bataattilaatikko vaikkei se vähähiilihydraattista olekaan.
Tänään käytimme pojan puolitoistavuotisneuvolassa. Mukava oli taas päästä kuulemaan mittoja ja jutustelemaan. Joulusiivoukset eivät ole nyt parina päivänä sanottavasti edistyneet mutta siivotaan sitten ensi vuonna jos tänä vuonna ei ehditä. Nyt rupean iltapalalle ja sitten ehkä vähän tänään kirjastosta haettua "Olipa kerran äiti.". Sain luettua juuri "Äiti meidän. " Se oli karu tositarina.
Ihanaa odotusta... |
Mun versio annoksesta Joulumakkara lanttupedillä |
Joulumakkara lanttupedillä
1 pkt (280g) HK Maakarit Juhla raakamakkaraa (Minulla bratwurstia)1 rkl rypsiöljyä (minulla oliiviöljyä)
LANTTUMUUSI
1 kg pestyjä lanttuja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
25 g voita
2 dl parmesaania raastettuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 prk (50/35g) kapriksia
1. Laita vesi kiehumaan lanttuja varten. Kuori ja paloittelle lantut noin sentin kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20 - 25 minuuttia.
2. Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla ja paista siinä matalalla lämmöllä makkarakieppiä molemmin puolin käännellen 8 - 10 minuuttia.
3. Valuta lantut huolellisesti ja anna kuivahtaa siivilässä. Kuumenna kerma ja voi pienessä kattilassa. Siirrä lantut takaisin keittokattilaan, kaada päälle kermaseos ja survo survimella rouheaksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausteet.
4. Levitä lanttusose tarjoiluastiaan ja nosta päälle makkara. Ripottele päälle kaprikset. Tarjoa lisänä sinappia halutessasi.
Meillä ei ollut nyt tuollaista juhla raakamakkaraa, mutta hyvin sopi bratwurstikin tähän.
Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista lanttumuusia eikä se nyt hullumpaa ollut. Lanttulaatikosta tykkään jouluna kovasti. Kalojen kanssa ihan best samoin bataattilaatikko vaikkei se vähähiilihydraattista olekaan.
Tänään käytimme pojan puolitoistavuotisneuvolassa. Mukava oli taas päästä kuulemaan mittoja ja jutustelemaan. Joulusiivoukset eivät ole nyt parina päivänä sanottavasti edistyneet mutta siivotaan sitten ensi vuonna jos tänä vuonna ei ehditä. Nyt rupean iltapalalle ja sitten ehkä vähän tänään kirjastosta haettua "Olipa kerran äiti.". Sain luettua juuri "Äiti meidän. " Se oli karu tositarina.
Kommentit
Lähetä kommentti